[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Blauwe vingers / handen

Gepost door Neeltje 
Blauwe vingers / handen
17 November 2010 09:06
Onlangs is na een paar testen chronische hyperventilatie bij mij vastgesteld. De meeste (vage) klachten die ik had pasten bij chronische hyperventilatie, maar ik heb ook vaak last van (behoorlijk) blauwe vingers/handen/tenen. Volgens de (long)specialist kon dit niet door chronische hyperventilatie komen omdat ik juist teveel zuurstof heb. Eerlijk gezegd geloof ik daar niet zo in en denk ik dat het wèl door chronische hyperventilatie komt. Herkent iemand dit?
Re: Blauwe vingers / handen
17 November 2010 17:44
Hallo Neeltje,

De blauwe vingers kunnen heel goed komen doordat de bloedvaten dichtknijpen ten gevolge van chronische hyperventilatie. Zijn je handen (en voeten) ook koud en ervaar je af en toe ook tintelingen? Dat gaat meestal samen... Overigens vind ik de opmerking van jouw longarts eigenaardig, omdat het niet zo zeer het overschot aan zuurstof is maar juiste het tekort aan kooldioxide waardoor de bloedvaten dichtknijpen... Maar helaas zien we dat elke keer weer, de artsen lijken het ook wel niet helemaal te snappen...

Doe je al de therapie met HyperVen?

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Blauwe vingers / handen
18 November 2010 10:08
Mijn handen en voeten zijn altijd steenkoud (maar dat hadden de meeste vrouwen zei de arts, grrr) en zo nu en dan ook tintelingen/doof gevoel. Het zal er dus idd wel mee samenhangen.
Ben ruim 2 weken gestart met HyperVen, ging de 1e week heel goed, rond de 65 soms, maar nu na een paar drukke dagen weer slechter, rond de 45 sec. Maar ga gewoon door, 2x per dag 10 trials.

Bedankt in ieder geval voor de reactie.

Meer weten over het HyperVen programma?