[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ervaring met Novelcure???

Gepost door gul 
gul
Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 09:10
Hallo,

Ik ben Gul en heb sinds 10 jaar last van angst en paniek aanvallen. Ik heb 8 jaar paroxetine gebruikt en ben nu aan het laatste stukje van mijn afbouw. Dit omdat het niet goed gaat maar omdat ik met een kuur ben begonnen dat Novelcure heet. Ik zou graag willen weten of er iemand is die hier ervaring mee heeft? Ik zit te denken om ook dit programma van HyperVen te doen, maar ben me eerst nog even aan het orienteren.

Mijn klachten zijn, angst voor ziektes en de dood, dp-dr constant, heel benauwd en veel zuchten en gapen. Ik moet zeggen dat het laatste nu sinds de afbouw erger zijn dan toen ik volledig ad gebruikte.

Heeft iemand met deze klachten de HyperVen gedaan en heeft het suces gehad? En graag reactie van mensen die ervaring hebben met Novelcure.

Alvast bedankt!!

Groetjes Gul
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 09:41
Ik denk persoonlijk dat je meer aan HyperVen gaat hebben dan aan Novelcure.
Claudia van dit forum heeft ook Novelcure gedaan, misschien kan zij je er meer
over vertellen.
Anonieme bezoeker
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 09:43
Heb je 8 jaar Paroxetine gebruikt en werkte het 8 jaar lang niet?!
gul
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 11:37
@ Edith, ik las al dat claudia het had gedaan. had haar ook al een mail gestuurd maar geen reactie.

@ Benny, het heeft zeker wel gewerkt de ad. Dat ik er aan ging heeft het veel voor me gedaan, ik zat namelijk heel diep toen ik begon. Alleen vorig jaar merkte ik gewoon dat het niet meer deed wat het hoorde te doen, ik heb veel therapieen gedaan en noem maar op. Dan zou je toch op een gegeven moment moeten denken het gaat nu goed en je kan zonder.Ik merk gewoon dat het enorm verslavend is en dat ik er ook niet zomaar even mee kon stoppen. Ik heb echter nooit iets gedaan met de hyperventilatie, het is ook nooit gevraagd of geconstateerd. Ik ben nu zelf veel aan het onderzoeken en lezen, maar hoe weet ik of ik het heb? Ik heb het afgelopen jaar 3 x een aanval gehad dat ik echt dacht dat ik dood ging, ik kreeg geen lucht en hing aan de tel met 112 en die constateerde dat het hyperventilatie was. Ik merk zelf dat ik niet goed adem en ben zo aan deze site gekomen.

groetjes gul
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 17:02
Ik zou zeker en vast gaan HyperVennen!
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 18:27
Hoihoi,

Ik heb geen mail gezien? Maar Novelcure, mij persoonlijk heeft het niets vooruit geholpen.. Het heeft alleen maar geld gekost, dus ik kan het afraden. Voelde me wel 2 maanden wat beter toen ik die medicijnen slikte, maar toen de kuur was afgelopen (en daarna zou ik me weer de oude voelen) toen was het niveau van hoe ik me voelde gelijk aan daarvoor.

Ik HyperVen (na 2 jaar) nu nog steeds 1x per dag, en daarmee voel ik me goed, al zijn mijn scores nooit heel hoog geworden. Daarbij sport ik een beetje en ga ik naar een natuurarts en let ik op mijn voeding (geen koffie, cola oa.) En ik probeer voldoende nachtrust te krijgen, daar slik ik L-theanine van Lamberts voor en daar slaap ik goed mee.

Groetjes,
Claudia
gul
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 19:37
Hoi Claudia, bedankt voor je reactie. Mag ik ook weten wat jou klachten precies waren? Ik ben nu bijna klaar met mijn 2e kuur en moet zeggen dat het me wel heel erg heeft geholpen met de afbouw van de ad, die heb ik toch dik 8 jaar geslikt. Ik weet niet of het gaat bijdragen aan de angst, al ben ik nu wel wat rustiger. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten van de HyperVen. Ik wil het wel gaan proberen, maar ben altijd bang dat klachten gaan verergeren als ik met iets nieuws begin. Ik wil alles doen om mijn leven aangenamer te maken natuurlijk, dus als er verhalen zijn van mensen die dit hebben gedaan met soort gelijke klachte hoor ik dat ook graag.

groetjes Gul
Re: Ervaring met Novelcure???
01 December 2010 20:43
Hoi Gul,

Heb je privé berichtje gestuurd... Hou er wel rekening mee met HyperVen dat je klachten eerst erger kunnen worden ja, maar aan de andere kant is dat maar tijdelijk! Succes!!
Re: Ervaring met Novelcure???
22 December 2010 22:06
@ gul
Ik heb ook dezelfde klachten als jou en het ergste vind ik de depersonalisatie.
Ik ben nu sinds gisteren begonnen met HyperVen. Ben jij inmiddels al begonnen?
gul
Re: Ervaring met Novelcure???
22 December 2010 23:18
Hoi Laura, vervelend gevoel is het hè? Dat geeft mij nog de meeste angst. Ik ben niet begonnen met HyperVen, omdat ik me door middel van boeken aan het inlezen ben over het HyperVentileren. Ik denk dat ik ook een ademhalingstherapie ga doen, en op die manier goed leer ademen, want dat weet ik wel zeker het ademen is bij mij niet goed. Hoe lang heb jij last? En wat zijn je klachten precies? Gr. Gul
Re: Ervaring met Novelcure???
23 December 2010 10:43
Ja echt heel vervelend.Het verpest je leven echt!! Ik heb last van dat ik een besef heb van mijn eigen ik en dat ik vervreemd raak van mezelf . Dit is jaren geleden begonnen en begon als ik effe alleen op de wc zat toen als ik zoiezo alleen was en nu gewoon de hele dag Ik ben hier wel mee begonnen want dat werkt voor mij beter denk ik . Ik heb trouwens ook heel soms dat het lijkt alsof ik alles droom maar die zo erg als de depersonalisatie. Verder dacht ik een maand geleden dat ik het aan mijn hart had en ieder moment een hartstilstand ging krijgen daardoor durfde ik bijna niet meer de straat op want dan raakte ik in paniek. Maar ben helemaal onderzochjt en de cardioloog zei er is niks aan de hand en dan ben ik ook wel gerustgesteld maar toen begon de depersonalisatie heel eerg te worden (dat van mijn hart begon trouwens omdat hij oversloeg en in een keer heeel hard ging ) Verder ben ik dus heel snel bang om iets te hebben en dood te gaan.Dat een dierbare dood gaat. Heb ut soms benauwd (luchthonger) pijn op de borst en liinkerarm soms moeite met slikken.
Nou dit was ut wel zon beetje en jij?
gul
Re: Ervaring met Novelcure???
23 December 2010 10:57
Klinkt wel een beetje hetzelfde, bij mij begon het 11 jaar geleden ongeveer, in 1 x het onwerkelijke gevoel en hevige paniek. Ik dacht ook werkelijk dat ik dood ging, het was een hel! Toen ging het een tijdje ok, tot mijn vader in 2002 overleed. Toen was ik volledig van de wereld, ik ben toen begonnen met ad. Dat ging na een tijdje wel goed en kon ik weer 'normaal' mijn dingen doen. Voor de zomer dit jaar begon ik met afbouwen met de ad, want ik wil het liever niet meer gebruiken! Ben me toen op advies van iemand gaan verdiepen in het chronisch HyperVentileren, en ja dat klopt eigenlijk helemaal voor mijn gevoel. Nu de ad minder is, voel ik me ook steeds minder vooral het onwerkelijke gevoel is heel erg momenteel.. Maar ik blyf me voor houden dat het puur met de ademhaling te maken heeft en stel me op die manier gerust... Nou dat is mijn verhaal zo een beetje! 1 ding weet ik wel, altijd positief blijven denken.
Re: Ervaring met Novelcure???
23 December 2010 20:57
Ja idd alleen is dat soms ook moeilijk. Soms heb ik van die dagen denk ik ook hoe moet ik in godsnaam verder. Maar ik hoop ook inderdaad dat het aan mijn ademhaling ligt en dat dit programma me eraf gaat helpen. Ik wil ook idd liever geen medicijnen slikken.
Heel veel sterkte en ik hoop dat we der allebei weer vanaf komen!!Als jij nog iets anders vind wat helpt hoor ik het graag.

Meer weten over het HyperVen programma?