[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

chv of niet?

Gepost door nanda 
chv of niet?
15 December 2010 15:31
Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier en loop al een tijdje met vage klachten. Ik ben hiervoor nooit naar de dokter geweest, omdat ik gewoon zeker weet dat de klachten door stress/angst etc komen. Vandaag was ik bij een bijeenkomst, maar mede door mijn verkoudheid voelde ik me licht in mijn hoofd. Dit verergerde doordat ik heel angstig was omdat ik niet zomaar even weg kon lopen, ik was namelijk heel erg bang om flauw te vallen. Uiteindelijk ben ik toch weggelopen (naar de wc). Nu ben ik thuis en heb ik hard op internet gezocht wat ik nou heb, want dit was wel het hoogtepunt (ik heb dit namelijk nooit gehad). Nu ben ik bang dat ik dingen ga ontwijken vanwege dit "incident", wat volgens mij het begin van het einde is....Toen ik las over chronische hyperventilatie kwamen veel dingen overeen, nl. regelmatig duizelig/licht in me hoofd zijn, onwerkelijk gevoel hebben, af en toe hartkloppingen, misselijk. Ik deed net die adem pauze test, en ik kon maar 20 sec mijn adem inhouden! Maar wat ik raar vind is dat ik verder geen klachten heb zoals hoofdpijn (bijna nooit) of spierpijn (nooit, behalve als ik teveel gesport heb oid) terwijl dit toch wel vaak voorkomt zo te lezen?

Tot slot heb ik een vraag over alcohol, ik merk dat als ik alcohol drink, ik veel minder last heb van al die dingen. Wat nogal logisch is, aangezien dan je lichaam zich ontspant, maar ik lees hier niets over in dit forum.
Zou de HyperVen therapie wat voor mij zijn? En is het dan goed om in de tussentijd bijv. valeriaan te nemen (wat vrij onschuldig is, want ik wil liever niet aan de "pammen"winking smiley, want alcohol is natuurlijk niet echt een gezond alternatief en ik hou er ook niet echt van.

Bedankt voor jullie hulp!
Re: chv of niet?
15 December 2010 18:43
Hallo Nanda,

Je hebt een goed beeld inmiddels merk ik van wat er met je aan de hand is. Lees goed de artikelen op onze site door ([url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url]) zodat je dat beeld nog verder kan aanvullen. Valeriaan kan je zeker innemen als dat je helpt. Het is inderdaad onschuldig en ontspant (welliswaar in geringe) mate het zenuwstelsel.

Ik denk dat HyperVen jou kan helpen om in eerste instantie grip te krijgen op jouw klachten en in een later stadium er ook helemaal vanaf te komen. Probeer om jezelf voorlopig niet teveel in situaties te brengen waar je van gaat HyperVentileren, zonder dat je alles hoeft te vermijden overigens hoor. Zo'n bijeenkomst kan je inderdaad erg onzeker maken. Het is goed dat je dan even rust neemt en naar de wc bent gegaan. Je kunt - als je je licht in het hoofd voelt worden - inderdaad beter even naar buiten gaan. Later als je meer buffers hebt gekregen door de HyperVen therapie, verdwijnt dat lichte gevoel en zal de neiging om weg te gaan vanzelf weer verdwijnen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: chv of niet?
17 December 2010 17:39
Hoi Nanda

Als ik jou was zo ik stoppen met alcohol drinken, want het is bekend dat je je na het drinken van
alcohol wel even wat beter kan voelen, maar dat je daarna ook weer klachten krijgt.
Misschien kan je iets anders bedenken om je te ontspannen en uitproberen?

Maar als het mensen zijn op het forum die er geen last van hebben, moeten zich
natuurlijk ook even laten horen. Kan zijn dat niet iedereen er even gevoelig voor is
en dat het jou wel kan helpen.

Je hoeft trouwens niet alle klachten te hebben die worden genoemd bij hyperventilatie>
Sommige mensen hebben 2 klachten en anderen wel 10.

Sterkte en groetjes Vlinder



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/12/2010 17:41 door Vlinder.

Meer weten over het HyperVen programma?