[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

gaat het goed? update 30-01

Gepost door stabij 
gaat het goed? update 30-01
21 December 2010 17:41
Hallo,
Sinds vorig jaar kreeg ik plotseling vage klachten , zoals net of de grond onder mijn voeten bewoog (niet heen en weer maar omhoog en weer omlaag. Net of je in een lift zit.Ik dacht eerst virus evenwichtsoorgaan. Ook omdat ik mij soms wat koortsig voelde. Achteraf bleek dit een schrikreactie. Ik was al een tijdje s'morgens wat benauwd maar dit ging na even weer weg.. Had wat tintelingen in mijn vingers aan de linker kant .Ook had ik wat moeite met praten en werd ik soms wakker met een stijve tong.. Ik op internet gezocht wat het zou kunnen zijn. Bloed geprikt maar dit was allemaal goed.
hyperventilatie/stress. Veel stress heb ik niet gehad maar ben wel iemand die niet zo op de voorgrond is en bang is om fouten te maken vooral omdat een collega van mij pietje precies was en hoge eisen stelde waar ik erg mee bezig was.

Ben begonnen met HyperVen en ga naar acupuctuur. Acupuntuur heeft al enorm geholpen(ik zweef niet de hele dag en sta stabiel op mijn beide benen.) Ook HyperVen heeft al enorm geholpen. Ik heb het 3,5 maand 2 x per dag gedaan daarna alleen als ik vrij was omdat het toch erg vermoeiend was.
Mijn score bleef hangen op de 115 sec gemiddeld ik begon met 62 sec.
Maar de benauwdheid blijft. Mijn acupuctuur therapeut zegt dat dit komt omdat ik nog niet helemaal ontspannen ben en er teveel op let.
Dit is ook zo ik ben erg met mijn ademhaling bezig en of ik wel ontpannen ben. En dan gaat juist alles vast zitten.Ik ben mij ervan bewust dat ik het zelf veroorzaken/'>oorzaak(dat is al heel wat). Ik zeg dan tegen mijzelf "Ik voel mij goed en kan alles aan" !! Vaak helpt dit wel.
Ik heb ook een paar weken terug mogen meemaken hoe het voelt om nergens last van te hebben en mij vrij voelde van binnen.
Maar ja ik ben ongeduldig en wil mij altijd zo voelen.

Ik ben nu weer begonnen met 2x op een dag met HyperVen sinds een week en ik probeer een stuk minder te forceren. Ik merk wel dat ik wat klachten weer krijg. zoals af en toe licht in mijn hoofd en tintelingen in linkere voet en hand,opgeblazen gevoel.
Hoort dit er ook weer bij? Toen ik net begon met hyerven had ik er ook wat last van.
Ik zit nu op een score van gemiddeld 100. Als ik forceer haal ik 120.

Tot hoe lang moet ik doorgaan?

Groeten Stabij



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/01/2011 11:09 door stabij.
Re: gaat het goed?
21 December 2010 18:06
Hallo Stabij,

In het begin - als de zuurgraad begint te veranderen - reageert het lichaam meestal met een (lichte) toename van de klachten. Zo ook bij jou. Dat effect moet na 1 a 2 weken weer verdwijnen. Ik zou - als ik jou was - ongeveer een maand tot 2 maanden oefenen en dan weer een week stoppen. Kijk hoe het dan gaat. Daarna kan je er eventueel nog een maand aan vast plakken. Overigens heb je nu het eerste klachtenvrije moment meegemaakt. Dat gaat steeds vaker komen, maar je moet geduld houden...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: gaat het goed?
21 December 2010 21:48
Bedankt voor de reactie.
Ik zal doorgaan met HyperVen.
Vanavond ging ik naar de gym en er waren veel nieuwe mensen.
Mijn benen werden weer wat slap en wiebelig. Ook tijdens de oefeningen waarbij veel spierspanning in de schouders en armen kwamen werd ik soms even lichtelijk raar in mijn hoofd en een beetje misselijk maar ik kan het gelukkig nu snel negeren en mij op iets anders focussen. Maar vervelend is het wel. Je wordt er wat onzeker door. Maar ik weet zeker daar moet ik doorheen het wordt allemaal beter.
Re: gaat het goed?
30 January 2011 16:32
Ik heb een vraag..

Het ging eigenlijk best goed. Ben nu ook bij de Fysio omdat mijn bovenrug/hals nek spieren vrij vast zitten.. Ik heb 2 weken lang vrij kunnen ademen zonder het beklemmend gevoel.
Gister en vandaag was ik weer vrij benauwd en wat last van tintelingen maar ik heb ook begin van de week korte nachten gehad. ( 5 uur wakker en niet meer kunnen slapen.)
Mijn scores blijven een beetje hangen rond de 100/110

Vanmorgen eerst HyperVen toen gegeten meteen daarna stofgezogen. Daarna omgekleed omdat ik wilde gaan hardlopen. Trap op en af.
En ik kreeg toch een dronken gevoel. Alsof ik zwalkend rondliep. Als ik ging zitten en mijn hoofd stil hield was er niks aan de hand Ja ik werd erg warm en begon erg te zweten en moest naar het toilet maar had geen diarree. Daarna kreeg ik het koud.. Ik heb mijzelf moet ingepraat want ik wilde ook met de hond lopen. Het hardlopen maar niet gedaan. Dus ben ik met de hond gaan wandelen gelukkig voelde ik mij niet meer dronken maar voelde mij wel wat slap en had een hongergevoel en wat druk op mijn oren.

Ik heb dit al heel lang niet meer zo gehad.. wel 1x per maand even 2 sec. een week voor mijn maandelijkse periode..

Hoe kan dit nu?? Was dit het verkeerd ademen waardoor ik mij dronken voelde en hierdoor in paniek raakte?(zweten..) of is het een beginnend griepje?? Of even een te lage bloeddruk wat ik soms heb...
Of komt het omdat ik gister heb hardgelopen. Het was weer de eerste keer. Ik bouw het heel langzaam op met 2 min. hardlopen en dan weer 2 min. wandelen en zo verder.

Kan het ook een soort van ontstressen zijn? Ik probbeer nu minder geforceerd te HyperVennen de scores gaan wel soms om hoog al is het erg langzaam en vandaag was het zelfs 15 sec. lager. Had ook wat last van spiertrekkingen vooral in mijn handen..
Omdat ik korte nachten slaap,ik slaap wel makkelijk in maar wordt om 4 a 5 uur wakker en slaap dan eigenlijk niet meer in. Ik slik voor het slapen gaan L-theanine sinds 2 weken en merk samen met de oordopjes dat ik beter slaap. Kan het daardoor komen...

Ik heb nu wel een wat wattig gevoel in mijn hoofd ...
Ik baal er zo van want het ging juist erg goed...



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/01/2011 18:40 door stabij.
Re: gaat het goed?
31 January 2011 10:19
Gisteravond had ik het erg koud. Af en toe flinke rillingen. Dit had ik ook s'nachts nadat ik s'morgens bij acupunctuur geweest was en net begon met HyperVen. Zal het dan toch ontstressingsverschijnselen zijn? Ik heb maar even geen theanine ingenomen gisteravond denk toch dat het daarvan komt...
Vanmorgen kon ik vrij ademen tot ik met de hond ga wandelen dan krijg ik het onderweg wat benauwder .erg vervelend.
Ik denk dat ik maar even niks meer inneem .. drink alleen nog groene thee... Eens kijken hoe ik dan reageer..
Ik heb de eerste 3 maanden de HyperVen therapie volgens mij veel te geforceerd gedaan.
Ik hoop dat ik het nu goed doe. Vandaag heb ik als ik een hikje voelde mijn adem uit geblazen. Ik kom dan veel lager uit in mijn score gem. 90 sec.
Vorige week kwam ik soms tot 109 sec. gem. maar toen heb ik waarschijnlijk ook geforceerd?? Ik voelde een hikje en slikte deze weg waardoor ik langer mijn adem in kon houden..
Wat is jullie idee hierover?? Of zal ik doorgaan met theanine....



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/01/2011 11:07 door stabij.
Re: gaat het goed?
07 February 2011 08:25
Hoi Stabij,

Ergens anders op het forum staat: "De verschijnselen die optreden als stress losgemaakt wordt in het zenuwstelsel zijn meestal: transpireren, angstgevoelens, trillen / beven, hoofdpijn, duizeligheid en soms schokken in de spieren.", misschien herken je dit.
Het is volgens mij heel belangrijk dat je niet forceert, als je een 'hikje' voelt moet je beginnen met (langzaam) uitademen, aan jouw scores te zien zou het best kunnen dat je veel hebt geforceerd, want die zijn wel erg hoog.
Ik weet niets van L-theanine, maar ik weet wel dat koffie, en in mindere mate thee hyperventilatie kunnen versterken (ivm de caffeine), dus ik zou dat als ik jou was niet meer drinken (ik drink zelf meestal gewoon water).
Dat je soms op je ademhaling let herken ik wel, maar volgens mij ga je daar juist meer van HyperVentileren, dus ik zou proberen (hoe moeilijk dat ook is als je er eenmaal aan denkt!) dat zo min mogelijk te doen.
Sterkte!

Remon
Re: gaat het goed?
07 February 2011 16:04
Bedankt voor je reactie!
Ik adem nu uit als ik het hikje voel opkomen. Zit gem. nu op de 90 sec.
Toen ik begon met HyperVen kwam ik tot 64 sec. Vanaf toen ik begon heb ik teveel geforceerd. Ben al denk ik een half jaar bezig maar eigenlijk nu sins 2 weken opnieuw begonnen zonder te forceren.
Theanine slik ik niet meer. De benauwdheid is een stuk minder geworden. Wel voel ik mij af en toe wat(een momentopname) zweverig. Maar dan richt ik mijn gedachte op mijn voeten in plaats van mijn hoofd en dan is het weer weg.

Meer weten over het HyperVen programma?