[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagje over de sessie en algemeen

Gepost door lauras 
vraagje over de sessie en algemeen
27 December 2010 16:58
Hallo allemaal

Mijn eerste vraag is of je nou bij het inademen op start moet drukken of als je klaar ben met inademen. Overal staat wat anders.
En mijn tweede vraag is of er nog meer mensen zijn met ook psychische klachten omdat je toch meer leest over mensen met lichamelijke klachten en daardoor bang worden.
Maar ik heb dus eerst een periode gehad dat ik dacht dat ik een longembolie had en toen weer tss en toen weer aan me hart had. Nu ik weet dat ik niks aan mijn hart heb dankzij de cardioloog is de angst weg en is me depersonalisatie heel erg naar voren gekomen. Ik had er altijd al wat last van vooral tijdens alleen zijn maar nu heb ik het gewoon de hele dag. Dat je je afvraagt wie of wat ben ik eigenlijk en dat je je vervreemd raakt van jezelf. Ik voel me nu echt heel somber en weet ook niet hoe ik het ga doen met me werk na de vakantie ik durf niet eens alleen over straat want dan wordt het nog erger ook heb ik ergens gelezen dat iedereen een psychose kan krijgen. Dusss je snapt het al ik ben nu doodsbang dat ik gek aan het worden ben en in een psychose raak .En vraag me af of je hier zoiezo wel van kan genezen en of dit wel chronische hyperventilatie is. Maar toch zet ik door want ik wil er vanaf!!
Ik heb wel tekenen dat ik wel denk ja het is chronische hyprventilatie zoals die angst voor ziektes en dood. Soms benauwd (luchthonger). en vroeger als kind weet ik nog heel goed dat ik soms heel diep moest inademen om het gevoel te krijgen van zo nu heb ik genoeg lucht. En dan was het ook goed want ja was kind en dacht dat is normaal heeft iedereen. Ook heb ik in die periode met me hart heel veel pijn op mijn borst en linkerarm gehad. En bij ehbo cursus dacht ik de hele cursus ik ga zo flauw vallen of krijg een hartstilstand.
Nou dit was mijn verhaal beetje lang maar moest het toch even kwijt en vroeg me af of er nog meer mensen zijn die dit kennen vooral de depersonalisatie. Soms denk ik had ik maar weer die angst voor die harstilstanden want dat was tien keer beter dan dit terwijl ik toen ook bijna nergens meer heen durfde.
De eerste paar dagen voelde ik echt gelijk verbetring maar nu sinds twee dagen heb ik er weer de hele dag last van. Heb ook niet kunnen genieten van kerst gisterensad smiley
Re: vraagje over de sessie en algemeen
28 December 2010 14:39
Ik heb exact hetzelfde gehad als jou, nu nog soms een beetje maar niet meer in die mate dat ik er iets voor laat of niet buiten durf ofzo. Ik had ook diezelfde angst voor een psychose enzo, je kan jezelf daar flink gek mee maken. Maar guess what, tis nooit gebeurd ondanks dat ik er zo bang voor was. HyperVennen en jezelf voorhouden dat het ooit beter gaat gaan, lukt het je niet met enkel HyperVen dan kan je altijd nog AD medicijnen gaan nemen en dan gaat de depersonalisatie zoiezo weer weg.
Re: vraagje over de sessie en algemeen
28 December 2010 15:10
Hoi edith
Ja ik heb ook jou berichten gelezen en heb ook nog gereageerd in de de prive berichten.Maar bedankt voor je antwoord. Het is fijn om te horen dat het bij jou bijna weg is en dat ik niet de enige ben.Maar er zijn helaas heel veel mensen die er nooit meer vanaf komen wat voor medicijnen ze ook slikken.(Maar die hebben nog geen HyperVen gedaan).
Maar daarom vind ik het ook fijn dat om is te lezen dat er ook mensen zijn die er wel vanaf komen .
Dat geeft me dan wat meer hoop!
Want van al die andere verhalen op de depersonalisatie site wordt ik alleen maar depressiefsad smiley
Re: vraagje over de sessie en algemeen
29 December 2010 15:11
Ik zou daar niet meer gaan lezen als ik jou was, gaat je alleen maar bang maken.
Er is overigens ook nog een verschil tussen depersonalisatie als ziekte op zich en depersonalisatie als gevolg van chronische hyperventilatie volgens mij. Dus als ik jou was zou ik enkel nog op dit forum lezen, hier zijn heel wat mensen die het als gevolg van chronische hyperventilatie hadden en die er dan ook vanaf zijn geraakt.
Re: vraagje over de sessie en algemeen
29 December 2010 15:15
Nee idd ik ga er ook niet meer op kijken.
Maar hoe weet je nou dat het een ziekte is of dat het door de chronische hyperventilatie komt
Re: vraagje over de sessie en algemeen
30 December 2010 12:08
Ik denk omdat je toch ook nog andere klachten hebt dan depersonalisatie? En al die klachten passen toch in het chronische hyperventilatie verhaal bij jou of niet dan?
Re: vraagje over de sessie en algemeen
30 December 2010 22:59
Ja idd maar toch ga je twijfelen he want die depersonalisatie is nu wel de grootste en ergste klacht.
Re: vraagje over de sessie en algemeen
01 January 2011 20:11
Het is de grootste klacht omdat het de engste van alle klachten is.
Maar vroeg of laat zal je er wel vanaf geraken met HyperVen, en eventueel ondersteuning dmv AD medicijnen.
Re: vraagje over de sessie en algemeen
01 January 2011 20:35
Ja idd zeker de engste die angst voor ziektes en die paniekaanvallen waren ook eng maar dit is echt heel eng.
En ik hoop het ik ben nu twaalf dagen bezig en me scores gaan langzaam omhoog alleen had ik gister en vandaag hele slechte dagen.

Meer weten over het HyperVen programma?