[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

snelle hartslag

Gepost door lauras 
snelle hartslag
11 January 2011 07:27
ik had dit berichtje gister al gepost maar zie hem nergens meer.
Ik had gister tijdens me adem inhouden ineens een hele snelle hartslag ik voelde hem gewoon en toen ik uitademde was ie ineens weer normaal.
Is dit normaal?? Naar mijn idee was ik niet aan het forceren me scoren was wat lager gister maar dacht maakt niet uit hij komt wel weer omhoog.
En ook wordt is soms in de ochtend misselijk als ik HyperVen doe. Enig idee hoe dat kan en wat ik er tegen kan doen?
Re: snelle hartslag
13 January 2011 09:37
Re: snelle hartslag
13 January 2011 17:30
Hai Lauras,

Ik heb het antwoord voor je opgezocht in forum 2.
Daar kun je heel veel informatie vinden over de therapie en de meest gestelde vragen.
Ik hoop dat dit antwoord je geruststeld.

Hartelijke groetjes van Ellen

Waarom heb ik last van hartbonzen tijdens het oefenen?


De hartbonzingen en de verhoogde bloeddruk kunnen te maken hebben met het feit dat je het enigszins forceert. Probeer om niet teveel aandacht te schenken aan individuele trialresultaten. Het gaat erom geleidelijk het gemiddelde omhoog te brengen. Dat is een proces dat zijn tijd nodig heeft. Misschien moet je proberen iets minder te forceren. Laat me even weten of dat inderdaad helpt.

Het feit dat je af en toe moet slikken komt omdat je daarmee de druk van de ingeademde lucht probeert te verlichten (je neemt wat van de lucht in de mond en slikt het dan weg). Dit heeft ook te maken met het bovenstaande. Ook hier geldt: forceer het niet! Het is altijd een beetje zoeken naar een comfortabele manier van het inhouden van de adem. Na een paar weken vindt je vanzelf hoe het prettig(er) gaat. Zorg dat je tijdens het inhouden van de adem je steeds comfortabel blijft voelen.

Als je accepteert dat het een aantal maanden gaat duren, zet je automatisch minder druk. Denk eens aan iemand die gaat duiken. Die wil (kan!) ook niet in een dag minuten lang onder water blijven. De duiker zal dat in de loop van een aantal maanden opbouwen... De therapie werkt op dezelfde manier!


HyperVen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: snelle hartslag
13 January 2011 17:41
Hoi
Bedankt dat je het voor me heb opgezocht.smiling smiley
Maar ik had dat idd al gelezen alleen had ik dus niet het idee dat ik aan het forceren was me scoren was wel lager maar ik accepteerde dat. Misschien onbewust toch aan het forceren hoe kan ik daar goed op letten. Ik heb ook wel gemiddeld een hoge hartslag en soms gaat ie ineens heel snel dus miss ligt het ook wel daaraan maar vond zo gek dat ie ineens weer normaal was met uitademen.
Re: snelle hartslag
14 January 2011 09:24
Hai Lauras,

Op het moment dat je, als je je adem inhoudt, een "hikje" voelt in je middenrif ga je langzaam uitblazen.
Niet halverwege ophouden om het nog langer vol te houden, maar gewoon langzaam uitblazen.
Maak je geen zorgen over dat je af en toe hartkloppingen voelt, want dat hoort echt bij chronische hyperventilatie.

Veel succes joh.
Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?