[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zit er even doorheen

Gepost door lauras 
zit er even doorheen
16 January 2011 22:05
Ik ben nu 4 weken bezig en mijn scores zijn erg omhoog gegaan. Alleen ik merk nog niks van dat de depersonalisatie minder wordt. Ik heb er nog de hele dag last van en ik wordt er zo moe van wil mezelf weer terug. Klopt het dat ik na 4 weken nog steeds geen verschil merk of moet er toch wel iets verschil zijn????
Re: zit er even doorheen
16 January 2011 23:45
Heel naar, maar het kost echt wel even meer dan 4 weken. Hoe moeilijk ook, oefen door, heb geduld en heus het wordt beter!! Ik weet het zeker, hou het vertrouwen erin!!! En moe, dat word je er zeker van... maar je kan het !!! Sterkte!

Claudia
Re: zit er even doorheen
17 January 2011 00:08
Dankje claudia!!
Ik ga ook zeker door heb nog geen dag overgeslagen. Is best goed van mij want ben nogal vaak in het begin van dingen enthousiast en daarna niet meer en stop ik er mee maar hier ga ik egt mee door. Ik heb alleen nog zo erg die angst dat de dp nooit meer weg gaat en dan lees ik weer van die dingen op internet. Ook niet goed moet ik ook niet doen maar ben zo erg op zoek naar bevestigingen dat het over kan gaan.
Re: zit er even doorheen
17 January 2011 12:40
Ik ben ook altijd aan het zoeken naar bevestiging op het internet over mijn klachten, en eerlijk gezegd word ik daar alleen maar slechter van. Dus ik zou zeggen niet doen! Wij zijn geen artsen (tenminste ik neem aan dat jij ook geen arts bent) dus wij kunnen dat soort dingen niet beoordelen; dat levert weer spanning op en spanning levert weer meer klachten of vererging van de klachten op.
Hou vol en geloof in jezelf en je lichaam dan komt het allemaal weer goed; zeg geregeld tegen jezelf dat het allemaal weer goed komt hoe vervelend de klachten nu ook zijn!

Hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen smiling smiley

You can fight without ever winning
But never win without a fight!
Re: zit er even doorheen
17 January 2011 13:57
Dankjewel smiling smiley
Ja het helpt altijd om zulke antwoorden te krijgen en je hebt zeker gelijk dat je je erdoor slechter gaat voelen. Probeer het ook echt vaak om zo iets te zeggen tegen mezelf maar soms heb ik een dag dat het me niet luktsad smiley
Re: zit er even doorheen
17 January 2011 14:00
Ja die dagen heb ik ook, maar constsnt die bevestiging zoeken is een onderdeel van hypochondrie wat weer een gevolg kan zijn van chronische hyperventilatie. Het geeft niet als je af en toe een slechte dag hebt maar zeg dan maar tegen jezelf; morgen zal het weer beter met me gaan en dit is niet voor altijd. Dan kan je het even parkeren ipv weer op internet te zoeken...winking smiley
Re: zit er even doorheen
17 January 2011 14:05
Ja idd ik zal het onthouden smiling smiley
Re: zit er even doorheen
17 January 2011 18:44
Laura,

Acceptie is een groot deel van een oplossing. Het is hoe het is, en je werkt eraan. Als je je heel rot voelt, dan is het het beste om dat voor dat moment te accepteren en over je heen te laten komen (heeft mij 1,5 jaar gekost trouwens om dat te kunnen). Als je het eenmaal hebt geaccepteerd, dan voel je je op de een of andere manier al rustiger en gaat het oefenen ook beter. Het heeft geen zin om te zoeken naar bevestiging van anderen, dat is natuurlijk wel heel fijn maar uiteindelijk moet je het zelf doen ook! Als ik een slechte dag heb nu, dan denk ik, ok, ik neem het even hoe het is, en vaak is dat al genoeg om mij weer wat beter te gaan voelen.

Groetjes
claudia

Meer weten over het HyperVen programma?