[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hoort dit bij depressief zijn

Gepost door lauras 
hoort dit bij depressief zijn
23 January 2011 11:47
Ik werd steeds met een goed gevoel wakker maar sinds een paar dagen wordt ik wakker met het gevoel nee he weer een dag weer een dag dat ik moet vechten tegen die rot depersonlisatie ik kan ook wel huilen dan en wil liever gewoon slapen
Re: hoort dit bij depressief zijn
23 January 2011 15:27
Hai Lauras,

Zolang je aan het werk bent op chronische hyperventilatie te overwinnen zal je dit soort dagen tegenkomen.
Ook komt dit voor bij mensen die helemaal geen last hebben van chronische hyperventilatie.
Het is heel begrijpelijk dat je je zo voelt, want je bent zo hard aan het werk om de chronische hyperventilatie te overwinnen, dat
als dit soort dagen voorkomen je daar moeite mee hebt.

Maar.................na regen komt zonneschijn!!!!!
Doorzetten Lauras, Je kunt het en je gaat het halen.

Zelfs ik zit vandaag met een treurige blik naar buiten te kijken en te balen van de "eeuwige bewolking met regen". Bleuhhhhhhhhhhh

Maar.............ook ik heb de weg van HyperVen afgelegd en ook ik heb het gehaald en voel me eindelijk chronische hyperventilatie en depersonalisatie vrij.

Lieve groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hoort dit bij depressief zijn
23 January 2011 15:37
Dankjewel ellensmiling smiley Ja het is echt een zware weg en blijf ook gewoon door HyperVennen hoor ben niet van plan om er mee te stoppen. Maar je moet wel veel doorzettingsvermogen hebben dat merk ik wel om al je bed uit te komensmiling smiley Nu gaat het weer iets beter. Maar het is gewoon zo moeilijk om te denken dat je ooit weer normaal bent. Ik durf ook echt niet mezelf in de spiegel te bekijken of naar een foto van mezelf te kijken maar net had ik even zo moment oke ik ga naar fotos kijken en toen ging het wel even goed. Maar het is zo'n gevoel alsof ik veel te bewust ben van mezelf ken je dat? En dan denk ik dit gaat nooit meer weg want je kent het gevoel nou eenmaal. Maar ik blijf vechten!!!! Ga ook naar de psycholoog over twee weken voor de eerste keer om wat meer ondersteuning te hebben.
Wat ik trouwens ook wel merk is dat het in de zomer veel beter gaat dan in de winter en als ik aan de zomer denk wordt ik ook vrolijker en net als jij als ik nu naar buiten kijk denk ik gadver.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 23/01/2011 15:41 door lauras.
Re: hoort dit bij depressief zijn
23 January 2011 17:54
Hai Lauras,

Je bent ook bewuster van jezelf, zoals jij dat schrijft.
Op één of andere manier hebben we onszelf geleerd om constant op te letten in hoe we ons voelen en hoe we "dingen"
waarnemen. Daarbij komt dan ook nog eens het lichamelijke aspect wat chronische hyperventilatie heeft en de cirkel is rond.

Je zal merken dat naar gelang je de therapie langer doet je hier steeds minder last van hebt.

En inderdaad...........de therapie is intensief. Ik heb ook wel eens voor mijn beeldscherm gezeten met het gevoel
om de computer het raam uit te gooien. winking smiley Gelukkig heb ik het niet gedaan, want ik ben er wel vanaf.

Goed van je dat je tevens naar een psycholoog gaat, want die kan je helpen om in te zien hoe je chronische hyperventilatie hebt gekregen
en hoe je dat in de toekomst kunt voorkomen.

Lieve groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hoort dit bij depressief zijn
23 January 2011 18:50
Nou Lauras je bent niet alleen !
Ik voel me ook vreselijk (vooral vandaag).
Ontzettend moe, nerveus, gespannen in m'n hoofd/schouders....gewoon ellendig; ik zou de hele tijd wel kunnen janken.

Het weer helpt natuurlijk niet echt.....
Maar ik vraag me af of bij mij nog iets anders een rol zou kunnen spelen.
Want na 8 weken 'stilstand' op rond de 72 sec lijken m'n scores de laatste dagen (eindelijk !) een beetje omhoog te gaan.
Ellen of Rob, kunnen jullie daar misschien iets over zeggen ?
Is het eigenlijk wel normaal als je zo'n lange tijd niet vooruit gaat ?
(Ik heb al heel lang chronische hyperventilatie en m'n klachten zijn tot nu toe, na bijna 3 maanden HyperVennen, nog niet erg verminderd).

Lauras: veel sterkte ! Doorzetten hè !!

Groetjes,
Marjon
Re: hoort dit bij depressief zijn
23 January 2011 18:54
Thanks en voor jou geld hetzelfde he!
Heb trouwens ook de hele dag zo'n zenuwachtig gevoel. Tegen de namiddag avond trekt dat weg.
Re: hoort dit bij depressief zijn
24 January 2011 17:27
Hallo Marjon,

Ik heb even naar jouw grafiek gekeken en hij gaat inderdaad weer licht omhoog. Maar ik denk dat je voor jezelf nu eerst even een pauze van ongeveer 2 weken moet inlassen om je lichaam wat tijd te geven om de noodzakelijke aanpassingen te maken. Daarna kan je het dan weer oppakken. Vaak gaat de grafiek dan plotseling weer omhoog, zo is mijn ervaring....

Als je dit wilt, geef me dan een seintje zodra je het weer oppakt, dan verleng ik jouw abonnement meteen met een extra maand.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?