[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

maag en keel klachten

Gepost door dhgposch 
maag en keel klachten
08 March 2011 20:42
hallo even een paar vragen .na dat het een tijdje redelijk met mij is gegaan ook mede doordat ik gedrags therapie heb gevolgt lijkt alles weer teruggekomen te zijn.heb op die moment erg last van maag zuur en een rare kriebel keel.weet iemand of dit kan komen doordat je teveel maag zuur aanmaakt? of zijn dat gewoon spieren in je keel.ik heb in het verleden HyperVen gevolgd maar nooit helemaal afgemaakt .maar nu ben ik erachter dat mij dvd helemaal niks meer doet er zitten verder geen krassen op iemand enig idee hoe dit kan .groetjes debby.
Re: maag en keel klachten
08 March 2011 21:41
Hai dhgposch,

Ik zal je vragen doorgeven aan Rob.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: maag en keel klachten
09 March 2011 07:21
Hallo Debbie,

Dat maagzuur probleem kan wel door chronische hyperventilatie / stress komen, maar die kriebelkeel komt meer door het seizoen denk ik...
Tegenwoordig is HyperVen online. Je kunt als oude gebruiker van het desktop programma 4 maanden gratis gebruik maken van HyperVen Online. Maak voor jezelf een account aan op [url=http://HyperVen.pmnetworking.nl/registreer]Een HyperVen online account aanmaken[/url], en stuur een mail met je gegevens naar info@hyperventilatie.info, dan zet ik het aan voor je.

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: maag en keel klachten
09 March 2011 11:49
oke ik heb jou inmiddels een mail gestuurd met mijn gegevens.ik bedoel eigenlijk meer een een gevoel in mijn keel of er wat zit een soort steentje slijmprop.en dan in het ene keelgat en dan hetandere keelgat heel vreemd.ben hiermee ook al naar de dokter geweest en als je het geactiveerd hebt waar kan ik het programma HyperVen vinden bij mijn inlog gegevens? gr debby.
Re: maag en keel klachten
09 March 2011 22:38
ik heb het programma inmiddels ontvangen via de mail.nog bedankt!! ik ga er direct mee aan de slag groetjes debby.
Re: maag en keel klachten
09 April 2011 13:22
Hoi Debby

Die slijmprop noemen ze ook wel globus nervosus (bijna altijd door stress)
en komt veel voor bij chronische hyperventilatie.
Misschien heb je er inmiddels al geen last meer van. Hoop ik maar voor jou.

groetjes Vlinder
Re: maag en keel klachten
10 May 2011 20:57
nee het is nu al een tijdje weg gelukkig maar nu heb ik weer een nieuwe klacht slaapproblemen en zo vlieg ik van het een naar het ander en zo gaat het eigenlijk al jaren.heb in het verleden al eerder zon slijmprop gehad dus eigenlijk had ik het wel kunnen weten.stom dat ik soms toch weer twijfel groetjes debby.
Re: maag en keel klachten
10 May 2011 23:22
Ja waardeloos he Debby, dan heb je weer dit en dan weer dat.
We werken geloof ik het hele rijtje klachten af.

Tips heb ik niet echt, want probeer maar eens te slapen als je je zo gejaagd/onrustig voelt.
Durf het bijna niet te zeggen, want slapen doe ik meestal goed.
Ik neem wel vaak 2 paracetamol vlakvoor het slapen gaan, zodat ik zo min mogelijk pijn voel
(ribben, maag en darmen enz) zodat ik beter slaap. Of het wat helpt voor doorslapen weet ik niet.

Groetjes Vlinder
Anonieme bezoeker
Re: maag en keel klachten
18 May 2011 13:54
Hallo, ja het valt mij op sinds ik de sessies volg van HyperVen, dat ik steeds die kriebel in de keel heb. M'n keel is normaal, voordat ik met de sessies begon, ook al erg gevoelig. Als ik lach kan ik ik ook hoestbuien krijgen. Het een heeft waarschijnlijk toch te maken met het ander. Ademhaling en lichamelijke klachten hebben wel met elkaar te maken. Groeten, Jan.
Re: maag en keel klachten
29 May 2011 13:06
Hallo Jan,

Die kriebel in de keel is een teken dat je de adem vasthoudt met de keel. Probeer om de adem vast te houden met je borstspieren. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar na wat oefenen lukt het meestal wel. Door je keel te ontlasten zal je vermoedelijk minder last krijgen van die kriebel...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?