[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagje

Gepost door remon 
vraagje
14 March 2011 15:51
Soms heb ik tijdens de oefeningen dat het even een beetje zwart voor de ogen wordt en lijkt of ik ga flauwvallen. Als het gebeurt is dat altijd bij 10 sec na het inademen, en na een paar seconden trekt het ook weer weg. Het is precies hetzelfde gevoel wat ik heb als ik plotseling opsta na lang op mijn hurken te hebben gezeten (ivm lage bloeddruk). Maar het is een heel ander soort lichthoofdigheid/duizeligheid dan die ik als hyperventilatieklacht heb en tijdens de oefeningen zit ik gewoon stil rechtop. Ik vind het opzich niet vervelend ik ben alleen zo bang dat de therapie niet goed werkt, klopt dat of maakt het niet uit? Of heeft het misschien te maken met dat ik dan te lang niks heb gegeten/gedronken?
Dankjewel,

Remon
Re: vraagje
14 March 2011 17:01
Hai Remon,

Ik zal je vraag doorgeven aan Rob.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraagje
14 March 2011 18:33
Hallo Remon,

Als het komt omdat je lang niet gegeten en / of gedronken hebt, neem dan voor je de oefeningen gaat doen bijv. wat druivensuiker in. Hiermee voorkom je dat je bloedsuikerspiegel te laag is. Dat heeft ook een positief effect op je scores omdat je met een te lage bloedsuikerspiegel het minder goed kan volhouden. Dus niet gaan eten voor je gaat HyperVennen maar zorg dat je wel iets aan de suikerspiegels doet.

Het zou ook kunnen dat je effecten bemerkt van stress die plotseling loslaat. Dat kan een vergelijkbaar effect veroorzaken. Maar dat treedt meestal niet elke keer op maar alleen af en toe...

Kijk even of druivensuiker helpt om het weg te halen. Dan weten we meteen de oorzaken/'>oorzaak. Als dat niet helpt gaan we wat anders proberen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: vraagje
14 March 2011 19:34
Hallo Rob,

Bedankt voor je antwoord, ik zal dat van die druivensuiker zeker proberen. Ik heb het trouwens ook maar af en toe, en het rare is dat ik het meestal pas heb vanaf de 3e of 4e trial dus misschien is dat inderdaad een aanwijzing voor een stressontlading. Die verklaring had ik nog niet aan gedacht (lees: durven hopen), maar als het dat is zou dat natuurlijk geweldig zijn!

Remon



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/03/2011 19:36 door remon.

Meer weten over het HyperVen programma?