[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Kriebels

Gepost door merel1985 
Kriebels
19 September 2011 21:51
Hallo Allen

Ik heb de hele dag kriebels in mijn buik alsof er iets spannends gaat gebeuren dat gevoel had ik vroeger voor mijn chronische hyperventilatie klachten ook maar alleen wanneer er echt iets ging gebeuren.
Maar de laatste tijd komt dat gevoel steeds meer en de laatste weken heb ik dat soms de hele dag alsof er iets spannends gaat gebeuren beetje nerveus gevoel. Het is niet echt heel erg ofzo vergeleken met wat ik nog meer voel, Maar zou wel willen weten of iemand dit herkent.

Groetjes, Merel
Re: Kriebels
19 September 2011 22:01
Hoi Merel,

Ja, dat heb ik ook. Ook wisselend, soms meer of minder. Het is alsof ik zenuwachtig ben, ik voel het ook wel als gejaagdheid in mijn lijf. Die 'kriebels' heb ik vooral rond m'n plexus (zonnevlecht) solaris.
Best vervelend, he? Helemaal als je denkt dat je het best relaxed aan doet, en je dan toch zo voelt.
Trouwens, Merel, hoe lang ben jij nu bezig? Ik dacht dat wij ongeveer tegelijk gestart waren.... Ik zit in mijn 11e week nu. Misschien vergis ik me ook wel hoor, en ben je in een heel ander stadium....
Veel sterkte ermee en misschien heeft iemand een verklaring voor die kriebels, adrenaline ofzo?

Groetjes Tamarasmiling smiley
Re: Kriebels
19 September 2011 23:22
tamara Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hoi Merel,
>
> Ja, dat heb ik ook. Ook wisselend, soms meer of
> minder. Het is alsof ik zenuwachtig ben, ik voel
> het ook wel als gejaagdheid in mijn lijf. Die
> 'kriebels' heb ik vooral rond m'n plexus
> (zonnevlecht) solaris.
> Best vervelend, he? Helemaal als je denkt dat je
> het best relaxed aan doet, en je dan toch zo
> voelt.
> Trouwens, Merel, hoe lang ben jij nu bezig? Ik
> dacht dat wij ongeveer tegelijk gestart waren....
> Ik zit in mijn 11e week nu. Misschien vergis ik me
> ook wel hoor, en ben je in een heel ander
> stadium....
> Veel sterkte ermee en misschien heeft iemand een
> verklaring voor die kriebels, adrenaline ofzo?
>
> Groetjes Tamarasmiling smiley


Ha Tamara

Ja dat gejaagdheid gevoel heb ik er dan ook bij alsof ik iets moet doen en de kriebels ook bij mijn zonnevlecht heb het nu sinds een paar dagen continu
Ik ben nu 3 weken aan het HyperVennen ik begon met een score rond de 35 en zit nu ruim rond de 40 ik merk nog geen verschil maar dat kan ook niet zo snel..En jij? merk jij al verschil dan? Ben wel benieuwd of ik al verschil zal merken na 2 maanden ook al is het maar heel iets.

Mijn zelfvertrouwen is ook heel erg omlaag gegaan ik durf niet meer met vreemde mensen te praten bijv in de winkel als ik iets nodig heb of iets moet vragen. Ik ontwijk liever gesprekken met anderen. Heel raar dit had ik een jaar geleden nog niet
Misschien komt het ook wel omdat ik nu een jaar thuis zit door de erge klachten en dat ik daardoor wat schuw ben geworden.
Ik ben sinds een jaar ook erg bleek en een droge mond daardoor ben ik mij ook erg onzeker gaan voelen ik heb het gevoel alsof mensen weten dat er is iets is met mij al die gedachten spoken rond mijn hoofd.

Mijn enige hoop is dan ook nog HyperVennen ik doe dit dan ook 3x per dag.
Groetjes, Merel



5 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/09/2011 01:31 door merel1985.
Re: Kriebels
20 September 2011 16:16
Hai Merel,

Wat ontzettend naar allemaal, dat je je zo onzeker voelt en minder buiten komt. Het is wel een bekend gegeven dat je van 'thuis zitten' niet echt opknapt. Bij chronische hyperventilatie is het ook nog eens zo, dat je erg op je lichamelijke sensaties let. Teveel focussen op jezelf en piekeren daarover is niet goed voor je, dus ik hoop dat je dat kan doorbreken.

Heb je wel al eens aan hulp van een psycholooog gedacht? Het kan erg helpen om een stapje te nemen in je ontwikkeling.
HyperVen maakt bij mij ook veel los, ook psychisch. Oude stress en heeeeeel erg veel vermoeidheid. Maar ook het besef dat hoge eisen stel en me niet wil laten kennen, dat soort dingen. Ik ben nu in de 11e week en merk een subtiele verschuiving. De angst is veel minder en het hyper zijn wisselt, soms meer soms minder. Ik verwacht soms een slechte avond/ nacht na een bepaalde hyper-dag, maar die kan dan gewoon uitblijven, dat is wel winst vind ik.

Dat je mond droog is, herken ik ook. Maar ik las laatst zoiets moois van Roos Vonk, ze schreef zoiets als: Voor mensen die denken dat iedereen op ze let heb ik slecht nieuws: iedereen is vooral met zichzelf bezig. Dat is ook meteen het goede nieuws, dus maak je niet druk wat een ander denkt, die is net als jij, vooral bezig met hoe jij hem ziet smiling smiley
Ik wens je veel sterkte en stuur anders nog maar een keer een berichtje, ben benieuwd hoe het je vergaat.

groets, Tamara

Meer weten over het HyperVen programma?