[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Chi machine

Gepost door Frederik 
Chi machine
21 September 2011 09:16
Hallo,

het berichtje dat ik hier post is vooral interessant voor de mensen die net als ik door de chronische hyperventilatie ook veel last hebben van spierpijnen of spierkrampen.
Persoonlijk heb ik zelf voornamelijk last van mijn nek en schouders. Dit kan dan uitstralen naar de arm of het hoofd.
Door middel van de chi machine heb ik deze klachten echter behoorlijk weggekregen. Hieronder staat een beetje uitleg hoe het werkt, maar als je via google naar chi machine zoekt vind je nog veel meer uitleg.

Aan een ritme van 80 tot 140 bewegingen per minuut wordt alle stress uit het lichaam geschud.
Hij brengt via de enkels de hele ruggengraat in een golfbeweging. Wanneer men helemaal ontspannen is, gaat de beweging door tot en met het hoofd. Je ervaart een zalig gevoel dat door je lichaam gaat wanneer je zachtjes gewiegd wordt van de voeten tot de heup, van de heup tot de borst, van de borst tot de nekwervels en het hoofd.
Het is deze beweging die de wervelkolom niet alleen in balans brengt, maar ook een optimale doorbloeding en ontspanning van de rugspieren bezorgt. Maar de sterke heilzame werking van de chi machine zit hem ook in het gegeven dat precies deze beweging het zuurstofgehalte van het bloed verhoogt.

Zelf probeer ik dit altijd net na een sessie te doen, omdat je lichaam dan nog vol koolstofdioxyde zit , zodat de zuurstof goed zijn weg kan vinden.


groetjes,

Frederik
Re: Chi machine
21 September 2011 12:24
Ik moet eerlijk bekennen dat ik er weinig vertrouwen in heb. Ook raar dat dit je eerste bericht is, het lijkt wel reclame. Het ziet er ook best raar uit. Maar wie weet werkt het.

[www.youtube.com]



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/09/2011 12:24 door RemcoJ.
Re: Chi machine
21 September 2011 22:11
Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin ook wat wantrouwig was. Ik heb het toestel leren kennen via mijn lerares Tai Chi. Ik mocht dit een week gebruiken om uit te testen. Maar na die week was ik verkocht. Mijn spieren voelden al een heel stuk beter aan. Wanneer je het dan nog langer gebruikt, merk je ook de ontspannende werking die het op je lichaam heeft. Het is inderdaad mijn eerste post hier. Ik had het er wel al met Rob over gehad en hij vond het een goed idee om het hier te posten zodat anderen het ook kunnen uitproberen.
Ik zou zeggen, zoek eens op wie dit heeft in jouw buurt, huur het eens en beslis zelf wat je er van vindt. Daarna kan je nog beslissen of je het aanschaft of niet. Binnen Europa is dit nog weinig bekend. In de oosterse wereld is het daarentegen al erkend door de staat als officieel medisch toestel.
Re: Chi machine
22 September 2011 12:48
Ok,..ik zal eens informeren en rondkijken. Dank je

Maar 380 euro vind ik wel een boel geld. Waar kan je hem voordelig aanschaffen weet jij dat? smiling smiley
Re: Chi machine
22 September 2011 20:23
spijtig genoeg is het overal ongeveer die prijs. Maar als je het eerst huurt en daarna beslist om het te kopen , wordt bijna overal de huur van de aankoopprijs afgetrokken.

Meer weten over het HyperVen programma?