[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Er gebeurt in ieder geval wat

Gepost door Breathe86 
Er gebeurt in ieder geval wat
03 October 2011 22:35
Doe nou een weekje de therapie.
eerste 2/3 dagen leek ik al verbetering te merken, maar dit schrijf ik zelf af aan placebo effect.
Vandaag 7e dag, kom gestressed uit werk en ga sporten, op de fiets iemand aan de telefoon merk dat ik compleet buiten adem raak, zweet gutst uit mn lichaam.
Hierna sporten en kreeg mijn adem niet meer omlaag sloeg compleet op hol, verder niet angstig ofzo.
al een poos niet meer echt merkbaar gehyperventileerd dus hoop dat dit het stuk is dat slechter gaat voordat het beter gaat smiling smiley
Re: Er gebeurt in ieder geval wat
16 December 2011 13:07
Hoi,

Ben ook nog maar net bezig en lees zo nu en dan wat oudere en leerzame posts door van het forum. Vandaar dat ik soms reageer op wat oudere topics.

Ik merk nl. ook dat er iets gebeurt! Ik ben nu een paar dagen aan het HyperVennen en gisteren was de grote test: een emotioneel moment. Er was iets voorgevallen waardoor ik boos was en mijn gevoel hierover moest aangeven naar anderen toe. Normaal veel stress, hartkloppingen etc. Nu: ook wel stress maar minder lichamelijke klachten. De emoties kwamen ook meer los en dat is in mijn geval alleen maar goed.

Vanavond moet ik ook iets spannends doen; in het donker rijden en ergens een optreden doen met ons koor. Normaliter zou ik me daar de hele dag al druk over gemaakt hebben met de daarbij behorende lichamelijke klachten. Vanochtend wel even last: een sessie HyperVen gedaan en nu een stuk rustiger. Zo nu en dan een hartoverslagje, maar niet storend. Het geeft ook meer zelfvertrouwen en dat maakt me ook wel weer rustiger. Het gevoel van: ik kan het aan. De angst voor de angst (hyperventilatie) wordt minder.

Dus: HyperVen is niet alleen goed voor het fysiologische deel van het hyperventilatie-verhaal maar kan ook je zelfvertrouwen in belangrijke mate laten toenemen omdat je weet dat je eraan werkt en het de goede kant op gaat. Al zal het niet zo snel gaan als ik misschien zou willen en ik rekening houdt met de nodige terugvallen (dan kan het altijd meevallen winking smiley)

Meer weten over het HyperVen programma?