[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Tips

Gepost door Dixie 
Tips
05 October 2011 21:42
Hallo allemaal,

Fijn om op dit forum allemaal lotgenoten te treffen winking smiley

Ik ben gisteren begonnen met de HyperVen. Ik heb ongeveer 20 jaar chronische hyperventilatie. De klachten werden de laatste tijd zo heftig dat ik niet normaal meer kon functioneren. Ik heb met name last van enorme pijnlijke steken op de borst en een bandgevoel om mijn borstkas. Dit kan soms wel 2u aanhouden en pijnstillers en oxazepam helpen bijna niet. 's Nachts kan het ook zo ineens de kop op steken. Gelukkig raak ik niet in paniek, maar ik ben het gewoon zat om me zo te voelen. Je leven wordt behoorlijk beperkt met die nare klachten.Sinds 3 wkn ben ik met Citalopram begonnen en nu gaat het iets beter, maar het is nu echt tijd om aan mijn ademhaling te werken.

Hebben jullie nog tips voor mij hoe ik het beste kan HyperVennen? Ik merk dat ik geneigd ben om zo diep mogelijk adem te halen waardoor mijn borstkas helemaal omhoog komt. Volgens mij is dat niet helemaal de bedoeling? Tijdens de sessie heb ik flinke steken. Ik neem aan dat dat over een paar maanden wel beter gaat. Als ik het zo lees heb ik nog een lange weg te gaan, maar als ik trouw blijf oefenen moet ik over een half jaar toch een stuk minder klachten hebben. Ik kijk er helemaal naar uit smiling smiley

Suc6 allemaal!

Groeten Dixie
Re: Tips
05 October 2011 22:51
Welkom Dixie! Ik hoop dat HyperVen je leven weer wat aangenamer kan maken! Ik ben al een aantal maanden (10 met een pauze van enkele weken) bezig en er is inmiddels duidelijk verbetering, maar het is best zwaar. Soms gaat het een lange periode goed en dan ineens weer een terugval om niets. Het moet zijn tijd hebben... geduld en doorzetten.
Ik wens je in ieder geval veel succes!thumbs up

Groetjes, Neeltje
Re: Tips
06 October 2011 07:27
Bedankt Neeltje. Jammer dat het met ups en downs gaat, maar er zit gelukkig verbetering in. En dat lijkt me wel een houvast.Ik ben benieuwd hoe ik me aankomende weken ga voelen. Hopelijk niet teveel klachten. We zullen het zien.
Ben jij een paar weken gestopt omdat het te zwaar werd?
Re: Tips
06 October 2011 08:56
Dixie,

Ben idd even gestopt omdat mijn scores op een gegeven moment alleen maar omlaag gingen. Blijkbaar had mijn lichaam even tijd nodig om zich aan te passen, dus vandaar even pauze. En nu gaat het gelukkig weer heel goed, hopen dat het voorlopig zo blijftsmiling smiley

Groetjes, Neeltje
Re: Tips
06 October 2011 14:36
Hoi Dixie,

Succes met HyperVen! Je kunt onderin je scherm, als je een trials start 'tips tonen' aanvinken. Hier krijg je ook veel info over hoe je de therapie het beste kunt doen. Ik ben nu in week 13 en merk al een subtiele verbetering, iets minder vaak en minder lang hyper, maar nog wel vaak moe. De klachten varieeren van persoon tot persoon heb ik gemerkt. Als je je instelt op eerst 4 maanden niet te veel verwachten, kun je jezelf de tijd geven om er rustig aan in te groeien.

Nogmaals veel succes,
groetjes, Tamara
Re: Tips
06 October 2011 15:24
Ha Tamara,

Bedankt voor je goede tip. Ik heb net een sessie gedaan en die tips zijn echt handig. Geeft een boel duidelijkheid. Vraag me elke x af of ik het wel goed doe, maar met die tips erbij voel ik me een stuk zekerder.

Ik vrees dat ik nog een lange weg te gaan heb. Bij mij moet alles altijd "snel" gaan dus dat wordt nog ff afzien. Geduld is een schone zaak zal ik maar zeggen winking smiley

Jij ook veel succes. Heerlijk dat je al resultaat hebt. Dat geeft je tenminste moed en je weet dat je op de goede weg bent.

Groetjes van Dixie
Re: Tips
06 October 2011 15:26
Hoi Neeltje,

Goed dat je lichaam het na een pauze weer oppakt en dat het dan weer met een stijgende lijn verder gaat. Heerlijk!

Groetjes Dixiesmiling smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/10/2011 15:27 door Dixie.
Re: Tips
06 October 2011 18:19
Hallo Dixie,

Ook ik had al 30 jaar last van chronische hyperventilatie en ben er door middel van HyperVen en heel stuk van opgeknapt.
Ook nu nog , nu ik al een poosje ben gestopt gaat de genezing nog steeds door , want het zit diep
in mijn hoofd en ik begin nu een beetje zelfvertrouwen te krijgen.
Ik heb 9 maanden geHyperVend en je bent er wel doorzettingsvermogen voor nodig want soms heb
je echt helemaal even gehad , maar als je het resulaat dan ziet , dan geeft je dat weer moed om door
te gaan.
Dus wil ik jou heeeel veel succes wensen met het HyperVennen !!!!!!!

Groetjes Marjan
Re: Tips
06 October 2011 18:42
Hoi Marjan,

Bedankt voor je positieve bericht. Dat hoor ik graag, ook omdat jij ook al zo lang hyperventilatie hebt gehad. Ik hoop echt dat ik er vanaf kom. Ik ga trouw 2 x per dag oefenen, Ik moet proberen om niets te forceren. We zullen zien. Mocht ik een inzinking krijgen dan is het fijn dat het voor de meeste forumleden erg herkenbaar is. Zo kun je elkaar tenminste een beetje steunen. Wat heeft hyperventilatie toch een invloed op je leven he sad smiley Zucht....

Groetjes van Dixie

Meer weten over het HyperVen programma?