[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ellendig

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Ellendig
06 October 2011 12:15
Hallo Allemaal,

Ben nu twee weken met HyperVen bezig waarbij ik moet toevoegen dat ik niet iedere dag tijd heb. Ik doe 2x een sessie van 10x per dag met wisselende resultaten. Over het algemeen zit ik gemiddeld op boven de 70. Ik voel me echter vrij ellendig. Niet zozeer klachten als duizelingen, hartoverslagen ofzo maar een grieperig gevoel. Pijn in mijn benen, gewrichtspijn of ik overal ontstekingen heb, verkouden gevoel, soms hoofdpijn etc... Ook ben ik enorm moe en kan ik na een dag werken mijn ogen 's avonds niet openhouden. Ik zit nu met een aantal zaken. Helpt HyperVen wel als ik het niet dagelijkse doe? Zijn deze verschijnselen normaal en is er niet iets anders aan de hand? Is het gevaarlijk om toch maar door te gaan met werk en sporten ondanks al deze klachten? Kortom, grote onzekerheid wat me erg onrustig maakt. Hoor graag jullie reactie.
Re: Ellendig
06 October 2011 13:57
Lieve Beertje,

De klachten die je beschrijft kunnen inderdaad van chronische hyperventilatie komen. Toch moet je even in de gaten houden dat je misschien een verkoudheid hebt opgelopen en dat dat misschien roet in het eten gooit.

HyperVen gaat je absoluut helpen. Dat weet ik zeker.
Het beste wat je kan doen is 2x 10 trails per dag, maar als het een dag niet lukt ga je niet achteruit, want je ademcentrum probeert de waarde vast te houden die je bereikt hebt.

Als je niet verkouden gaat worden en je blijft deze klachten houden dan kan je evt. terug naar 1x 10 trails per dag om je lichaam even rust te geven, zodat hij zich kan aanpassen aan de nieuwe zuurgraad. Als je je dan weer beter voelt kan je weer overgaan naar 2x per dag. Als je besluit om 1x per dag te blijven oefenen kan dat ook, maar dan duurt het herstel 2x zo lang.

Wat sporten betreft: Sporten kan geen kwaad, maar doe het rustig aan en houdt in de gaten dat je na het sporten langer nodig hebt om te herstellen, omdat je ademcentrum nog niet goed ingesteld is. (Deze tip staat ook tussen de tips van het HyperVenprogramma zelf. ;-D )

Wat werken betreft: Dat kan ik niet voor je inschatten. De ene kan gewoonweg niet werken en de andere doet dat wel, maar rustig aan.

Probeer eerst eens over te schakelen naar 1x per dag 10 trails en houd me dan op de hoogte hoe dat gaat.
Gebruik dan deze threat (vraaglijn), want dan kan ik teruglezen wat je allemaal vertelt. winking smiley

Heel veel succes Beertje
Lieve Groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/10/2011 13:57 door Ellen.
Anonieme bezoeker
Re: Ellendig
06 October 2011 14:06
Dank je Ellen voor je reactie. Het gekke is dat ik vrijwel zeker weet dat in niet verkouden ben. Van het een op het andere moment praat ik bijvoorbeeld door mijn neus en doet mijn lichaam grieperig zeer. Ik weet het klink een beetje gek allemaal maar soms wordt ik hier moedeloos van omdat het mijn gedachten gaat beheersen. Als dit gebeurt krijg ik meerdere pijntjes etc... Ik ga zeker door met HyperVennen en zal je op de hoogte houden van mijn ontwikkelingen.
Re: Ellendig
06 October 2011 14:41
Hoi Beertje,

Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen, dat grieperige gevoel lijkt een beetje op verlaagde weerstand..... Zou dat het kunnen zijn?
Hoop dat je iets vindt om jezelf een beetje te laten opknappen.
Veel sterkte en succes ondertussen met HyperVennen winking smiley

groetjes Tamara
Re: Ellendig
07 October 2011 09:10
Hoi Beertje,

Ik herken jouw klachten, ik heb ze ook vaak gehad. Ik weet niet precies wat het is maar ik vermoed dat het te maken kan hebben met een soort oververmoeidheid. Ik krijg deze klachten namelijk onder andere als ik te veel doe. HyperVen vraagt heel veel van je lichaam, zeker als je tegelijkertijd ook nog werkt en sport. Misschien is het beter om te proberen even minder vaak HyperVen te doen of te stoppen, en ik zou ook rustig aan doen tijdens het sporten.

Groetjes Remon
Anonieme bezoeker
Re: Ellendig
07 October 2011 10:26
Dank voor je reactie Remon. Het probleem is dat ik nog maar net met HyperVen ben begonnen (twee weken en niet elke dag) dus nu al stoppen wil ik eigenlijk niet. Stoppen met werken is ook geen optie. En na het sporten heb ik eigenlijk altijd mijn beste periodes. Moet wel zeggen dat een drankje daarna ook wel helpt. Alles komt echter daarna weer keihard terug.

Gr,

Beertje.

Meer weten over het HyperVen programma?