[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Sporten

Gepost door merel1985 
Sporten
10 October 2011 15:18
Hallo

Ik ben nu 7 weken bezig met HyperVen scores blijven een beetje het zelfde. Nu moet ik zeggen dat ik verder niks doe de hele dag ik kan door de klachten niet meer werken. Ik probeer wel een beetje in beweging te blijven zoals wandelen, maar dat is nog niet echt intensief genoeg.
Is het misschien beter om te gaan sporten zullen mijn scores dan ook sneller stijgen. Ik heb het gevoel dat ik een beetje op t zelfde punt blijf hangen doordat ik niks doe de hele dag conditie is zeerslecht, Zwemmen zal wel lukken om te gaan doen Heeft iemand hier ervaring mee zodra je gaat sporten je scores ook wat gaan stijgen lijkt mij wel doordat je conditie opbouwt en je longinhoud vergroot ook dat heeft natuurlijk tijd nodig
Maar goed zoals ik nu bezig ben zie ik mijzelf niet binnen 4 maanden klaar zijn met de therapie en echt vooruitgang in de scores zien. Of ben ik ongeduldig;( Misschien toch echt sporten erbij doen?


Groetjes, Merel



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2011 15:22 door merel1985.
Re: Sporten
10 October 2011 16:32
Hai Merel,

Lastig is dat, dat je blijft hangen, ik kan me voorstellen dat je ongeduldig wordt...... maar dat helpt ook niet.
Ik ben nu in de 14e week en sport al maanden niet meer, kan het gewoonweg niet opbrengen. Maar....ik beweeg wel iedere dag voldoende en fiets en wandel in het bos als ik me een beetje fit wil voelen. Juist als ik heel moe ben doorbreek ik dan dat vermoeide gevoel door te gaan fietsen (wandelen vind ik dan nog vermoeiender, kan lekker zitten bij het fietsen, hahaha). Ik heb nog even voor je gekeken op het forum, jouw vraag kwam nl laats al eens voorbij. Je kan bovenin bij 'zoeken' gewoon sporten intypen en even kijken wat er allemaal al over geschreven is. Ik vond onderstaande reactie van Rob op een post van Beertje, voila:

"Sporten is prima, maar probeer het relaxed te doen. Dus niet extreem gaan sporten, maar gewoon lekker in beweging blijven. Wees bedacht op de ademhaling direct na het sporten. chronische hyperventilatie'ers gaan vaak te lang door met de versnelde ademhaling na het sporten. dat moet je zelf even in de gaten houden en je ademhaling zo snel mogelijk onder controle brengen. Een goede methode is je lopend helemaal uitstrekken (armen hoog in de lucht en op de tenen lopend) en even de adem vasthouden. Dan de armen laten zakken en weer op de platte voet lopen en langzaam uitademen. Dit herhaal je een aantal keer. Meestal is de ademhaling dan weer normaal."

Nou, veel succes en weet je, mijn scores stijgen nu ineens in week 12 en 13, gewoon door niet te forceren en niets te verwachten. Ik ga ook relaxter zitten bij de sessies, dat helpt. Wat mij ook helpt: je borstkas helemaal ontspannen na het inademen, zodat je de lucht met je buik vasthoudt, zo ontspannen mogelijk thumbs up

groet en sterkte,
Tamara
Re: Sporten
10 October 2011 17:47
Ha Tamara

Bedankt voor je reactie

Idd fietsen is veel relaxer dan wandelen ik fiets ook meer eigenlijk dan dat ik wandel.
Bleef jij ook (ongeveer) op t zelfde punt hangen dan tot de 12e week..hmm ik forceer ook wel een beetje hoor moet ik zeggen als ik uitadem doe ik eerst mn mond open en dan uitblazen dan kan ik nog zo n 10 sec wachten en dan inademen. ziet er heel gek uit haha maar zo worden mijn scores wel wat hoger als ik niet eerst mijn mond opentrek maar gewoon uitblaas kan ik niet rekken weet niet of je t helemaal voor je kan zien en begrijpt wat ik bedoel haha.
Maar goed we gaan gewoon door score is wel iets gestegen hoor, misschien als ik een wat hogere score heb zal ik minder forceren denk ik dan bij mijzelf wat een ongeduldige instelling he! zucht.......

Goeie tip trouwens van je heb het ook geprobeerd lucht met je buik vasthouden ipv met je borstkast voelt veel relaxer!

Ik denk dat ik toch maar wel ga sporten kan nooit kwaad toch en dan gewoon rustig........ zwemmen is op zich wel een ontspannende sport.
En je ademhaling wordt rustiger van water mits je niet forceert natuurlijk.smiling smiley


Groetjes, Merel



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2011 18:11 door merel1985.
Re: Sporten
11 October 2011 16:50
Hai Merel,

Nee, ik bleef niet al die 12 weken hangen. De eerste 2 weken had ik veel stijging, maar daarna was het 7 weken heel slecht, achteruitgang qua scores en ik voelde me heel erg moe. Ik heb het gevoel dat ik nu veel oude stress heb opgeruimd en voel me regelmatig beter, soms wel 3 dagen achter elkaar, dat is zo fijn!
Mooi dat je dat ook zo voelt met het vasthouden van je adem in je buik. Ik denk dat het een goede voorbereiding is op een buikademhaling. Op deze manier ervaar ik de oefeningen als een soort Mindfullness-oefening, ik forceer niets en geniet van het rustmoment 2 keer per dag. Soms is het heel verleidelijk om tussendoor dingen te doen, zoals de krant of internet, heb jij dat ook? Maar dit zijn juiste de hyper-kantjes van mijn leven die ik niet meer wil..........dus: dubbel resultaat als ik ontspan tijdens de oefeningen, lijkt me!

Gebruik je nog magnesium? Verwarrend al die tegenstrijdige info op het net, met of zonder calcium, hmmm....

groetjes, Tamaraspinning smiley sticking its tongue out

Meer weten over het HyperVen programma?