[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wil misschien beginnen met Hyperven, maar eerst een aantal vragen

Gepost door Pieterr 
Wil misschien beginnen met Hyperven, maar eerst een aantal vragen
22 October 2011 00:32
Beste HyperVen,

Ik denk dat ik last van chronische hyperventilatie heb. De klachten zijn heel herkenbaar en ook de persoon die geschetst wordt doet erg op mij lijken...

Toch heb ik een aantal vragen over de werking van HyperVen. Voordat ik aan zoiets begin wil ik het snappen. En ik snap een aantal dingen niet:

1: Er staat dat bij chronische hyperventilatie het bloed alkalisch (basisch) wordt. Maar het bloed hoor toch ook (licht) alkalisch te zijn ? De optimale PH waarde van het bloed is 7,35 en 7,45, onder de 7 is zuur. Is door chronische hyperventilatie het bloed dan nog alkalischer ?

2: Stel dat de therapie aanslaat, dan wordt mijn bloed dus zuurder ? Alles wat ik op het internet lees over zuur bloed is dat dit niet gezond is en zelfs erg gevaarlijk. Men heeft het vaak over ontzuren, er bestaan zelfs dieeten om het bloed alkalisch te krijgen. Is het juist niet gevaarlijk/slecht om mijn bloed zuurder te maken ?

3: In hoeverre zou voeding helpen om mijn bloed zuurder/alkalischer te krijgen. Als mijn bloed zuurder moet worden, dan kan ik toch ook veel vlees en vis gaan eten, of is dit te kort door de bocht ?

4: 1 van mijn voornaamste klachten is ook dat ik continue spierpijn/verzuring heb, continue stijf voel. Het idee om dus nog zuurder te worden, staat me tegen ? Of is spierpijn juist een mechanisme om het bloed zuurder te krijgen ?

Ik hoop dat u mijn vragen kan beantwoorden, voor mij is het van groot belang om eerst iets te begrijpen alvorens ik eraan begin. Misschien mijn perfectionisme ;-) Als ik het snap verlies ik ook niet mijn motivatie denk ik.

groeten,
Pieter
Re: Wil misschien beginnen met Hyperven, maar eerst een aantal vragen
22 October 2011 10:19
Hallo Pieter,

Hierbij de antwoorden op jouw vragen:

1. Er staat dat bij chronische hyperventilatie het bloed alkalisch (basisch) wordt. Maar het bloed hoor toch ook (licht) alkalisch te zijn ? De optimale PH waarde van het bloed is 7,35 en 7,45 onder de 7 is zuur. Is door chronische hyperventilatie het bloed dan nog alkalischer ?

Klopt, het bloed is licht alkalisch. Wat hier met alkalisch bedoeld wordt, is dat het bloed alkalischer wordt dan de normaalwaarden. Dus boven de 7,45 gaat.

2: Stel dat de therapie aanslaat, dan wordt mijn bloed dus zuurder ? Alles wat ik op het internet lees over zuur bloed is dat dit niet gezond is en zelfs erg gevaarlijk. Men heeft het vaak over ontzuren, er bestaan zelfs dieeten om het bloed alkalisch te krijgen. Is het juist niet gevaarlijk/slecht om mijn bloed zuurder te maken?

Nee, het is juist slecht als het bloed alkalischer is dan het moet zijn. De rode bloedlichaampjes kunnen hun zuurstof minder goed afgeven aan de weefsels als het bloed te alkalisch wordt. De therapie zorgt ervoor dat je zuurgraad weer binnen de normaalwaarden komt.

3: In hoeverre zou voeding helpen om mijn bloed zuurder/alkalischer te krijgen. Als mijn bloed zuurder moet worden, dan kan ik toch ook veel
vlees en vis gaan eten, of is dit te kort door de bocht ?

De zuurgraad van het lichaam wordt geregeld door het ademcentrum in de hersenen. Op wat voor manier je ook probeert om het bloed zuurder te maken, je zult alleen maar een iets verhoogde ademfrequentie krijgen.Dus het effect van eten is verwaarloosbaar. Om de zuurgraad permanent beter te krijgen, moet het ademcentrum anders ingesteld worden. Dat doet de therapie met HyperVen

4: 1 van mijn voornaamste klachten is ook dat ik continue spierpijn/verzuring heb, continue stijf voel. Het idee om dus nog zuurder te worden, staat me tegen ? Of is spierpijn juist een mechanisme om het bloed zuurder te krijgen ?

Spierpijn heeft in zoverre met de zuurgraad van het bloed te maken, dat de spieren melkzuur gaan afzetten als het bloed te alkalisch wordt. Dit doen ze om de te lage zuurgraad te compenseren. Maar dat levert de bekende spierpijnen en steken op) Als de zuurgraad verbetert, nemen de spierpijnen af..

Dus het is niet gevaarlijk om het bloed iets zuurder te maken maar juist noodzakelijk om de zuurgraad weer optimaal te krijgen. Al die dingen die op het internet staan over ontzuren hebben weinig met het chronische hyperventilatie syndroom te maken. Trek je daar niet teveel van aan.
Re: Wil misschien beginnen met Hyperven, maar eerst een aantal vragen
30 October 2011 14:49
Hoi Pieter

Mij houdt dit onderwerp ook al heel lang bezig.
Ik zou moeten ontzuren vanwege reumatische aandoeningen en heb er ook veel over gelezen
in het verleden. Mijn reumatologen hebben het er nooit over gehad en als je er naar vraagt,
krijg je als antwoord, dan je alles uit kan proberen, maar dat zij er niet in geloven.

Ik kwam een keer bij een keuringsarts en het eerste wat hij zei.. je drinkt toch geen melk he?
En kreeg een verhaal van een half uur, waarom ontzuren zo goed is.
Eindelijk eens een reguliere arts die er wel in gelooft dat je veel met voeding kan doen.

Ik geloof dat het ontzuren meer in de alternatieve hoek zit.

Snap dat je op alle vragen antwoord wil, heb ik ook altijd.
Zit in ons karakter winking smiley

Ik probeer nu maar van alles wat te eten, maar sommige dingen niet of zo min mogelijk.

Ben je er al uit of je wilt gaan HyperVennen?
Voordat je vraagt of het bij mij helpt.. Ik HyperVen al een tijd niet, want te veel last van hele
ribbenkast (i.v.m. reuma)

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?