[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Onderzoek Longarts en hypervennen

Gepost door Guusje 
Onderzoek Longarts en hypervennen
25 October 2011 06:49
Ik lees al heel wat weken mee en ben zelf bijna 2 weken aan het HyperVennen. chronische hyperventilatie is bij nooit vastgesteld door een arts, maar is een diagnose die ik zelf maar gesteld heb na heel wat uurtjes internet.

Nu was is gisteren bij mijn nieuwe huisarts en zij stelde voor om toch een onderzoek te doen om vast te stellen of het wel of niet om chronische hyperventilatie gaat.

Nu vraag ik me af dat als ik tot die tijd door HyperVen (het duurt vast nog wel een maandje voor ik terecht kan voor het onderzoek) of de diagnose nog wel gesteld kan worden of zijn mijn waardes dan al zo verbeterd dat dit misschien een vertekend beeld geeft?

Guusje
Re: Onderzoek Longarts en hypervennen
25 October 2011 10:05
Hallo Guusje,

Dat je waardes zullen afwijken staat vast. Een maand lang HyperVennen zal vrijwel zeker tot een hogere CO2 waarde in het onderzoek leiden. Dus je loopt de kans dat de arts zal concluderen dat het geen chronische hyperventilatie is, of in een beperkte mate. Maar ja, om nu de therapie een maand stil te leggen hiervoor... ik zou gewoon doorgaan met HyperVennen en afwachten wat er uit het onderzoek komt. Uiteindelijk is er toch maar één graadmeter van belang, namelijk hoe je je voelt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?