[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Symptomen CHV: vraag ivm gevoelstoornis

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Symptomen CHV: vraag ivm gevoelstoornis
04 November 2011 14:24
Beste,

Sinds jan 2011 werd de diagnose chronische hyperventilatie bij mij gesteld. Ik was me niet bewust van een oppervlakkige borstademhaling, die ik waarschijnlijk al een paar jaar uitvoerde. Mijn eerste klacht was gevoelloze voetzolen, het gevoel ook net alzof je wolle sokken draagt in je botten of schoenen die dikker zijn dan diegene die je aanhebt. Ook had ik af en toe gevoel van speldekopprikken over verschillende plaatsen van mijn lichaam, die verdwenen en terugkwamen. Maar die voetzolen zijn een permanent gevoel, zodra ik schoenen of laarzen draag. Er moet dus druk zijn om het te voelen. Ik volg nu sinds augustus HyperVen en heb nog geen verbetering. Mijn curve stijgt langzaam van 80 naar 110. In oktober is er wel eens een week geweest dat ik de oefeningen niet deed en er zijn ook momenten geweest dat ik het maar 1 keer per dag deed. Mijn symptomen zijn eerder toegenomen dan afgenomen. Ik heb ook vaak beklemming op de borst en drukgevoel op mijn neus en gehemelte. Ik probeer zo goed en ze vaak mogelijk op mijn ademhaling te letten. Maar ik werk nog wel fulltime. Mijn vraag is of ik moet blijven volhouden en of het kan dat de symptomen pas verbeteren na 4 maanden en niet tijdens de therapie?

Vriendelijke groeten,

Anneliese
Re: Symptomen CHV: vraag ivm gevoelstoornis
04 November 2011 19:19
Klinkt ook heel erg als een b12 tekort....dat heb ik ook naast de chronische hyperventilatie....ben je daar wel eens op geprikt?een heleboel klachten komen van die twee overeen...kijk anders eens op de b12 site of misschien weet rob of ellen hier iets op te zeggen?met name je klachten van het op watten lopen en verminderde gevoelsprikkels lijkt er erg op!sterkte met alles iig!!
Re: Symptomen CHV: vraag ivm gevoelstoornis
05 November 2011 09:00
Hallo Anneliese,

Meestal beginnen de klachten te verdwijnen na 1 a 2 maanden. Maar er zijn ook mensen waarbij het langer duurt. Veel hangt af van regelmatigheid van oefenen. Maar ook andere factoren kunnen een rol spelen. Stress is er één van. Toch is de suggestie van Zippie ook niet slecht. Je kan je bloed altijd eens laten checken op een vitamine B12 tekort. Eventueel kan je eens een weekje stoppen om te kijken hoe het dan gaat met de klachten. Soms heeft het lichaam ook even rust van de oefeningen nodig om de nodige aanpassingen te maken. Probeer dat eens uit om te kijken wat het doet.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?