[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nieuw op de site

Gepost door isabelle 
nieuw op de site
06 November 2011 21:13
Hoi Allemaal,

Mijn naam is Isabelle en ben 27 jaar moeder van 2 kleintjes en kamp sinds korte tijd met enorm veel klachten!!
4 weken geleden kreeg ik hartkloppingen geen probleem had ik al wel eens gehad maar ging altijd snel weer weg als ik me ergens anders op concentreerde na 3 uur dacht ik dit duurt wel erg lang en heb dus de huisarts gebeld daar constateerde ze een hartslag van 190/200 al 3 uur durend!
Ik ben naar het ziekenhuis vervoerd en heb daar een injectie gehad met een middeltje wat je hart 1/10 van een sec stilzet voelde ook heel onprettig mijn hartslag zakte toen naar 100. Ik wilde heel graag weg dus mocht direct naar huis 2 dagen later kreeg ik klachten en die klachten heb ik nog snelle hartslag rond de 100 in rust hartoverslagen (extra klap voelen) kortademig (kan niet eens gewone huishoudelijke dingen doen), duizelig, drukkend gevoel op mijn linkerborst helft, soort kramp gevoel rond mijn hartstreek gevolgd door extreem veel hartoverslagen kort op elkaar, gejaagd gevoel, spanningsgevoel in mijn luchtpijp(gevoel van te moeten hoesten) steken in mijn ribben (links), buikkramp, gevoel van een band rond mijn hoofd, hoofdpijn etc
Kortom voel me dus echt niet goed!!
Nou heb ik het idee dat het misschien hyperventilatie is maar zeker de (hart)klachten baren mij grote zorgen en onrust !!

Is er iemand die zich in deze belachelijk lange lijst van klachten herkent?


Ik moet er bij zeggen dat ik het afgelopen jaar veel voor mijn kiezen gehad heb en weinig tijd om dingen te verwerken!

groetjes isabelle
Re: nieuw op de site
07 November 2011 13:30
heey ik ben anouche en ben 19 jaar, hetgeen dat jij beschrijft is net hetzelfde dat ik heb. Loop hele dagen rond met hartkloppingen en als ik een aanval krijg bengint het met een band rond men hoofd, een zwevend gevoel, druk op de borst, men handen beginnen te zweten en te tintelen, alles word koud precies. Het lijkt net of je doodgaat, als ik eens rustig ben slaagt men hart paar keer over en begint het spelletje opnieuw. Ik maak me altijd druk over men hart zeker omdat alles pijn doet rond men hart en in men linkerarm, maar ik ben kerngezond, het is gewoon de hyperventilatie groetjes je hebt ook buteyko therapeuten, heb er ook contact mee opgenomen, ze zijn speciaal voor mensen met hyperventilatie


x
Re: nieuw op de site
07 November 2011 14:39
Hai Isabelle,

Jouw klachten zijn veel voorkomend bij chronische hyperventilatie.
Lees eens rustig op onze site www.hyperventilatie.info.
Daar lees je veel over je klachten en ook over ons programma HyperVen, waarmee je deze klachten kunt bestrijden.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: nieuw op de site
07 November 2011 20:53
Dank jullie voor de reactie!
Anouche ik ga ook eens informeren!!

groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?