[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hypervennen als je geen last hebt van CHV

Gepost door marcel1 
Hypervennen als je geen last hebt van CHV
07 November 2011 17:42
Is het schadelijk om te HyperVennen als je geen last hebt van chronische hyperventilatie?

Is de zuurstof opnamen van een persoon zonder klachten altijd 100% ?

Groetjes Marcel
Re: Hypervennen als je geen last hebt van CHV
08 November 2011 08:39
Hallo Marcel,

HyperVennen als je geen chronische hyperventilatie syndroom hebt kan geen kwaad, als je er maar niet te ver in doorgaat. Het is net als een duiker die steeds langen onder water kan blijven.
Over jouw tweede vraag: het gaat niet zozeer om hoeveel zuurstof er wordt opgenomen tijdens de gasuitwisseling in de longen, maar om hoeveel kooldioxide in het lichaam bewaard blijft om het bloed een optimale zuurgraad te geven. Dat wordt geregeld door het ademcentrum in de hersenen. Bij chronische hyperventilatie patiënten is het ademcentrum overgevoelig voor CO2 stijgingen en wordt de zuurgraad van het bloed op een te hoge PH waarde gehouden. De HyperVen therapie optimaliseert de instelling van het ademcentrum weer.

Nog een opmerking: het is wel zo dat de rode bloedlichaampjes hun zuurstof minder goed kunnen afgeven aan de weefsels bij chronische hyperventilatie patiënten. Dat levert een verhoogde vermoeidheid bij inspanning en een versneld moe worden op.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?