[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

een vraag over de mensen die deze forum geopent hebben

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
een vraag over de mensen die deze forum geopent hebben
05 December 2011 09:48
een vraagje?

zijn jullie artsen of zijn jullie mensen die het zelf ook gehad hebben

groetjes
Re: een vraag over de mensen die deze forum geopent hebben
05 December 2011 17:22
Hallo Annemarie,

Wij zijn zeker geen artsen, maar ervaringsdeskundigen. Dat zie je ook altijd in onze berichten aangegeven staan: zie hieronder in cursieve letters:

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Wij (Ellen en ik) hebben zelf jaren lang aan chronische hyperventilatie geleden en zijn - net als de meeste mensen hier - door alle stadia van het chronische hyperventilatie proces gegaan. Ik heb zelf jarenlang in de WAO gelopen omdat ik niet meer kon werken vanwege de heftigheid van de klachten. Door de therapie van Drs. Snitslaar zijn wij ervan af gekomen. Ik heb nauw samengewerkt met Drs. Snitslaar zelf om het HyperVen programma vorm te geven. Zelf heb ik de therapie onder begeleiding van zuster Hanny Vriend gedaan. Zij is helaas - nu al weer aan aantal jaren geleden - overleden. Hanny was nauw betrokken in de jaren 80 toen Drs. Snitslaar zijn onderzoeken deed en waardoor hij uiteindelijk op de HyperVen methode was uitgekomen, als een van de meest effectieve therapeutische benaderingen van het chronische hyperventilatie syndroom. Het is dank zij deze inspanningen van de jaren 80 dat wij nu in staat zijn om zoveel mensen te helpen.

Aan de medische kant is ook veel interesse geweest in de laatste jaren in wat wij doen, en er zijn ook artsen die mensen doorverwijzen naar de HyperVen therapie. Helaas is er ook een tendens in het medische circuit die de term hyperventilatie wil vervangen door paniekstoornis. Dat is jammer omdat men er daarbij vanuit gaat dat de primaire oorzaken van chronische hyperventilatie nog bestaan. In onze ervaring zijn die oorzaken er vaak al lang niet meer, en blijven mensen doorgaan met HyperVentileren, vanwege een gewijzigde instelling van het ademcentrum. Maar goed, het kan dus zijn dat je in het medische circuit tegen deze tegenstelling aanloopt…

Meer weten over het HyperVen programma?