[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Toename van klachten

Gepost door arnoa68 
Toename van klachten
02 January 2012 16:40
Beste allemaal,

Ik ervaar dat mijn (sommige van mijn) klachten toenemen in bepaalde situaties, bijvoorbeeld op verjaardagen of op mijn werk, dus veel mensen om mij heen. Ik krijg dan een raar soort druk op de zijkant van mijn hoofd en op mijn ogen (druk en brandend gevoel), en brandend gevoel/tintelingen gezicht. Tevens krijg ik dit als ik auto rijd en er veel snelle beelden "binnen komen" en ik me moet concentreren. Als ik dan bijvoorbeeld voor een stoplicht sta neemt het drukkende gevoel en tintelingen iets af.

Herkennen jullie dit? En hoe komt dit dan?

groetjes
Re: Toename van klachten
02 January 2012 17:17
Beste Arno,

Ik herken je klachten; als ik wat vermoeid ben (of door slaapgebrek of door ''chronische hyperventilatie-dag'') heb ik deze klachten ook.
Ik denk dat het normaal is dat je iets allerter bent op verjaardagen, met veel mensen om je heen of in het verkeer. Je zou sociaal vreemd zijn als dat je allemaal niets deed. Dat deze situaties van invloed zijn op je lichaam en ook klachten veroorzaken komt naar mijn idee door twee oorzaken:
1. door chronische hyperventilatie ben je al allerter op allerlei veraderingen in je lichaam, een kleine verandering pik je dan ook sneller op, en afhankelijk van wat je voelt kun je dit gevoel versterken waarmee ademhaling en hartslag omhoog gaan (soort vicieuze cirkel).
2 ook door chronische hyperventilatie zijn je spieren (en wellicht ook ogen) al overprikkeld. Extra prikkels uit het verkeer, zonder dat je dit spannend vind, kunnen dan al snel tot klachten leiden.
Kortom, doorbreek de vicieuze cirkel met HyperVen en bouw weer reserves op in je lichaam.
Marc

Meer weten over het HyperVen programma?