[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zijn er mensen met astma die door astmamedicatie ook flink geholpen zijn?

Gepost door Jayz 
Zijn er mensen met astma die door astmamedicatie ook flink geholpen zijn?
06 January 2012 20:46
Hoi,

Bij mij is naast een overduidelijke hyperventilatie, welke is gebleken uit de uiterst vervelende provocatietest, ook astma geconstateerd. Het verschil met uitblazen met of zonder pufjes was bijna 20% en volgens de jongeman wel erg veel.

Zijn er hier mensen die astmamedicijnen gebruiken en er merkbaar op vooruit zijn gegaan? Ik gebruik het liefst zo min mogelijk medicijnen, maar als dit een boost kan geven zou dat natuurlijk mooi meegenomen zijn. Ik heb al eerder wat medicatie hiervoor gehad, naast de ventolin, maar die heb ik te kortstondig gebruikt om te weten of ik er profijt van had. Ik ben ermee gestopt vanwege de toename in de hoofdpijn die ik toch al genoeg heb en mijn hartslag ging onder de 35 zitten zo nu en dan. Hij is normaal al laag met waarden rond de 50 en regelmatig lager, maar dat zal wel door de topsport genoemd hyperventilatie komen smiling smiley winking smiley

Thanks!
Re: Zijn er mensen met astma die door astmamedicatie ook flink geholpen zijn?
12 January 2012 17:21
Re: Zijn er mensen met astma die door astmamedicatie ook flink geholpen zijn?
12 January 2012 21:07
Jayz,

Ik zal jou vraag eens aan Rob voorleggen, want op dit gebied heb ik geen ervaring.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Zijn er mensen met astma die door astmamedicatie ook flink geholpen zijn?
13 January 2012 08:40
Hallo Jayz,

Ondersteuning met Ventolin of andere inhalators is voor mensen met astma een must. Het is uitermate lastig om de HyperVen oefeningen goed te doen als je longen door astma geïrriteerd zijn. Dus als astma een rol speelt, zou ik zeker ondersteuning van deze medicijnen aanraden.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hoi Jayz,,

Ik heb ook astma en CH...
Veel mensen met astma schijnen dit te hebben, daarom is het heel belangrijk om je astma onder controle te houden, dus gebruik van medicijnen is zeer aan te raden.
Door je astma onder controle te houden, kun je gaan werken aan je CH. Ander heeft het geen zin.
Want door de prikkels en irritatie van je luchtwegen zijn de ademtechnieken moeilijk te doen.
Het is dan een cirkel waar je in terecht komt.

groetjes Berendina

Meer weten over het HyperVen programma?