[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Pijn aan de oren

Gepost door Merlijn23 
Pijn aan de oren
01 February 2012 13:51
Hoi allemaal,

Ben na een aantal weken gestopt te zijn weer begonnen met H'ven. Ik heb nu echter een iets andere insteek. Waar ik eerst probeerde een zo hoog mogelijke score te halen (ik forceerde af en toe), probeer ik nu echt uit te ademen en te accepteren wanneer ik niet meer kan.

Zou beter moeten zijn zou je denken smiling smiley. Ik heb echter nu al twee keer ontzettend last van druk op mijn oor en mijn slapen gekregen na 2 dagen oefenen. Misschien toeval, maar toen ik er vorige week weer mee stopte op mijn lichaam even rust te geven trok de druk op mijn oren ook weg. Na maandag en dinsdag geoefend te hebben is het nu echter weer terug.

Iemand hier ook ervaring mee ?

groetjes Merlijn
Re: Pijn aan de oren
01 February 2012 15:16
Bij mij ging het na een anderhalf maand pas weg de druk op de oor door t forceren dus doe t ook niet meer.

Succes!
Re: Pijn aan de oren
01 February 2012 15:19
Hallo Merlijn,

Het lijkt erop dat je de druk verplaatst van de longen naar de oren. Dat omdat er een verbinding is van de neus / keelholtes naar het binnenoor. Dat is de zgn. buis van Eustachius. Je moet proberen om de druk in de borstkas te houden. Dus de lucht vasthouden met de borstspieren, daarbij de keel en oren drukvrij te houden. Dat lijkt moeilijk, maar is het niet. Met wat oefening lukt het wel. En inderdaad vooral niet forceren, want dat kan tot allerlei klachten leiden.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Pijn aan de oren
06 February 2012 17:55
Hoi Merlijn,

Ik ben nu ook al 6 weken bezig zo ongeveer en ik blijf ook druk houden. Heb al geprobeerd het anders te doen en niet te forceren maar ook bij mij blijft de druk bestaan.

Het is erg vervelend en pijnlijk, maar ik neem het maar even voor lief. Ik neem maar aan dat het bij mijn herstel hoort.
Ondanks dat nemen de waardes wel toe en ik merk dat ik vooral de afgelopen dagen een stuk relaxter hypverven.

Gr. Jayz

Meer weten over het HyperVen programma?