[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Chinese kruiden en CHV

Gepost door Jayz 
Chinese kruiden en CHV
22 February 2012 16:30
Ik benieuwd of er hier iemand op het forum bekend is met het gebruik van chinese kruiden bij chronische hyperventilatie.

Ik namelijke enkele weken geleden bij een chinese dokter in Nijmegen geweest en hij heeft me kruiden voorgeschreven. Ik merk dat ik sindsdien wel weer benauwder ben en meer hoofdpijn heb gekregen. Dan doseer ik zelfs nog heel voorzichtig omdat ik hooggevoelig ben en dus ook voor medicatie/supplementen kruiden en ik zit nu nog maar ongeveer op 1/3 tot 1/2 vd aanbevolen dosering.

In 1e instantie waren me waardes ook weer flink gedaald, nog steeds ruim boven de beginwaardes, maar dus toch aanzienlijk lager.

Hopelijk zijn er meer die ervaring hebben met chinese kruiden bij hyperventilatie.

Jayz
Re: Chinese kruiden en CHV
22 February 2012 18:59
Beste Jayz,

Ik gebruik via een arts in de Chinese geneeskunde ook Chinese kruiden, echter die worden een natuurapotheek op maat voor mij gemaakt en samengesteld in druppelvorm. Indien gewenst wordt iedere 2 weken de samenstelling aangepast afhankelijk van hoe het dan met me gaat. Misschien een optie om dat voor te stellen?

Succes
Re: Chinese kruiden en CHV
22 February 2012 19:02
Hoi Arnoa,

Ik heb zelf een pot met losse kruiden van de natuurapotheek, dus ik kan zelf wel aardig doseren dat scheelt. Wil alleen ook weer niet TE lang bezig zijn met opbouwen, zal er toch een keer doorheen moeten voor mijn gevoel.

Ik ga over 2 weken sowieso weer terug naar de chinese dokter en dan bespreken hoe of wat. Wellicht dat hij wel al verbeteringen merkt die ik zelf nog niet meteen merk.

Gr. Jayz
Re: Chinese kruiden en CHV
23 March 2012 08:28
Hoi,

Ik ging me er helaas alleen nog maar waziger van voelen en dat kon ik er even niet bij gebruiken. Ik heb het ca. 2 weken geprobeerd maar kreeg het niet voor elkaar door te gaan. Telkens als ik wat verhoogde, want ik zat nog lang niet op de aanbevolen dosering, dan voelde ik me echt nog 10 x waziger dan normaal. Ging ik weer terug naar de oude dosering dan ging dat beter, maar voelde me wel waziger dan zonder kruiden.

Meer weten over het HyperVen programma?