[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ademvangst

Gepost door merel1985 
ademvangst
06 March 2012 14:16
Dag allen


Heeft iemand ervaring met de therapie van ademvangst?

Groetjes merel
Re: ademvangst
06 March 2012 14:34
Nee ken het niet heb het net wel gelezen. Ben je naar nog wat anders aan het zoeken? Werkt HyperVen bij jouw?

Groetjes
Re: ademvangst
06 March 2012 14:38
Hee corina

Ik heb buteyko gedaan maar dat was te moeilijk voor mij hele tijd het gevoel van ademnood voelen vond ik erg moeilijk.
HyperVen 3 maand gedaan zonder enige vooruitgang in de scores wel 3x per dag geoefend.

Helpt HyperVen bij jou?

Groetjes merel
Re: ademvangst
06 March 2012 15:03
Hoi Merel,

Oh ja das erg vervelend. Ik kan eigenlijk niet echt goed zeggen of HyperVen werkt. Ben eigenlijk beetje te laks. Geen tijd.
Ik kreeg het ineens weer heel erg in november en toen ben ik eigenlijk in paniek geraakt en dacht nu gaat het echt nooit meer over. En ben ik gaan zoeken op internet. En kwam hier terecht. Ik doe het vanaf half november en heb het denk ik in totaal 2 maanden gedaan en dan nog niet eens 2 x per dag.
Ik heb het een beetje druk en dan schiet het erbij in ook al voel ik me zelf de hele dag naar en niet lekker.
Ik wou eigenlijk dat het gewoon vanzelf weer over zou gaan maar dat is niet het geval.
Loop nu maar weer bij mensendieck om me zelfvertrouwen beetje terug te krijgen. Die zei gewoon glashard dat ik het moet accepteren dat ik het heb en er beter mee om moet leren gaan des te minder het wordt. Iedereen heeft zijn zwakke kanten zei ze en jij hebt het op deze manier. Iemand anders krijgt weer migraine.
Nou lekker dacht ik ben je mooi klaar mee. Maar gaat wel wat beterder daardoor. En HyperVen helpt denk ik deels ook wel mee.
Heel verhaal

Maar jij kreeg ademnood, je wou heel diep gaan ademhalen zeker net alsof je lucht te kort heb, heb je dat met HyperVen dan ook niet???
Buteyko en HyperVen lijken toch op elkaar??

Heb je er al lang last van?

Groetjes Corina
Re: ademvangst
06 March 2012 15:28
nee bij buteyko moet je steeds minder en langzamer ademhalen totdat je een gevoel wat ademnood voelt en dat dan vasthouden een 5 minuten lang je mag telkens heel ietsje ademen.
Beetje geforceerd allemaal.
Ja ik weet het allemaal ook niet meer heb al een afspraak gemaakt bij ademvangst maar weet ook niet of ik t wel echt ga doen want je moet 6x langskomen voor een consult en voor mij is het een uur rijden per consult 40 euro
Maar ja een mens doet alles om weer gezond te zijn he dit is ook geen leven meer rob had mij ad aangeraden omdat mijn scores niet omhoog gingen en als ik goed gelezen had ging bij ellen ook de scores omhoog na gebruik van ad.
Maar ik durf het niet en ben bang dat alles nog alleen maar erger wordt
Hoe hoog scoor jij dan met HyperVen?
Ik ongeveer 30

Groetjes merel
Re: ademvangst
06 March 2012 15:48
Ik scoorde in het begin ook 30,35 en nu al 50 en in betere periodes al 60. Merk dat wel wat vooruit gaat.
Maar of ik het ook echt voel weet ik niet.

Wat zegt je huisarts dan van AD medicijnen?? Kan je slecht ontspannen?? Of valt dat wel mee??
Heb je al eens cognitieve gedragstherapie geprobeerd leer je beetje anders denken en niet de enge gedachtes ja het is heel moeilijk als je al jaren zo denkt. Maar het valt te proberen.
Heb het er eens over met je huisarts misschien zegt die ook wel laten we eens AD medicijnen proberen.
Het is dat ik en mijn vriend een kinderwens hebben en mijn huisarts heeft het daarom afgeraden,omdat het dan weer wat langer duurt voor je eraf bent. En je geen AD medicijnen mag gebruiken als je evt. zwanger bent.
Ik slikte een hele tijd valeriaan tabeletjes. Weet niet of het echt werkt maar ik heb er baat bij dat kan je ook nog proberen.

Wat voor klachten heb jij allemaal?
ik hou me adem in als ik dingen doe, hele gespannen spieren die ik niet goed kan ontspannen als ik wat doe. soort zweverig/draaierig in mijn hoofd, en angst en nog wel veel meer klachten maar dit de meeste die ik heb.
Werk je of zit je op school?

Groetjes Corina
Re: ademvangst
06 March 2012 17:21
Dat je scores vooruit gaat mag je al blij om zijn denk dat als je vaker zult oefenen het echt wel goed komt met jou.
Mijn huisarts wilde mij wel aan de ad ze vond juist dat ik het nodig had omdat het zo slecht gaat met mij maar het gaat slecht door de chronische hyperventilatie klachten niet omdat ik me deprie voel ja door de klachten voel ik me wel deprie maar niet door iets wat gebeurd is ofzo.

Valeriaan heb ik al geprobeerd maar krijg daar een hele zware diepe ademhaling van erg jammer want het ontspant best wel.
Maar weet je buteyko zegt niet aan de ad gaan zelfs niet aan de valeriaan alle medicijnen verdiepen je ademhaling.
HyperVen zegt ad kan een goeie ondersteuning zijn om je scores te laten stijgen
Ademvangst zegt door je buik leren ademhalen dan zal er vanzelf een balans komen tussen zuurstof en koolmonoxide uiteraard wel met een techniek erachter.

Dus ja overal zeggen ze wat anders daarom moet ik zelf maar experimenteren kijken wat het beste past bij mij.
De klachten die jij hebt heb ik ook vooral dat benauwd gevoel de hele dag door conditie is heel slecht geworden maar vooral ook vele angsten voor ziekten spierpijnen
Ik werk niet omdat dat nu gewoon niet kan door al mijn klachten door HyperVen werd ik heel erg misselijk en kreeg ik spierpijnen bovenlichaam heel erg ben nu een beetje aan het genezen ervan na 3 maanden is gelukkig de misselijkheid weggegaan (afkloppen)
Ik heb op dit moment wel steun aan iemand met wie ik praat maar
misschien wie weet ooit kijk ik wel of ik iets kan met cognitieve therapie ik ben het therapieen ook wel een beetje zat hoor moet ik zeggen;P


merel
Re: ademvangst
06 March 2012 17:41
Jammer dat je van die valeriaan z'n diepe ademhaling krijgt.
Ik zou naar het advies van je dokter luisteren ze hebben er tenslotte voor geleerd. En als het je allemaal maar helpt is het toch goed.
Je hoeft niet persee depri te zijn om aan de AD medicijnen te gaan, je kan oo veel angsten hebben, en juist het daarom nodig hebben.
Zelf zou ik ook proberen om rustig weer beetje te gaan werken als is het maar 2 uur per keer. Dan kom je langzaam weer beetje in het ritme. En ben je ook even met je gedachten ergens anders. Of iets leuks gaan doen.
Zelf merk ik dat als ik thuis ben er juist meer last van heb dan op me werk, want dan ben ik bezig en thuis kan ik malen en op internet zoeken wat ik allemaal wel niet zou kunnen hebben.
Ik heb bij die cognitieve gedragstherapie een hoop geleerd ik durfde heel veel dingen niet meer, zoals alleen weg te gaan enzo.
Nu doe ik dat weer, wel soms met moeite maar ik probeer het allemaal wel.
Anders neemt de chronische hyperventilatie zometeen de overhand en dat wil je juist niet.

Groetjes Corina

Meer weten over het HyperVen programma?