[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Letterlijk verzuring van spieren door CHV?

Gepost door Arthur 
Letterlijk verzuring van spieren door CHV?
25 March 2012 21:55
Hallo Hyperdepiepers,

Vorige week begonnen met de HyperVentherapie en buiten dat ik me wat licht in mijn hoofd voel en me op de één of andere manier bewust lijk te zijn geworden van het feit dat ik hyperventileer juist door de oefeningen, merk ik nog geen vooruitgang. Het lijkt me ook veel te vroeg om daar al naar te kijken. Eerst maar n's proberen mijn adem een procentje of 40 langer in te houden en dan zien we wel weer verder.
Heb wel even een vraag die ik in de groep wil gooien, waar een verhaaltje aan vooraf gaat;

Ik ben al jaren aan het proberen hard te lopen, maar ik moet steeds stoppen omdat mijn kuitspieren heel snel verzuren. Daardoor krijg ik steeds verhardingen in mijn kuitspieren, waar zelfs de sportmasseur geen raad mee weet. Inmiddels naar een sportarts verwezen en die heeft t over een operatie waarbij ze het vlies omn de spier heen willen 'klieven'. Ik heb even bedankt en denk er liever nog effe over na. Maar nu ik wat meer over hyperventilatie heb gelezen heb ik een beetje stiekeme hoop dat door het aanpakken van de hyperventilatie ik ook de verzuring van mijn kuiten kan voorkomen.

Op zich merk ik aan het eind van de rit vanzelf of 't werkt of niet natuurlijk, maar ik ben wel heel benieuwd of er iemand is met soortgelijke klachten, en of de mensen van HyperVen iets dergelijks ooit zijn tegengekomen. Ik heb er al wel een hele enkele keer iets over gelezen (dat je ook last van spierpijn e.d. kunt krijgen door chronische hyperventilatie), maar verder nooit iets concreets.

Nou, ik hoor 't graag,

De Groeten,

Arthur
Re: Letterlijk verzuring van spieren door CHV?
28 March 2012 12:43
Hoi Arthur,

Ik heb zelf ook erg snel last van verzuringen en spierpijnen. Ik heb vorige week 2 x 1 uur gelopen en 3 x kort hardgelopen..allemaal na langzame opbouw, maar eind van de week was ik compleet moe. Had spierpijn en me benen wilde gewoonweg niet echt meer. Bij mij is overduidelijk hyperventilatie geconstateerd dus ik kan me voorstellen dat jij deze problemen ook had. Enige vreemde bij mij is dat bij fitnessen (wat ik nu niet meer doe overigens), ik weinig spierpijn had.

Gr. Jayz
Re: Letterlijk verzuring van spieren door CHV?
29 March 2012 08:44
Hallo Arthur,

Als je in de forums zoekt naar het woordje "melkzuur" vindt je heel veel postings over dit onderwerp.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?