[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Het zal toch niet?

Gepost door pvt 
pvt
Het zal toch niet?
01 April 2012 19:29
Al twee jaar lang ben ik aan het sukkelen met mijn gezondheid met allerlei vage klachten. Vooral veel maag- en darmproblemen, longproblemen, conditie die steeds slechter wordt, waarschijnlijk enkele 'gewone' hyperventilatieaanvallen waarbij je echt denkt dat nu je tijd gekomen is. Artsen hebben me binnenstebuiten gekeerd maar niets gevonden, hooguit inspanningsastma wat ik al jaren heb. Op het laatst denk je zelf dat het wel tussen de oren zal zitten.

Maar het lijstje symptomen komt me akelig bekend voor, ik kon er 11 afvinken.

In rust adem ik 25 - 30 keer per minuut en zelfs met bewuste ademhaling kom ik niet onder de 16 wat me dan ook nog veel moeite kost.

De eerste sessie heb ik vandaag gedaan en dat verontrust me nog meer. Bij velen lees ik dat ze 'slechts' 50 of 60 seconden haalden de eerste paar sessies. Mijn allereerste trial was slechts 24 seconden en het gemiddelde van de eerste 10 was 30 seconden.

Ik hoop werkelijk dat ik nu op het juiste forum beland ben want ik word gillend gek van alle klachten zonder dat er een medische reden voor te vinden is.

Nog een laatste vraag: kun je de trials doen tijdens het auto rijden of is dat gevaarlijk. Het zal zeker niet aan te raden zijn maar anders kom ik wellicht niet aan de twee keer per dag en eigenlijk wil ik dat toch wel proberen. Ik begrijp natuurlijk wel dat de pc dan niet aanstaat maar de scores zijn minder belangrijk heb ik begrepen. Het is belangrijker om een verbetering te merken dan de scores bij te houden, of heb ik het mis?
Overigens rijd ik geen auto in Nederland maar in Scandinavie waar de wegen en het verkeer beduidend rustiger zijn. Het grootste gedeelte van mijn route gaat door het bos.

Ik hoop dat HyperVen mij zal brengen wat ik ervan verwacht winking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/04/2012 19:33 door pvt.
Re: Het zal toch niet?
01 April 2012 19:44
Hai PVT,

Ik zal je geruststellen want ik kwam de eerste keer niet hoger dan 24 seconden. winking smiley
Dus je hoeft niet bang te zijn dat je een uitzondering bent of dat je het niet goed doet, want dat ligt er niet aan.
Voor elke persoon is de begintijd anders, maar ik ken er vele die net zoals ons tussen de 20 en de 30 seconden zitten.

Voor wat betreft oefenen onder het autorijden: Ik persoonlijk vind dat geen aanrader.
Je ademcentrum kan zich het beste aanpassen als je nergens anders mee bezig bent en autorijden is toch vrij intensief.
Het is moeilijk om in het begin HyperVen in je dagelijkse leven in te passen, maar ik weet zeker dat je dat gaat lukken.

Ikzelf ben een voorstander van 2x per dag oefenen, omdat als je 1x per dag oefent het een stuk langer gaat duren, voordat je ervan af komt.

Als je nog meer vragen hebt PVT dan kan je dat gerust op het forum zetten.
Er is altijd iemand die je vraag kan beantwoorden.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Het zal toch niet?
01 April 2012 22:55
Hallo PVT,

Absoluut geen HyperVen oefeningen doen tijdens het autorijden. Ook niet als de wegen rustig zijn. Dit zijn oefeningen waarbij je in rust moet zijn. Autorijden vereist concentratie en je adem inhouden tijdens het autorijden ben ik absoluut geen voorstander van. Gewoon rustig op een stoel zitten en langzaam maar zeker de grens verleggen. De scores zullen ook aanzienlijk beter zijn als je rustig zit....

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
pvt
Re: Het zal toch niet?
02 April 2012 07:16
Duidelijk antwoord. Ik sta wel een half uurtje eerder op winking smiley



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02/04/2012 07:18 door pvt.

Meer weten over het HyperVen programma?