[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik weet het niet meer.....

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
10 May 2012 09:39
Hoi!

Sten, wat fijn dat het je zo goed heeft geholpen, het wel zo dat JIJ het zelf hebt gedaan. Wat je zegt is helemaal waar, je moet gaan kijken wat echt belangrijk is en wat je kunt laten vallen. Je denkt eerst dat dat niet kan....alles is belangrijk. Maar als je je dan zooo rot voelt, dan is ineens niets belangrijk meer. Tijdens mijn eerste en grote hyperventilatieaanval, kan het me zelfs niet meer schelen, wie of hoe mijn kinderen opgevangen werden. Ik dacht alleen maar, help me! En daarna en een lange periode geweest waarin ik verschijnselen bleef houden en daarom niet optimaal kon functioneren. Ben altijd wel blijven werken, was goed voor de afleiding, maar wat heb ik me rot gevoeld....
Gelukkig is dat allemaal al heel erg afgenomen en probeer ik nu zover te komen, dat ik me helemaal weer kiplekker voel.

Moet wel zeggen, dat ik vooral gisteren een mindere dag heb gehad met aardig wat klachten, maar dat kan erbij horen, toch? En vandaag gaat het niet veel beter, duizelig en het zweet breekt me af en toe uit, maar goed, morgen weer een nieuwe dag!

Hoe is het met jou Anoniem, heb je al geprobeerd om je adem anders vast te houden? Hoop dat het is gelukt en dat de hoofdpijn nu snel zal afnemen. Heb je trouwens veel hoofdpijn gekregen, toen je met HyperVen begon, of was het daarvoor al zo?

Groetjes!
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
10 May 2012 14:02
Ha die Bianca,

Jullie (Sten en jij) hebben allebei dus een keer een heftige aanval gehad, dat heb ik niet....dus ik kan daar niet echt over meepraten.
Ik ervaar al hele lange tijd allerlei klachten maar acute hyperventilatie waarbij je naar adem moet happen ken ik niet.
Dat zal best een heftige ervaring zijn??
Het meest frustrerende vind ik dat het er dag in dag uit is. Er is geen tijd om bij te trekken zeg maar, bij jullie misschien ondertussen wel maar ik zit nog in de fase dat je de dag door moet komen.
Wat knap dat je nog bent blijven werken, bij mij lukt dat echt niet meer. Ik ben gewoon op. Het gekke is dat ik de hele dag door moe ben maar na de lunch is het echt extreem, het enige wat ik kan is mijn ogen dichtdoen en liggen. Gelukkig slaapt mijn dochtertje ook nog tussen de middag want die uurtjes heb ik echt nodig om even te slapen. Als ik dan wakker word dan voel ik me nog doodmoe, tegen de avond word de vermoeidheid pas iets minder. Herkennen jullie hier iets van?

Wat naar zeg Bianca, dat je van die rotdagen hebt. Doe je dan wel gewoon je dingen of pas je je aan aan de klachten die je hebt? En hoe doe je dat met je kinderen, op slechte dagen vind ik het echt heel lastig om mijn chronische hyperventilatie te combineren met mijn meisje. Alle aandacht is dan gericht op jezelf of ervaar jij dat niet zo?
Ik heb vanochtend voor de eerste keer proberen anders te ademen met HyperVen en het lijkt wel of mijn scores daardoor iets hoger zijn.
De hoofdpijn/druk op mijn hoofd/oren is er nog wel. Ik had voordat ik ging HyperVennen ook wel eens hoofdpijn maar sinds ik bezig ben is het wel een stuk verergerd. Ook mijn nek is stijf maar dat zal er ook allemaal wel mee te maken hebben.
Maar net wat je zegt, morgen weer een nieuwe dag, laten we daar maar aan vasthouden.

Sten, heb jij een lekker dagje? Ondanks het slechte weer....ik blijf steeds denken aan hoe het nu met jou gaat, dat is echt een steuntje in de rug!!
Re: Ik weet het niet meer.....
10 May 2012 16:10
Ik ben inderdaad ook een avondmens. Zodra het donker begint te worden ben ik altijd veel fitter dan overdag. Ik ben blij dat mijn situatie je enigszins kan steunen. Heb vandaag niet veel van het slechte weer meegekregen. Tot 15:00 uur geslapen, want was gister uitgeweest, daarna nog hier op het forum gezeten en ging pas om 7:00 uur slapen. Wel lekker want dan hoef ik niet zoveel van de dag mee te maken winking smiley
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
10 May 2012 19:25
Hallo,

Ik herken veel van jou klachten. Ben op het moment thuis in de ziektewet vanwege ?? overspannen ?? Eerlijk gezegd weet ik het zelf niet eens, behalve dat mijn klachten bestaan uit gespannen, onrustig, slechte concentratie, slecht slapen, hoofdpijn, veel last gehad van hartkloppingen, vermoeidheid en constant dronken gevoel dat inmiddels minder begint te worden. Ook voelt mijn rechteroor vol en heb ik al een jaar last van suizingen in het hoofd. Huisarts zegt stress/overspannen. Ik heb ook gedacht aan hyperventilatie, ben in zknhs geweest voor onderzoek, daar doen ze geen capnografisch onderzoek meer maar een onderzoek via het bloed. Bij mij is hieruit niets gekomen van mogelijke chronische hyp., maar gaf de arts al aan dat het moeilijk vast te stellen is door dit bloedonderzoek, omdat het een momentopname is.
Als ik jouw klachten zo lees en ook omdat ik de laatste weken heel veel heb gelezen lijkt het wel op een burn-out en daar schijn je niet zomaar vanaf te zijn. Heeft echt zijn tijd nodig. Die vermoeidheid die je beschrijft is een van de voornaamste klachten van een burn-out, opgebrand zijn. Vaak lijken de klachten van chronische hyperventilatie en overspannenheid/burn-out veel op elkaar. Het is natuurlijk mogelijk dat je van beiden last hebt. Ik heb ook het gevoel momenteel niet meer verder op te schieten, blijf onrustig, vooral in de ochtend. In de avond voel ik me meestal beter. Ben ook steeds in twijfel waardoor deze klachten komen. Ik heb ook eerlijk gezegd niet het gevoel dat ik momenteel verkeerd ademhaal en omdat bij mij sommige klachten minder zijn geworden, heb ik wel het idee dat de rust goed is. Ik snap maar al te goed dat je vordering wilt zien, ik weet niet hoelang je al zo moe bent, bij mij is het al 2 maanden aan de gang en ik heb het gevoel voorlopig er nog niet ervan af te zijn. Jammer dat het weer niet meezit, zonnetje zou heel welkom zijn, geeft ook energie.

Groetjes,
Annella
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
11 May 2012 08:18
anelhofr Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hallo,
>
> Ik herken veel van jou klachten. Ben op het moment
> thuis in de ziektewet vanwege ?? overspannen ??
> Eerlijk gezegd weet ik het zelf niet eens, behalve
> dat mijn klachten bestaan uit gespannen, onrustig,
> slechte concentratie, slecht slapen, hoofdpijn,
> veel last gehad van hartkloppingen, vermoeidheid
> en constant dronken gevoel dat inmiddels minder
> begint te worden. Ook voelt mijn rechteroor vol en
> heb ik al een jaar last van suizingen in het
> hoofd. Huisarts zegt stress/overspannen. Ik heb
> ook gedacht aan hyperventilatie, ben in zknhs
> geweest voor onderzoek, daar doen ze geen
> capnografisch onderzoek meer maar een onderzoek
> via het bloed. Bij mij is hieruit niets gekomen
> van mogelijke chronische hyp., maar gaf de arts al
> aan dat het moeilijk vast te stellen is door dit
> bloedonderzoek, omdat het een momentopname is.
> Als ik jouw klachten zo lees en ook omdat ik de
> laatste weken heel veel heb gelezen lijkt het wel
> op een burn-out en daar schijn je niet zomaar vanaf
> te zijn. Heeft echt zijn tijd nodig. Die
> vermoeidheid die je beschrijft is een van de
> voornaamste klachten van een burn-out, opgebrand
> zijn. Vaak lijken de klachten van chronische hyperventilatie en
> overspannenheid/burn-out veel op elkaar. Het is
> natuurlijk mogelijk dat je van beiden last hebt.
> Ik heb ook het gevoel momenteel niet meer verder
> op te schieten, blijf onrustig, vooral in de
> ochtend. In de avond voel ik me meestal beter. Ben
> ook steeds in twijfel waardoor deze klachten
> komen. Ik heb ook eerlijk gezegd niet het gevoel
> dat ik momenteel verkeerd ademhaal en omdat bij
> mij sommige klachten minder zijn geworden, heb ik
> wel het idee dat de rust goed is. Ik snap maar al
> te goed dat je vordering wilt zien, ik weet niet
> hoelang je al zo moe bent, bij mij is het al 2
> maanden aan de gang en ik heb het gevoel voorlopig
> er nog niet ervan af te zijn. Jammer dat het weer
> niet meezit, zonnetje zou heel welkom zijn, geeft
> ook energie.
>
> Groetjes,
> Annella
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
11 May 2012 08:29
Hallo Annella,

Bedankt voor je berichtje. Ik heb natuurlijk ook gedacht aan burn out en als ik heel eerlijk ben weet ik eigenlijk niet waar ik nou precies last van heb. De een zegt burn out de andere zegt chronische hyperventilatie. En net wat je zegt, ze liggen dichtbij elkaar en gaan vaak samen.
Ik ben vaak bij de huisarts geweest om bloed te prikken en andere onderzoeken te laten doen maar daar komt niks uit.
Eigenlijk heel frustrerend want nu blijf ik maar doorlopen met die rottige klachten.
Ik ben onder behandeling bij een psychologe en die geeft aan dat het een mengeling is dus dat het elkaar overlapt, naast alle tips en handvatten die zij mij geeft ben ik ook gestart met HyperVen.
Of ik daar goed aan doe dat weet ik zelf nog niet. De klachten worden nu alleen maar erger en ik vecht me de dag door.
Er zijn zelf momenten dat ik denk, ik kan echt niet meer! De vermoeidheid is bij mij al lang aanwezig maar hij is wel langzaamaan steeds erger geworden.
Ook ik heb het gevoel dat ik niet meer vooruitkom en daar word ik helemaal verdrietig van. Je weet gewoon niet wanneer je op de goeie weg bent en dat is zo lastig!
Nu ga ik weer twijfelen of ik moet doorgaan met HyperVen maar het kan verder toch geen kwaad. Misschien als de chronische hyperventilatie weg is kan ik ook makkelijk omgaan met de restklachten.
Ik ben nu een half jaar thuis, er zijn wat betere dagen geweest maar de laaste tijd is gewoon niks.
Daarom ben ik zo blij met dit forum....een klein beetje steun op deze manier doet al goed.

Groetjes!!
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
11 May 2012 22:57
He, klinkt niet leuk, zoals dat bij je gaat. Ik kan me helemaal voorstellen dat je er moedeloos van wordt....maar oh zo herkenbaar!
Het is wel zo, dat je op een gegeven moment dingen gaat herkennen, ik had vandaag bijvoorbeeld weer erg last van tintelingen in mijn linkerarm. Ik weet dat het erbij hoort en weet dat het weer over gaat, hopenlijk na de HyperVen helemaal. ik raak er niet meer van in paniek, vind het meer erg vervelend dat ik er last van heb!
Blijf wel vooral dingen ondernemen, hoe lastig ook. Als je dat niet meer doet, blijf je thuis zitten en kom je op een gegeven moment nergens meer en wordt alles alleen nog maar veel erger....

Gr. Bianca
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
14 May 2012 09:54
Vervelend voor jou natuurlijk Bianca maar wel fijn dat het zo herkenbaar is.....
Ik kon gister het programma niet gebruiken dus heb een dagje overgeslagen.
Hoe is het nu met jou??

Groetjes!!
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
14 May 2012 22:47
Ha!

Vroeg me al af, het bleef zo stil..... Maar ik heb het idee, dat het weer wat beter gaat, al zal het wel een golfbeweging blijven. De scores zijn ook weer iets hoger.
Hoe is het met jou de afgelopen dagen gegaan?

Groetjes!
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
15 May 2012 19:41
Sorry Bianca maar met mij ging het echt slecht dus vandaar even geen reactie!
Ik heb al dagen last van mijn holtes en overal spierpijn. Ik heb geen koorts dus ik vraag me af waar het door komt.
Vooral mijn nek, schouders en onderrug doen pijn....en dan die heerlijke hoofdpijn er nog bij.
Paar dagen dus niet geHyperVend. Wat goed dat het bij jou weer iets beter gaat....houden zo!
Ik ga morgen weer beginnen en hopen maar dat ik me weer wat berer ga voelen.

Groetjes!!!
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
16 May 2012 07:05
Hoi,

He, wat vervelend! Weet niet meer of ik het al gelezen heb, maar gebruik jij iets van medicijnen? Ik heb toendertijd op het punt gestaan om iets rustgevends te gaan slikken, dacht dat ik gek werd! Toen kreeg ik de tip om van Bach, iets met Rescue te gaan gebruiken, te koop bij een natuurwinkel. Misschien dat dat helpt. Anders zou ik toch naar de huisarts gaan, volgens mij kom je er zelf niet meer uit.....al is het dan met een pilletje, dan word je in ieder geval wat rustiger en gaat het herstel misschien wat sneller. Ik zou wel iets gaan doen!
Heel veel succes hoor!!!!

Groetjes!
Anonieme bezoeker
Re: Ik weet het niet meer.....
24 May 2012 07:10
Ha Anoniem!

Ik vroeg me af hoe het met je is, hebt al een week niets meer geschreven. Ik hoop dat het een goed teken is......
Ik ben vorige week een aantal dagen weg geweest en het was heerlijk! Zo goed als geen last gehad Deze week echter, misschien komt het door de warmte (hebben meer mensen daar last van??), heb ik meer klachten. Nou ja, ben weer goed bezig met HyperVen. Misschien is het weer zo'n stapje terug en komen er zo weer 2 stappen vooruit aan!
Hoop van je te horen!

Groetjes,
Bianca

Meer weten over het HyperVen programma?