[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

angst

Gepost door claudia72 
angst
21 May 2012 09:23
Hallo allemaal. Sinds een jaar ben ik inmiddels bekend met chronische hyperventilatie. Ik ben toen op mijn werk niet goed geworden, duizelig, licht in hoofd, niet meer op mijn benen kunnen staan, trillende handen en benen. Kortom algehele malaise. ECG gehad, 9 buisjes bloed afgenomen, longfoto gemaakt, MRI-scan,etc...Neuroloog dacht aan BPPD, een evenwichtsstoornis met draaiduizelingen. Hiervoor 2,5 maand oefeningen voor gedaan, maar zonder resultaat. De bedrijfsarts kwam toen met chronische hyperventilatie. Ik dacht hyperventilatie? Ben me hier toen verder in gaan verdiepen, want je moet wat. Sinds 3 maanden ben ik nu aan de HyperVen, na in december wederom ingestort te zijn, zag het echt niet meer zitten. Is geen leven zo. Constant moe, verzuurde spieren, duizelig, licht in hoofd, concentratie is weg, maar wat ik nog het ergste vind is de bijkomende ANGST. Erst was er de angst om naar buiten te gaan, daar ik de eerste maanden niet heb kunnen lopen zonder me ergens aan vast te houden. Angst voor de supermarkt, angst om te gaan werken, angst om auto te rijden. Angst om mijn kinderen uit school te halen. Dit is toch geen leven zo. En dan het onbegrip uit de omgeving. Niemand die begrijpt hoe je je voelt. Sinds 2,5 week voel ik me weer een stuk minder, terwijl ik dacht de goede kant op te gaan. Kan iemand met dezelfde angsten mij misschien overtuigen om door te gaan, of iemand die er met behulp van HyperVen van af gekomen is. Zie het even niet meer zitten. Mijn scores zijn trouwens ook niet echt super omhoog gegaan in 3 maanden. Begon met gemiddels 52,5 en zit nu op gemiddeld 69.
Moest het even kwijt, groetjes Claudia
Re: angst
07 June 2012 11:02
Hoi Claudia,

Ik herken me helemaal in jou verhaal!
Ik heb nu last van chronische hyperventilatie sinds ongeveer 4 maanden, maar bij mij is het begonnen met een burn-out, wat het allemaal nog veel lastiger maakt. Ik ben zelf ook ontzettend perfectionistisch en wil altijd maar controle houden over alles. Op een gegeven moment heb ik geleerd om wat meer los te laten en het tijd te geven (door psycholoog). Ik stond er in het begin heel positief in, maar nu ben ik 4 maanden verder en ben eigenlijk weer helemaal ingestort. Ik heb ook een tijd met heel veel angsten geleefd (en eigenlijk nog steeds). Momenteel werk ik niet meer, zit ik alleen nog maar thuis, durf niet auto te rijden dus ben ook een beetje aan huis gebonden. Heb wel mijn etenspatroon omgegooid, eet gezond, ben gestopt met roken, drink geen koffie en cola meer etc. maar ik denk persoonlijk dat het er ook aan ligt dat ik nu niet echt meer een doel heb. Ik denk ook weleens als ik beter ben wat ga ik dan eigenlijk doen? Omdat ik zo bang ben voor autorijden ga ik ook niet echt weg als ik me wel een keer goed voel, ik zit heel de dag alleen in huis wat me eigenlijk alleen maar 'depressief' maakt om het zo maar te zeggen.
Ik loop ook nog steeds bij de dokter, stiekem weet ik in mijn achterhoofd wel dat hij iedere keer toch weer zegt dat het met de hyperventilatie te maken heeft, maar ik vind het zo raar dat je jezelf zo verschrikkelijk kunt voelen en dat er eigenlijk 'niks aan de hand is' vind je ook niet? Ik denk nog steeds iedere dag wel een keer van: ik ga dood! Ook al voel ik het iedere dag en ben er nog steeds. De klachten zijn ook iedere dag anders en 'vaag' vind ik zelf, moeilijk te beschrijven ook tegenover andere, wat bij hen weer onbegrip opwekt.
Ik kan je helaas niet helpen met 'succes verhalen' waarom je iets wel of niet moet doen want ik zit net als jou in een punt momenteel! Gelukkig zijn we niet alleen, dat scheelt. Sterkte ermee!

Groetjes, Melissa
Re: angst
18 June 2012 10:40
Hoi Melissa,
Ben inmiddels na een jaar therapie bij psycholoog weer langs de huisarts geweest.
Waarschijnlijk heb ik dus helemaal geen chronische hyperventilatie maar een gegeneraliseerde angststoornis.
Vandaar die onverklaarbare angst voor alles. Ben nu na een jaar ellende dus toch maar overstag gegaan en aan de anti depressiva.
Hoop dat ik hier uiteindelijk wel verder mee kom, al zal je hiermee ook weer door een diep dal moeten. Maar ik kon zo echt niet verder meer.
Hoop dat jij het zonder gaat redden. Heel veel succes!

Meer weten over het HyperVen programma?