[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Borst of buik ademhaling tijdens hyperven?

Gepost door Sencer 
Borst of buik ademhaling tijdens hyperven?
06 June 2012 20:06
Hallo allemaal,ik ben nieuw op dit forum smiling smiley jammer genoeg heb ik ook last van chronische hyperventilatie sad smiley.ik doe al 3dagen de HyperVen therapie,maar ik weet nog steeds niet welke ademhaling ik moet toepassen tijdens de therapie,is het nou de buik of borst ademhaling?
Re: Borst of buik ademhaling tijdens hyperven?
07 June 2012 07:24
Hallo Sencer,

Het maakt allemaal niet zoveel uit als je de oefeningen aan het doen bent. Als je maar zorgt dat je maximaal inademt, zonder te forceren overigens. In de pauze kan je de ademhaling het beste gewoon aan het ademcentrum overlaten. De borstademhaling gaat meestal vanzelf weer over in een buikademhaling naarmate de tolerantie van het ademcentrum voor CO2 toeneemt. Buiten de oefeningen om, kan je af en toe bewust even de buikademhaling stimuleren, dat helpt mee om sneller weer een normale buik-flank ademhaling te krijgen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?