[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartaanval of CHV???

Gepost door Robine 
hartaanval of CHV???
27 August 2012 12:28
Hoi

kan iemand zich hierin vinden? sad smiley

Ik heb een tijdje geen last gehad van mijn hyperventilatie. ineens komt het weer opzetten.. sad smiley
men zegt dat mensen met chronische hyperventilatie best aan sport doen. wel ik doe voetbal.
wat ik hier soms ervaar is, dat ik precies het gevoel heb om een hartaanval te krijgen op het veld.
ook hier hyperventileer ik. is dat normaal? of denk ik gewoon dat ik hyperventileer?

Als ik een wedstrijd gespeeld heb, blijft mijn hart nog enkele uren sneller kloppen, ook hierbij ervaar ik een serieuze druk op mijn borst.
slapen na het sporten is soms echt een hel.. dit lukt niet.. ook al heb ik tussen het sporten en slapen gaan 6u niet meer gesport sad smiley
Ik ben echt erg ongerust over mijn hart, omdat die symptomen zo beangstigend zijn. sad smiley

Vandaag, zit ik op het werk.. gisteren had ik gesport, en nu voel ik mij echt niet zo goed.. druk op de borst blijft,. soms het gevoel dat ik ga flauwvallen of gewoon ter plekke dood zou kunnen vallen.. sad smiley

ik begin soms gwn te denken, ik heb iets aan mijn hart..
waarom zijn de symptomen tussen hartaanval en chronische hyperventilatie zo hetzelfde sad smiley je kan ze gewoon niet onderscheiden denk ik..
wat als het nu eens echt een signaal is dat er iets mis is met mijn hart?

heb al eens op spoed gezeten, daar vertelde ze mij, er is niets mis met je hart, (dit was 8 maand geleden)
nu zijn we 8 maanden verder, en heb er nog last van...

ben echt énorm bang sad smiley

Robine
Re: hartaanval of CHV???
31 August 2012 10:04
hoi Robine,

Goh wat klinkt dit bekend! Ik ben toevallig een half uur geleden voor de zoveelste keer naar huis gegaan van mijn werk door dezelfde klachten.
Ik heb al talloze malen op de eerste hulp of bij de dokterspost gezeten omdat ik er nu echt van overtuigd was dat er iets mis was met mijn hart.

Ik heb al een jaar of 5/6 chronische hyperventilatie en de steken rond mijn hart zijn echt de meest vervelende klachten. Elke keer als de dokter weer verteld dat je echt helemaal gezond bent gaat een weer een tijdje aardig, maar als je (in mijn geval dan) voor de zoveelste ochtend op rij opstaat met pijn op je borst, wordt je toch weer wantrouwig. Wat als er nou echt iets is? Mijn dokter wil sowieso mijn hart niet laten onderzoeken dus we zullen er wel nooit achter komen.
Ik vraag me af of er nog meer chronische hyperventilatieers zijn die niet serieus genomen worden, medisch onderzoek wijst misschien niks uit bij ons maar het stelt wel gerust.

Vorige week ben ik begonnen met HyperVen en ik hoop dat het snel gaat helpen want ik wordt doodmoe van al die pijn en onzekerheid! Ben jij al begonnen?

Sterkte en groetjes
Doris
Re: hartaanval of CHV???
31 August 2012 16:51
Hai Robine en Doris,

Ik was net wat aan het surfen op het net en toen kwam ik onderstaande tekst tegen op www.hartkloppingeninrust.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben om je wat geruster te stellen. Hier komt die:

Hartkloppingen in rust hebben drie belangrijke oorzaken als mogelijkheid:
1.een hartkwaal
2.een extra elektrisch ‘impulsje’ in het hart dat na 1 of 2 keer weer overgaat
3.hyperventilatie

Omdat een heel groot deel door hyperventilatie worden veroorzaken/'>oorzaakt, is hier wat meer informatie over deze oorzaken/'>oorzaak van deze vorm van hartkloppingen in rust. Weliswaar zijn de hartkloppingen nog steeds een vervelende ervaring, maar deze oorzaken/'>oorzaak is wel het makkelijkste te verhelpen.

Twee soorten hyperventilatie -hyperventilatie- onderscheiden zich door hun vorm: de ene komt aanvalsgewijs en de andere vorm van hyperventilatie is chronisch.
hyperventilatie geeft de volgende verschijnselen: kortademig, duizelig, opgejaagd, hallucineren, tintelingen in handen, vingers, voeten, tenen of rond de mond, snel en oppervlakkig ademen, strak gevoel rond de borst, pijn op de borst.

Je ziet hoe deze verschijnselen op die van een hartkwaal lijken.

Chronische hyperventilatie heeft ook heel bijkomende, ietwat andere verschijnselen: hartkloppingen in rust,veelvuldig gapen, zweten, duizelig, wegraken, trillen, grote vermoeidheid en praten met dikke tong. Deze chronische vorm van hyperventilatie heeft vaak invloed op het hele lichaam, verstoord hartritme, misselijkheid, geïrriteerde dikke darm, gewrichtspijn.

Je kunt met deze beide vormen van hyperventilatie, en vooral door de minder duidelijk merkbare vorm van chronische hyperventilatie, dus ook last krijgen van geestelijke uitwerking: depressie of angsten.
Hoe hartkloppingen in rust hierbij ontstaan is nu wel wat duidelijker. Vooral bij de chronische hyperventilatie is een vorm die je jaren lang kunt hebben zonder je er van bewust te zijn. Je kunt jezelf als ‘rustig’ benoemen. Terwijl door de mindere functie van de ademhaling, het hart toch gaat reageren met onrustig slaan. Om met hyperventilatie om te gaan zijn er verschillende wegen.

Iedereen kan er van af komen om mee om leren gaan.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hartaanval of CHV???
04 September 2012 11:42
Het doet nogal wat met een mens hé!

ik hoop dat je er snel vanaf geraakt ook..

het is iets lastigs hé!

laat me maar weten hoe het met je gaat hé!

groetjes,
Robine

Meer weten over het HyperVen programma?