[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik CHV?

Gepost door Nick 
Heb ik CHV?
27 August 2012 12:38
Goedemiddag allemaal,

Het heeft even geduurd maar ik heb me toch maar aangemeld voor dit forum, omdat het mij enorm helpt om rustiger te worden en omdat ik graag mijn verhaal kwijt wil. Ik denk dat ik namelijk last heb van chronische hyperventilatie, waarom zal ik hieronder vertellen.

Een paar maand terug begonnen de klachten, ik was voor mijn opleiding op een locatie om een examen af te leggen. De avond voor het examen was ik al niet helemaal lekker, ik lag op de bank en opeens voelde m'n lichaam heel raar. Ik wist mijn geen houding aan te nemen en ik had dit vervelende gevoel nog nooit gehad en het is nog steeds moeilijk uit te leggen wat ik precies voelde. Ik ging maar vroeg naar bed, hopelijk zou het dan weer over gaan. Eenmaal in bed begon ik pijn te krijgen op m'n borst, ik schrok me kapot want ik ben een jonge vent van 21 en ik dacht bij mezelf, ik kan toch geen hartklachten hebben? Het zweet brak me aan alle kanten uit en ik voelde me totaal niet op m'n gemak en dacht zelfs dat ik dood zou gaan.
Later toch in slapen weten te komen.
De volgende ochtend stond het examen op het programma en ik stond op met het zelfde rare gevoel dat ik had voordat ik ging slapen. Ik woon nog thuis en heb niks tegen m'n ouders gezegd. Ben in de auto gestapt en moest helaas een uur rijden voordat ik er was, wat natuurlijk niet fijn is in zo'n situatie. Eenmaal op de locatie aangekomen dacht ik even dat het beter ging, maar dit bleek helaas niet zo te zijn. De tijd verstreek en kreeg steeds meer last, ik was onrustig en had ontzettend veel last van steken bij de borst, ik raakte steeds meer in paniek en dat zagen klasgenoten om mij heen ook. Heb daarom een paracetamol genomen maar dit hielp niet echt. Ik stond te trillen op de benen en dacht dat ik elk moment kon flauwvallen. Het examen heel snel gemaakt en als een gek in de auto gesprongen om naar huis te gaan, onderweg m'n moeder gebeld om het verhaal uit te leggen en heb haar de huisarts laten bellen.
Eenmaal bij de huisarts heeft ze alles gechecked, hartslag en bloeddruk enz. Alles was in orde, dit was een hele opluchting natuurlijk!
De dagen erna vielen de klachten mee, maar begon na een aantal dagen me wel weer slecht te voelen. Weer naar de huisarts gegaan en daarna m'n bloed laten testen. Alles was in orde alleen m'n leverwaarde viel iets hoger uit (je bent maar 1 keer jong, haha).
Na dit goede nieuws ging het de dagen daarna ook weer redelijk vond ik zelf, af en toe voelde ik me een beetje raar maar ik kon er mee leven.
Maar het gevoel dat er iets met je aan de hand is en je weet niet wat vind ik heel beangstigend. Ik denk ook elke keer dag ik een hele erge ziekte heb, ondanks dat ze m'n bloed hebben getest. Vaak google ik mijn klachten, en daar word je nou ook niet echt vrolijk van!
De laatste week begin ik steeds meer te denken dat ik last heb van chronische hyperventilatie, ik lig regelmatig op de bank om een ademhalingsoefening te doen, om me rustig te houden.
De klachten veranderen ook steeds, ik heb nu vooral last van erge duizeligheid en hoofdpijn. Ik onderneem (bijna) helemaal niks meer, voel me onzeker en ben volgens mij ook depressief aan het worden. Mijn geheugen is een zeef en sporten gaat ook niet, ivm mijn hoofdpijn/duizeligheid. Ik lig elke dag vroeg in m'n bed omdat ik ontzettend moe ben. Het lijkt erop alsof mijn zicht soms ook wazig wordt en soms zie ik vlekken.
Heeft iemand last van dezelfde klachten? Lijkt het erop alsof ik last heb van chronische hyperventilatie? Het is een hele lap tekst, maar ik moest het toch even kwijt.
Alvast bedankt voor jullie antwoord(en)!

Mvg,
Nick
Re: Heb ik CHV?
27 August 2012 16:01
Hallo Nick,

Ik herken jou klachten absoluut. Je zit ook wat in een vicieuze cirkel, vandaar dat je je zo depressie voelt omdat je ook jezelf niet meer bent en die symptomen je helemaal gek en onzeker maken. Zijn er nog symptomen waar je veel last van hebt? Dromerig gevoel? Tintelingen? Boeren?
Op deze website kan je 100 klachten vinden veroorzaken/'>oorzaakt door chronische hyperventilatie.

www.chronischehyperventilatie.nl/symptomen

Groetjes
Re: Heb ik CHV?
27 August 2012 18:04
kelly__ Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hallo Nick,
>
> Ik herken jou klachten absoluut. Je zit ook wat in
> een vicieuze cirkel, vandaar dat je je zo
> depressie voelt omdat je ook jezelf niet meer bent
> en die symptomen je helemaal gek en onzeker maken.
> Zijn er nog symptomen waar je veel last van hebt?
> Dromerig gevoel? Tintelingen? Boeren?
> Op deze website kan je 100 klachten vinden
> veroorzaken/'>oorzaakt door chronische hyperventilatie.
>
> www.chronischehyperventilatie.nl/symptomen
>
> Groetjes

Hoi Kelly,

Bedankt voor je reactie, ik heb niet last van ontzettend veel boeren volgens mij.
Dat dromen dat heb ik heel vaak, kan zo voor me uit staan te staren zonder dat ik iets denk of doe.
Die tintelingen heb ik niet zo heel veel last van, op dit moment speelt het allemaal in m'n hoofd af en ben ik gewoon erg moe.
Ik las je eigen berichtje ook, heel veel sterkte daar mee! Ik kan me daar ook gedeeltelijk in vinden alleen ervaar ik het nog niet zo heftig als jij dat doet.

Groeten Nick
Re: Heb ik CHV?
27 August 2012 18:10
Hallo Nick,
Heb je al eens een kijkje genomen op die site? Ik weet zeker dat je chronische hyperventilatie hebt!
Inderdaad, hier gaat het ook niet echt goed!
Apfff vermoeied en zwaar allemaal..
Hoe gaat het vandaag?
Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?