[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartoverslagen

Gepost door sofiamss 
hartoverslagen
03 September 2012 22:04
Hoi,

Ik ben helemaal nieuw en heb volgende vraag ivm HyperVen. Na vele onderzoeken bij cardioloog en neuroloog blijk ik chronische hyperventilatie te hebben. Momenteel ben ik in behandeling bij kiné (reeds 2 maanden) maar merk geen verbetering (vooral relaxatie-oef). In een artikel las ik iets over dat chronische hyperventilatie-patiënten vaak ook mitralisklepprolaps hebben. Als dit een doorbuiging betekent van de mitralisklep, heeft de cardiloog dit ook bij mij vastgesteld maar zou geen kwaad kunnen. Graag jullie mening wat ik hier mee aan moet.
Ik loop al jaren rond met klachten zoals hartoverslagen, ijl in het hoofd en nu recentelijk ben ik vrij vlug in paniek.
Wat doe ik het best?

Gr,
Sofie
Re: hartoverslagen
04 September 2012 07:43
Hallo Sofie,

Voor zover ik het begrepen heb zijn de symptomen van mensen met een mitralisklepprolaps bijna gelijk aan die van het chronische hyperventilatie syndroom. Dit staat erover in het artikel van Drs. Snitslaar:

Quote.
Verder blijkt bij een niet onaanzienlijk percentage van de patiënten met klachten en symptomen zoals wij die kennen van het syndroom van de chronische hyperventilatie, sprake te zijn van een mitralisklepprolaps. Deze lichte anomalie Iaat zich door een specialist middels fysische diagnostiek en echocardiografie gemakkelijk aantonen en blijkt vaak samen te gaan met de ‘hyperdynamic-beta-adrenergic state’.
Unquote.

Ik denk dus niet dat chronische hyperventilatie een mitralisklepprolaps veroorzaken/'>oorzaakt, maar dat de verschijnselen gewoon erg op elkaar lijken. Ik zou je cardioloog om een volledige uitleg vragen, want ik heb hier geen kennis van. Ik weet dus ook niet of oefenen met HyperVen in zo’n situatie wel zin heeft.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: hartoverslagen
04 September 2012 14:36
Dag Rob,

Bedankt voor je snelle en eerlijke antwoord. Ik ga inderdaad verder nog even terug te rade bij mijn cardioloog en zal iets laten weten. Het vaststellen van chronische hyperventilatie heeft de neuroloog echter gedaan. Maar aangezien ze waarschijnlijk geen onderlinge communicatie hebben, weet ik niet of het ene het andere kan uitsluiten.

Tot later,
Sofie
Re: hartoverslagen
07 September 2012 12:54
Hallo Allemaal...

Kan iemand mij vertellen waarom je hartoverslagen krijg als je hyperventilatie hebt?
Re: hartoverslagen
08 September 2012 08:41
Hallo Karin,

Op forum 3 staan veel FAQ en antwoorden. Zoals deze bijvoorbeeld:

[url=http://www.HyperVen.org/phorum/read.php?18,7593]Wat is de relatie tussen hyperventilatie, hartkloppingen en hartoverslagen?[/url]

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]

Meer weten over het HyperVen programma?