[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hebben jullie ook bijwerkingen met hyperven??

Gepost door Brenzelke 
Hebben jullie ook bijwerkingen met hyperven??
04 September 2012 21:29
Hallo HyperVenners,

Ik ben nu circa 1 maand bezig met HyperVen en merk sinds een aantal dagen dat ik echt vaker op een
dag hartoverslagen heb en een raar en anders gevoel heb over mijn lichaam met vlagen, zoals opeens
even een warm gevoel en van binnen een vreemd gevoelin mijn lichaam en dan plots van die trillingen ook.. herkennen jullie dit?
Of ervaren jullie andere bijwerkingen?
Hoelang zijn jullie al bezig met HyperVen en merken jullie wel al verbetering?
En hoe zit het met jullie scores? Zien jullie ook al een stijgende lijn?

Ik hoop dat er HyperVenners zijn die willen reageren op mijn vragen want ik ben er erg benieuwd naar winking smiley

Voor allen van jullie: heel veel succes!

Grtz!
Re: Hebben jullie ook bijwerkingen met hyperven??
06 September 2012 12:59
Hoi,
Nou je hebt net MIJN verhaal dus opgeschreven. Ben ook 4 weken bezig en voel me af en toe helemaal raar. Hartkloppingen, slappe benen, raar in mijn hoofd, lijkt wel of er een paniekaanval aankomt en trillerig. Ik krijg de indruk dat dit er allemaal bij hoort, maar je wordt er niet vrolijk van. Sinds ik met HyperVen bezig ben ben ik er tot nu toe nog niet op vooruit gegaan, krijg allemaal klachten die ik zeker 1½ jaar niet meer gehad heb. Ik hoop dat Rob of Ellen ook even op deze vraag willen reageren. Kunnen we deze klachten tijdens de hele periode (4 maanden of langer) verwachten, of is dit meer iets van de beginperiode???? Wat betreft mijn scores: eerste 1½ week stijgende lijn en nu al 2½ week kom ik niet omhoog. Begonnen rond 25, nu 4 weken verder al weken rond de 33. Volgens Rob moet ik het nog even aankijken en kan dit dus voorkomen. Ik blijf in ieder geval 2x per dag oefenen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 06/09/2012 13:02 door Marloes1.
Re: Hebben jullie ook bijwerkingen met hyperven??
07 September 2012 08:23
Hallo Marloes en Brenzelke,

Als de klachten zo verergeren, is dat meestal een teken dat er veel stress loskomt. Dat komt omdat er van de oefeningen een diepe rust uitgaat. Wat je kan doen is de therapie doseren door bijv. het aantal trials per sessie wat te verminderen. Je kan het terugbrengen naar 5 trials per sessies en het dan langzaam weer opvoeren naar 10 trials. Zo kan je voor jezelf de grens zoeken van wat je voor jezelf acceptabel vindt. Je kan ook even stoppen nu om de boel tot rust te laten komen en het dan weer rustig aan oppakken. Een ding is duidelijk, er komt een hoop los. Dus dat is op zich een goed teken, ook al voelt het niet zo. Neem even een weekje rust en kijk of de klachten dan minder worden. Daarna kunnen we het rustig aan weer opbouwen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?