[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik chronische hyperventilatie?

Gepost door Manon 
Heb ik chronische hyperventilatie?
15 October 2012 16:15
Beste allemaal,

Even mezelf kort voorstellen. Ik ben 37 en heb de laatste jaren heel veel stress gehad. Mijn verhaal begint vorig jaar in augustus. Op een avond zit ik in de zetel en krijg ik het ineens benauwd, tintelingen in mijn hand, het gevoel er niet helemaal niet meer bij te zijn... Tegelijkertijd overvalt me een enorme paniek. De dagen nadien blijf ik wat lichthoofdig. Ongeveer twee weken later krijg ik pijn aan mijn rechterribben en een soort bekneld gevoel aan mijn middenrig. Ook ben ik nagenoeg continu misselijk. Ik bezoek de huisarts verschillende malen en deze denkt dat ik chronische hyperventilatie heb. De klachten blijven aanslepen tot in december wanneer ik besluit dat het welletjes is geweest en laat ik me doorverwijzen naar een internist. Deze doet zeer uitgebreide bloedtests, er wordt een echografie genomen van mijn ingewanden en hart, een gastroscopie van mijn maag. Ik blijk perfect in orde te zijn. Hierna verdwijnen de klachten geleidelijk.

Tot ik in juli 2012 ineens weer een aantal dagen lichthoofdig ben. Dit gevoel verdwijnt op vakantie maar na terugkeer uit vakantie begint het terug opnieuw. Ik krijg steken in mijn borst. Aangezien mijn moeder borstkanker heeft gehad begin ik te paniekeren. Ik bezoek de huisarts en zij stelt een geblokkeerde borstwervel vast en verwijst me door naar een kinesist bij wie ik ondertussen nog stees in behandeling ben. Ondertussen is de pijn aan mijn rechterribben ook weer van de partij en heb ik nu een zeer pijnlijke schouder en een brandende pijn net onder mijn sleutelbeen. De kinesiste stelt vast dat ik zeer gespannen ben; Op bepaalde punten zitten tussenribspieren en wervels muurvast. Ik blijk ook veel te snel te ademen nl een 60-tal keer per 3 minuten. Toch heb ik nog altijd moeite met te geloven dat dit alles enkel en alleen door chronische hyperentilatie komt... Wie herkent zich in mijn verhaal?
Re: Heb ik chronische hyperventilatie?
28 October 2012 16:35
Hai Manon,

Ik zag dat er nog niemand op je vraag had gereageerd.
Ik weet niet of je nog op dit forum terugkomt, maar je klachten zouden van chronische hyperventilatie kunnen komen.
Ik hou nu mijn antwoord wat korter, omdat ik niet weet of je dit antwoord nog ontvangt, maar kijk eens op onze site www.hyperventilatie.info daar vindt je alle informatie die je nodig hebt en als je nog vragen hebt, dan kan je ze natuurlijk altijd stellen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?