[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartritmestoornis of hartoverslagen

Gepost door Muriel 
hartritmestoornis of hartoverslagen
24 October 2012 08:13
Herkent iemand dit? Als ik ook maar iets drink met een beetje alcohol in reageer ik daar 5 min later op door hartoverslagen. Ik heb gisteren kefir gedronken en daar zit 1.2 % alcohol in en hop het was daar. Zou het nu psychologisch zijn omdat ik weet dat er alcohol in zit of echt door dat beetje alcohol???
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
24 October 2012 09:37
Hoi Muriël,

Het zou inderdaad kunnen dat je bij de gedachten van het drinken van alcohol al een beetje spanning krijgt als je dat gaat linken aan de hartoverslag, want stel je voor dat je het weer gaat voelen...en hop daar zit je weer in het cirkeltje. Ik heb het zelf laatst gehad met Red Bull. Ik had maar een paar slokjes genomen en toen ineens ging ik denken : Oh jee....als ik nou maar geen hyperventilatie daardoor krijg en BAM daar begon het. Het is het bekende cirkeltje waar zoveel mensen met hyperventilatie last van hebben.
Overigens ben je als HyperVentilant wel iets gevoeliger voor alcohol. Het lichaam moet namelijk harder werken om alcohol af te breken wat je ademhaling iets versneld (is bij ieder mens zo), maar als je last hebt van hyperventilatie merk je dat beter omdat je ademhaling al iets verstoord is. Ik denk toch dat het bij jou zo als jezelf al aangaf de gedachte van de alcohol is geweest, omdat er zo weinig alcohol in zat en ik neem aan dat je er in die 5 minuten geen liters van hebt opgedronkengrinning smiley. Hoe reageerde je voordat je last kreeg van hyperventilatie op alcohol?

Hoe voelt je maag op die momenten aan als je het voelt? De spanning kan ook zorgen voor extra lucht in je maag waardoor die opgezet is en dat wil dan weleens tegen je hartstreek drukken waardoor je je hartslag beter voelt. Een naar gevoel, maar volkomen onschuldig.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/10/2012 09:47 door Samantha.
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
24 October 2012 10:47
Hallo Samantha,

Dank u voor je reactie,

Ik heb inderdaad veel maagproblemen, zure oprispingen, lucht in maag en af en toe zo een rare sprongen van mijn hart, overslagen enz. Ik heb altijd gedacht dat het met mijn maag te maken heeft maar de dokters wimpelen dat af. In die kefir zat wel wat citroen en prik. Misschien dat ik daar op reageer Ik weet het soms niet. Het komt ook als ik al die dingen mijd. Ik pieker er dan ook veel over. Op die momenten is het dan beangstigend want ik denk dan dat mijn hart zo blijft kloppen. Weet jij geen goede middeltjes tegen maagklachten?
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
24 October 2012 12:43
Hoi Muriël,

Die maagklachten zijn echt ontzettend herkenbaar. Hier heb ik ook verschrikkelijk last van gehad. Ik heb maagzuurremmers geslikt en mijn complete eetstijl aangepast. Ik at niet meer pittig, op gezette tijden, en 's avonds na het avondeten nog iets lekkers eten was uit den boze.....dan wist ik zeker dat ik 's nachts last zou krijgen. Ook snoepen deed ik nog amper...alles om maar geen last van m'n maag te krijgen. Mijn klachten waren zo heftig dat ik zelfs een gastroscopie heb gehad, maar daar kwam niets naar voren...mijn maag zag er prima uit.

Sinds ik met HyperVen ben gestart heb ik die klachten en pijn niet meer (ben nu bijna 6 weken bezig)....m'n maagzuurgehalte is normaal, ik boer bijna niet meer (gewoon normaal en niet meer continue en zo hardgrinning smiley). En 's avonds na het eten durf ik nu gerust nog wat lekkers te nemen....zo fijn.

Ik vind het raar dat de artsen waar je geweest bent aangeven dat je die trillingen etc niet kan voelen door maagklachten. Als je vol lucht zit komt de boel gewoon een beetje in de verdrukking waardoor je dingen beter voelt. Je hebt dan vast ook wel eens het gevoel gehad dat je stikte (druk achter je borstbeen en in je keel) en vervolgens laat je een ontzettend dikke boer en is dat gevoel weg? Als je hyperventileert slik je nou eenmaal onbewust meer lucht in, niets ernstigs alleen erg naar en je maag raakt geïrriteerd.

Tips tegen maagzuur en gevoelige maag: let op wat je eet en drinkt. Dus niet te pittig, te zuur of koolzuurhoudend. Dit is even heel erg drastisch, maar je zou het kunnen proberen om de ergste klachten even te verminderen zodat je maag wat tot rust kan komen. Als ik op bed maagzuurklachten had pakte ik nog een extra kussen, zodat je hoofd hoger ligt. Op deze manier stroomt het zuur weer terug en doet het niet zo'n pijn.

Hebben de artsen je hart ook gecontroleerd? Het is natuurlijk wel belangrijk dat je zeker weet dat je klachten door spanning/hyperventilatie worden veroorzaken/'>oorzaakt. Alleen voor je eigen gemoedsrust is dat al prettig...dat zal al veel spanning wegnemen.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/10/2012 12:45 door Samantha.
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
25 October 2012 08:14
Hallo ,

Ik heb heel de mallemolen al doorlopen. Echo hart 2x, gastroscopie 2x, darmen, bloedtesten. Niets te vinden.Dan heb ik een test laten doen voor te zien hoeveel lucht je mee inneemt tijdens het eten. Daaruit bleek dat ik dus aerofagie heb. Onbewust lucht happen. Het is allemaal begonnen 2 jaar geleden in een stressperiode. Toen kreeg ik hartoverslagen heel de dag door en daarop heb ik een angst ontwikkeld waardoor ik dan heel de dag door begon te boeren. Niet normaal waar die lucht uit bleef komen. Dan ben ik in behandeling gegaan bij kine. Middenrif lossgemaakt en ademhalingsoefeningen. Het is toen stilletjes weggegaan maar 6 maanden later was het er terug. Boeren boeren boeren.... Nu heb ik van het boeren veel minder last maar mijn maaglast blijft wel. Branden in maag, rare sprongen in maag en als ik dan aan mijn pols voel is het wel mijn hartritme dat dan even anders gaat( had jij dat ook, precies of er vlinders in uw maag zitten) , overslagen enz. Ik controleer mijn hartslag dan ook regelmatig en ik denk dat ik door die angststoornis in mijn cirkeltje blijf van klachten. Want ook al zeggen ze dat ik niets heb aan mijn hart die angst blijft. Ga nu een behandeling starten bij een logopediste+kine. Ben benieuwd wat het geeft.

groetjes
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
25 October 2012 09:50
Goeiemorgen,

Na zulke uitgebreide onderzoeken kan je er inderdaad wel vanuit gaan dat je maagklachten veroorzaken/'>oorzaakt worden door de aerofagie. En ja...de angst kan die maagzuur in stand houden, dat is namelijk ook spanning. En jij bent blijkbaar iemand waarbij spanning op de maag slaat net als ik. Gebruik je nu ook maagtabletjes om de pijn iets te verlichten?

De vlinders zoals jij ze omschrijft had ik ook al voelde ik het meer als een complete adrenaline shot...Ik heb destijds zelfs een bloeddrukmeter aangeschaft omdat ik soms tijdens die maagaanvallen echt dacht dat ik een hartstilstand kreeg. Weet je wat het is, zodra je die maagklachten ervaart raak je ook onbewust in paniek. Maagklachten bevinden zich vaak in de hartstreek en dan ga je toch automatisch denken: maar wat als die pijn nou niet m'n maag is?...en dat zorgt weer voor de versnelde hartslag. Ik wist tijdens die zuuraanvallen echt niet waar ik het zoeken moest....het zweet liep dan over m'n lijf en ik was er van overtuigd dat het m'n hart was. En dan ging ik maar weer m'n bloeddruk opmeten..uiteraard is je bloeddruk/hartslag tijdens die momenten torenhoog waardoor ik nog meer paniekte en net zolang door bleef meten tot het lager werd....tot in den treure toe, mijn man werd er gek van. Op een gegeven moment bedacht ik me tijdens het meten: "Sam, als het je hart was zat jij hier nu niet je bloeddruk op te meten, maar dan lag je al op de grond". Dat was eigenlijk wel een keerpunt... En het scheelt dat ik door de HyperVen nu veel minder lucht slik, daardoor minder zuur heb en dus die pijn ook minder voel.

Ben jij ook begonnen met HyperVen?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/10/2012 09:55 door Samantha.
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
25 October 2012 10:39
Hallo Samantha,

Ik ben vorig jaar begonnen met HyperVen maar ben daarmee moeten stoppen omdat ik een enorme druk kreeg op mijn oren. Ik heb het een paar weken volgehouden maar toch maar gestopt. Ik heb wel niet zo een erge problemen met mijn maag zoals jij het beschrijft. Het zuur valt bij mij nogal mee. Ik voel het vooral s'avonds als ik in de zetel voor tv lig. Ik neem dan zo een natuurlijke tabletjes en die helpen wel. Ik heb een paar maanden pantomed genomen maar mijn klachten werden daar na een tijdje erger van. Zeker toen ik er mee stopte. Ik laat mijn lichaam liever niet gewoon worden aan al die rommel. Als ik die hartoverslagen voel in mijn maag wordt dat ook steeds gevolgd door borrelingen in mijn maag. Ik zeg het ik mag er me niet te druk om maken maar het is toch telkens verschieten van die overslagen. Ik ga nu eens melkkefir proberen dat zou goed zijn voor de maag en darmen. Kreeg jij meer last van melkproducten of minder?

groetjes
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
26 October 2012 10:22
Hoi Muriël,

Als je goed reageert op natuurlijke tabletjes zou ik ook zeker niet overstappen op medicatie. Je lichaam gaat er inderdaad aan wennen zoals je al zegt.
Ik reageerde juist wel goed op melkproducten. Melk of yoghurt leek het een beetje te "blussen". Je moet gewoon proberen waar je goed op reageert, geen mens is gelijk.
War is dat voor product wat je gaat gebruiken een soort yakult?
Re: hartritmestoornis of hartoverslagen
30 October 2012 16:50
Hallo,

Hier wat uitleg over de kefir. Ik probeer het voor mijn maag en darmen.


Wat is melkkefir?
Melkkefir is een wonderlijke symbiose (= verschillende organismen leven en profiteren van elkaar) van goede bacteriën en gisten. Het wordt ook wel eens een yoghurtplantje genoemd, maar die naam is niet echt juist. Het is namelijk helemaal géén plant en het resultaat is een witte sprankelende friszure drank. Deze is veel gezonder dan yoghurt (zelfs rechtsdraaiende).
Het helpt je innerlijke immuunsysteem in balans te krijgen en het zo te houden.
De naam zegt het al, de basis van melkkefir is natuurlijk melk. Maar eigenlijk is melk niet zo gezond en zelfs moeilijk verteerbaar. En bij sommige mensen heeft melk ook een slijmvormende werking. Maar het eindproduct (de melkkefir) is echter héél gezond! En heeft een hoge voedingswaarde.
Zo verdwijnt bijvoorbeeld de slijmvormende werking van melk bijna volledig in de uiteindelijke melkkefirdrank

Wat zijn de voordelen van melkkefir?

- het is een natuurlijk antibioticum ( probiotica).
- het heeft een hoge gehalte aan de vitaminen B2, B6, C, D
- bevat ook vitamine B1 wat een guntige werking heeft op het zenuwstelsel, het mentale evenwicht en is daarnaast ook essentieel voor het stabiliseren van de eetlust. Het helpt ook bij het verteren van zetmeel, suiker en alcohol.
- bevat ook vitamine B12 (vitamine B12 wordt dan weer in het lichaam afgebroken door het gebruik van de anticonceptiepil, antibiotica en stress)
- bevat ook vitamine H (een tekort aan vitamine H kan bijvoorbeeld spierpijn, droge huid en depressie veroorzaken,
- het bevat essentiële aminozuren
- kefir zorgt voor een hoge zuurtegraad in de darm, waardoor parasieten en andere onvriendelijke organismen moeilijk kunnen overleven.
- kefir is weldadig voor de huid, het maakt de huid soepel en zacht. (U kunt de kefir ook als verzorgingsmasker gebruiken zowel voor de vette als voor de droge huid).
- na een antibioticakuur is het goed om veel kefir te gebruiken, om zo het bacterieel evenwicht in de darmen weer te herstellen
- kefir helpt ook maagzweren te voorkomen

Als je de korrels met melk een dag laat staan op kamertemperatuur op een donkere plaats, verkrijg je een friszure, licht sprankelende drank.

Aandoeningen en omstandigheden waarbij 't therapeutisch gebruikt wordt zijn o.a.:
- Candidiasis / Candida,
- AD medicijnenHD ,
- ziekte van Crohn ,
- Fibromyalgie ,
- bloedproblemen ( bloedarmoede , hoge bloeddruk ),
- huidproblemen ( acne , eczeem zowel in- als uitwendig),
- problemen met het zenuwgestel (bv. AD medicijnenHD , depressie ),
- spijsverteringsproblemen. Verstoorde darmflora als gevolg van antibiotica, zwangerschap, problemen met immuunsysteem.
- auto-imuunverstoringen

Kefir wordt ook wel als reden genoemd waarom de mensen in de Kaukasus zo oud worden (daar werd en wordt het nog steeds véél gebruikt). Opvallend is dat het gebruik van oudsher in deze regio ervoor gezorgd heeft dat ziekten als kanker, TBC daar nauwelijks voorkomen.
In veel Oostbloklanden, de Balkan en zeker in Rusland zelf, kun je kefirdrank zo kant en klaar bij de supermarkt kopen, iedereen kent het daar.
Opmerkelijk is ook het feit dat kefir – waar er een Candida variant in zit – werkzaam is tegen de hardnekkige kwaal Candida . Dat kan omdat de variant die in kefir zit, de gehele dag door Candida albicans nodig heeft, en die laatste is verantwoordelijk voor de kwaal. Candida patiënten kunnen dus met een gerust hart kefir gebruiken, dat geldt zowel voor melkkefir als voor waterkefir .
Buiten dat kunt u natuurlijk kefir ook gebruiken, simpelweg vanwege het feit dat het gewoonweg lekker is!


In het kort komt het er op neer dat u de kefirkorrels met melk in een gesloten glazen bokaal ongeveer een dag lang op een donkere plaats laat staan. Daarna zeeft u het (met een plastic zeef!!). De drank kunt u direct drinken en de korrels gaan opnieuw in de bokaal met een verse portie melk.
Let er op dat er na een dag een soort scheiding heeft plaatsgevonden; onderin heb je een heldere weiachtige vloeistof, terwijl de kefirkorrels boven drijven in een dikke witte massa. Dit is normaal! Na het zeven vind er automatisch weer een vermenging plaats. Ook als de kefir een tijdje staat kan het ietwat schiften, even doorroeren is dan voldoende om weer een egaal vermengde drank te verkrijgen.
De werkzaamheid van de korrels vermindert met het verstrijken van de tijd.

Welke melk kunt u gebruiken?
- volle melk
- halfvolle melk
- magere melk
- soja melk
- geitenmelk
- rauwe (verse) melk
- cocosmelk

De 10 Melkkefir geboden
- gebruik alleen schone plastic en glazen bokalen/potten
- gebruik alleen schone plastic of houten lepels en spatels
- laat de kefir op een donkere plaats staan
- gebruik géén schoonmaakmiddelen
- spoel de korrels alleen met zeer zuiver water
- stel de kefirkorrels nooit bloot aan temperaturen van 0°C of 40°C
- stel de kefirkorrels nooit bloot aan direct zonlicht
- laat de kefirkorrels nooit in contact komen met metaal
- laat de kefirkorrels nooit zonder voedsel achter
- oefen geen druk uit op de korrels

Meer weten over het HyperVen programma?