[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

rotnacht

Gepost door marian 
rotnacht
25 November 2012 11:42
Wat een rotnacht. Werd wakker van de rare buikkrampen, geen pijn maar wel dat mijn hele buik in beweging was. Merkte toen ook dat mijn handen tintelden. Ik wordt dan steeds onrustiger en op een gegeven moment lig ik weer helemaal te beven. Dat begint dan in mijn benen en gaat langzamerhand mijn hele lijf door. Als ik dan naar de WC ga voelen mijn benen ook helemaal stijf. Ik maak me steeds druk om mijn buik, de klachten veranderen steeds, had eerst veel meer last van mijn maag. Denk dan toch steeds het zal toch niets anders zijn...? Juist dat de klachten veranderen maakt me zo ongerust. Herkent iemand dit? Het zou veel makkelijker zijn als je altijd dezelfde symptomen had. Met HyperVen ga ik wel hard vooruit, denk dan ook weer misschien is het wel helemaal geen hyperventilatie? Sorry voor mijn gezeur, wel prettig om even te klagen!
Groetjes!
Anonieme bezoeker
Re: rotnacht
25 November 2012 18:12
He bah. Vervelend zeg !
Snap wat je bedoeld. Hier ook een rotnacht. Ik heb sinds een week of twee
enorme drukkende en stekende pijn op de borst en tussen de schouderbladen.
Ik ben dan ook telkens bezig me af
te vragen wat dit nu weer is.
Longontsteking, reflux, spieren etc.
De andere klachten jen ik nu wel dus
daar ben ik niet zo erg mee bezig.
Inderdaad lastig die grote lijst aan verschillende klachten die steeds
varieren.

Hopelijk slapen we beiden beter aankomende nacht !

Liefs Yvonne
Re: rotnacht
26 November 2012 02:20
Hoi meid,
Ik heb daar ook last van. En dat straalt uit naar je benen die pijn? Heb je last van spastische darmen? Want door hyperventilatie krijg je ook tal van maagklachten..
Ik heb daar ook last van. Echt !

Knuffel
Re: rotnacht
26 November 2012 08:40
Hoi Kelly,
Ik heb geen idee of ik spastische darmen heb. Overdag gaat het wel, maar 's avonds en 's nachts is mijn buik heel erg onrustig. Het doet niet echt pijn ,maar wel continu die kronkels die je voelt. Dank je wel voor je reactie!
groetjes
Re: rotnacht
26 November 2012 11:42
Ik weet precies wat je bedoeld. Kan je doen ook niet zo goed slapen? Welke klachten heb je nog?

Groetjes
Re: rotnacht
26 November 2012 13:37
Ik heb veel last van boeren, lucht in mijn maag. Ook nu vaak wat misselijk. Ik heb weinig trek en val nu ook af, terwijl ik al niet echt dik ben...Ik ga het deze week echt rustig aan doen en hoop dat het HyperVennen aan gaat slaan! Leuk om zo even contact te hebben!
Re: rotnacht
26 November 2012 15:18
Hoi meid,

Heb ik ook steeds last van van die boeren. Men darmen borrelen ook continue. Geloof me ik herken al je klachten. Ik heb ze ook! Er is niets aan de hand met je. Je hebt pure last van chronische hyperventilatie!
Voel je je dan soms ook niet onwerkelijk van al dat boeren enzo?

Knuffel!
Re: rotnacht
26 November 2012 15:36
dag allemaal,

Herken mezelf als nieuweling helemaal in jullie reacties. Heb heel veel lucht in mijn maag.
Wat ik me afvraag: ik snap wel het luchthappen, je krijgt dan meer lucht in je longen, maar hoe komt het in je maag? Je moet dan toch ook luchtslikken.
Kan iemand van HyperVen hier op reageren? En wat kan je eraan doen dat het niet in je maag en darmen komt?
groetjes
eva boots

eva
Re: rotnacht
26 November 2012 19:40
Hallo Eva,

Bij de HyperVen therapie komt het omdat mensen teveel druk zetten. Ze gaan onwillekeurig lucht inslikken om de druk wat te verminderen. Je kunt dat oplossen door wat minder druk te zetten. Maar ook bij "gewone" chronische hyperventilatie slikken mensen vaak lucht in. Vermoedelijk omdat ze ook vaak luchthappen dat ze onwillekeurig ook wat lucht inslikken. Daarnaast is vaak het maag-darm systeem ontregeld wat tot meer gassen in maag en darmen kan leiden. Ook dat kan bijdragen aan het gevoel dat hierboven beschreven wordt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?