[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

stress of f ontlading?

Gepost door k 
k
stress of f ontlading?
03 January 2013 14:57
Ik ben vrij relaxt op dit moment. Alleen mijn lichaam denkt er anders over..
vaak als ik nog even op bed ligt hebt ik een vreselijk trillend been.
Ook had ik pas een hele realxte avond, veel lol en opeens (voor mijn gevoel uit het niets) werd ik heel duizelig, zweterig, moe.
Toen ik thuis was zette het de volgende dagnin lichte mate voort maar later in de dag was het ook opeens weer weg.
Ik denk dan toch wat is dat..tot ik las over stressontlading.
Na de laatste gebeurtenis haal ik ook hogere scores met HyperVen. Zit nu rond de 70. Kan dit allemaal met elkaar te maken hebben en kan het echt een stressontlading zijn? Iemand ervaring mee?
Re: stress of f ontlading?
03 January 2013 16:26
Herken dit helemaal (behalve het zweten). Heb er nu ook veel last van, en ik wijt dat aan de vakantie (ben twee weken vrij). Tijdens de zomervakantie had ik er ook veel last van. Vooral veel paniekgevoelens en zenuwachtigheid. Terwijl ik juist geen stress had, heel veel ontspannende dingen deed. Dus denk ik idd dat het stressontladingen zijn. Ik doe wat rustig aan met de HyperVen oefeningen. Probeer zomin mogelijk aandacht te geven aan mijn klachten, maar moet eerlijk zeggen dat dat niet zo goed lukt. Ik denk eigenlijk niet meer dat ik een levensbedreigende ziekte heb, wel ben ik steeds bang dat het nooit meer overgaat en dat dit het dus is...de rest van mijn leven. Daar krijg ik dan weer paniekgevoelens over...
k
Re: stress of f ontlading?
03 January 2013 16:34
bedankt voor het reageren,
Hier ook vakantietijd en mijn eerste reactie op zo naar voelen.
Is HELP signalen van mijn lichaam dat het heel slecht gaat met me.
RUSTIG aan! maar rustiger dan ik nu doe kan haast niet..
Re: stress of f ontlading?
03 January 2013 18:25
Volgens mij is 'te rustig aan doen' ook niet de oplossing. Bij mij werkt het om wel actief te zijn. Veel wandelen. Zoveel mogelijk leuke dingen doen. Zoveel mogelijk de dingen door te doen. Proberen om mijn klachten zo min mogelijk mijn leven te laten beinvloeden. Lastig hoor, maar dit is wel mijn streven.
Als ik actief ben, voel ik me meestal beter dan wanneer ik op de bank ga liggen.
k
Re: stress of f ontlading?
04 January 2013 14:14
hey, nee doe ook niet heel rustig aan hoor, gewoon op pad en met kids aan de slag enzo maar werk niet ivm vakanie, partner is bijna twee weken thuis geweest dus lekker uit kunnen slapen en toch al die stressklachten daarom dacht ik wellicht aan stressontlading maar weet eigenlijk niet wat het verschil is of ik dat ergens aan kan merken..
Re: stress of f ontlading?
05 January 2013 09:54
Ik weet het veschil ook niet; klachten door stressontlading of klachten door chronische hyperventilatie... Gaat het slechter met mij of is het juist een teken van genezing (stressontlading?. Lastig...
Misschien weet iemand anders dit?

Meer weten over het HyperVen programma?