[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Daling scores ?

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Daling scores ?
09 January 2013 18:24
Er staat bij de applicatie wanneer je deze afgerond hebt dat het normaal is dat de scored LICHT dalen, echter mijn score kan de ene dag 77 zijn en de volgende dag 65.
Is dit een lichte daling ? En is dit normaal ?
Op drukke dagen is de score doorgaan lager en op rustige dagen hoger.
Ik ben begonnen op 58 en het hoogste is nu 77 maar kan dus zo ineens weer dalen naar 65
en de dag erna weer hoog zijn. Ik wou even zeker weten of zo'n grote daling geen kwaad kan en of de therapie wel helpt.
Re: Daling scores ?
09 January 2013 19:21
Hai Yvonne,

Nee hoor dat kan absoluut geen kwaad.
Bij mij geen hij ook regelmatig met een verschil van 20/25 seconden op en neer.
Maar ik heb voor de zekerheid even een stukje gekopieerd uit forum 2 (Vragen over de HyperVentherapie.
Je kan het hieronder vinden.

Lieve Groetjes van Ellen

---------------------------------

Zijn de scores in je grafiek belangrijk?


In principe raden we iedereen aan om niet teveel aandacht aan de scores te besteden. Het is een bekend verschijnsel dat gedurende de therapie de scores behoorlijk op en neer kunnen gaan. Er zijn heel veel factoren die de tijd dat je de adem kunt inhouden beinvloeden (ook bij mensen die geen chronische hyperventilatie hebben!). Daarom moet je niet te veel waarde aan individuele trials of sessies hechten. Zolang het overall gemiddelde langzaam omhoog gaat (ook met ups en downs overigens!), wordt de grens van het ademcentrum verlegd en bouwen we buffer op. Daar gaat het om!

Iets anders is het, als je totaal geen stijging ervaart, de grafiek blijft rond hetzelfde punt schommelen en je klachten nemen op geen enkele wijze af. Dan is de kans groot dat de bron van de angsten of andere oorzaken (de trigger(s) waardoor je bent gaan HyperVentileren) nog aanwezig zijn. Dan worden de scores wel belangrijk omdat zij dan een hulpmiddel (indicatie) kunnen zijn om te bepalen welke factoren positief en welke negatief werken. Daarmee kan je eventueel de bron van het probleem opsporen...

Dus, let in principe niet op de scores maar op de het verloop van de totaalgrafiek. Kom je echter gedurende langere tijd vast te zitten, ga dan na wanneer het goed en wanneer het minder goed gaat. Mogelijk vindt je één of meer oorzaken van jouw chronische hyperventilatie.

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Daling scores ?
09 January 2013 22:06
Aaaaahh.. het is me duidelijk !
Ik zal me er niet druk om maken dan.
Dankjewel Ellen !

Meer weten over het HyperVen programma?