[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

scores

Gepost door merel1985 
scores
17 January 2013 10:04
Rob zou je mij kunnen vertellen hoe het kan dat mijn scores hoger zijn als ik vroeg naar bed ga?
Geeft uiteraard ook een beter gevoel!

Groetjes merel
Re: scores
17 January 2013 10:30
Hallo Merel,

Dat kan meerdere oorzaken hebben. Tijdens de slaap dromen we een aantal malen in welke we stress verwerken. Daarnaast is onze ademhaling meestal veel regelmatiger tijdens de slaap (niet tijdens de droomfase overigens). Al deze factoren kunnen bijdragen aan wat hogere scores als je op tijd gaat slapen. Onze bioritmen zijn - voor de meeste mensen - ‘in de pas’ als we ruim voor 24:00 uur gaan slapen (bijv. om 22:00 uur). Ook dat helpt mee om de slaap optimaal zijn werk te laten doen.

Maar niet bij iedereen gaat het zo. Het kan ook juist andersom zijn, dus dat je in de avond sessie hogere scores hebt. Dat hangt dan weer samen met hoe druk je dag is geweest. Vreemd genoeg kan juist een stressvolle dag soms tot hogere scores leiden. We hebben dan meer buffer verbruikt en we kunnen dan langer de adem inhouden. Daarom zijn de scores vaak contra-intuïtief. Dat is de reden dat wij mensen er vaak op wijzen niet teveel op de scores te letten, maar meer op het verloop van de voortgangsgrafiek.
Re: scores
17 January 2013 10:49
Bedankt voor je antwoord Rob maar ik merk dus dit is de 1e week in jaren dat ik vroeg naar bed ga en 9 uur slaap normaal was dat wel 12 en nu pas merk ik dat mijn scores hoger zijn al die tijd bleven ze waren ze veel lager dus misschien was dit het probleem bij mij dat de therapie niet goed ging,
Nu weet ik niet of dit wel zo blijft natuurlijk maar ik ben gewoon blij dat ik wat vooruitgang zie omdat ik dat dus maanden niet gezien heb.
Ik probeer mijn regelmaat aan te houden wat wel moeilijk voor mij is en dan merk ik of het idd invloed heeft op mijn therapie is nu ook nog te vroeg om te zeggen.
Ik zal er niet op teveel op letten maar automatisch ben je er toch mee bezig als je maanden geen vooruitgang gezien heb maar de therapie geeft mij sowieso heel erg veel rust dus de scores zijn ook niet super belangrijk voor mij ik ben er niet alleen maar mee bezig hoor maar het was gewoon toch even fijn om te zien dat ik wat langer mijn adem in kon houden..

Groetjes Merel
Anonieme bezoeker
Re: scores
17 January 2013 14:22
Mijn score is in de avond aanzienlijk hoger dan in de middag.
Meestal kom ik in de avond tot rust vandaar denk ik ..
al zijn mijn scores nu dramatisch sinds ik verliefd ben ... haha.
Iemand ie dat herkend ?

Meer weten over het HyperVen programma?