[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Heb ik CHV?

Gepost door Markb 
Heb ik CHV?
08 February 2013 20:16
Hallo allemaal,

Ik ben zeventien jaar en heb last van zeer irritante symptomen die mij nu al ruim twee maanden achtervolgen. Ik ben intussen al vijf keer bij de huisarts geweest en die zegt alsmaar dat er medisch gezien niks mis met me is, erg frustrerend, gezien de symptomen toch elke dag weer aanwezig zijn. Hierdoor ga ik telkens de ergste dingen denken. Dit zijn de symptomen:

- Meest irriterende: een ontzettend afwezig en dromerig gevoel in mijn hoofd. Alsof ik droom en alles onbewust meemaak.
- Soort bandenspanning rondom mijn hoofd; niet op een bepaalde plek. Zo nu en dan wel boven mijn ogen.
- Heel vaak duizelig, soms de hele dag.
- Bepaalde plekken kunnen ineens heel warm worden, laatst werd mijn been heel warm (?)
- Vaak benauwd; valt me op dat het vaak 's avonds is, ook slaap ik wel eens slecht.
- Af en toe trillingen en misselijkheid, maar dit is heel af en toe
- Energiek gezien heel slap voelen, langzamer lopen, langzamer reageren, in het algemeen gewoon trager handelen.
- Verminderd zicht/wazig zien (heb overigens al wel paar jaar last van 'visual snow', wellicht een samenhang van?

Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik voorheen, ongeveer een half jaar terug, elke dag naar school ging met de fiets en per dag ongeveer 33 kilometer fietste. Sinds enkele maanden heb ik deze ingeruild voor een scooter en verder krijg ik nu eigenlijk geen beweging meer. Is het raadzaam om weer eens 3/4 dagen per week de fiets te pakken? Heb namelijk veel gelezen dat bewegen goed doet en uiteindelijk voor een bevorderend effect van het doorstromen van het bloed in de hersenen zorgt. Klopt dit, en zou dit samen kunnen hangen met mijn klachten?

Wat mij wel gerust stelt is dat ik bij het intikken van mijn symptomen op internet alsmaar bij chronische hyperventilatie uit kom. Na een nogal beangstigende periode waarin in mezelf allerlei dingen voorstelde, in de zin van ernstige ziekten, zou ik nu eigenlijk wel blij zijn als dit het zou zijn. Ik hoop op een reactie en zou graag willen weten of ik chronische hyperventilatie heb en of de therapie uitkomst zal kunnen bieden. Ik ben nog heel jong en zou er graag snel vanaf willen komen.

Toevoeging: kan het meten van je koolzuurgraad door het uitademen op een bepaald moment al direct verklaren of je chronische hyperventilatie hebt? Ik herinner me dit in het verleden eenmaal te hebben gedaan bij de huisarts, waarop hij al direct niet meer aan hyperventilatie dacht. Maar dit kan op bepaalde momenten toch geheel anders zijn?

Alvast ontzettend bedankt voor het lezen en het nemen van tijd voor eventueel reageren. Hiermee zou ik wellicht enorm geholpen kunnen worden.

Met vriendelijke groet,
Mark



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/02/2013 20:37 door Markb.
Re: Heb ik CHV?
09 February 2013 09:09
Hallo Mark,

Jouw klachten wijzen inderdaad wel heel sterk in de richting van het chronische hyperventilatie syndroom. Lees goed de teksten op onze site [url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url] door, zodat je een goed begrip krijgt van de werking van het chronische hyperventilatie syndroom. Ik denk dat de therapie jou zeker kan helpen. Over die test van de huisarts, dat kijkt mij niet mogelijk. Een huisarts kan niet meten hoeveel CO2 jij uitademt. Er is wel een test die dat doet, dat heet namelijk capnografisch onderzoek, en deze wordt gedaan door een longarts met een groot apparaat.

Rob Gravesteijn
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]

Meer weten over het HyperVen programma?