[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Voorstelling + vraag over therapie

Gepost door Mike 
Voorstelling + vraag over therapie
10 February 2013 22:56
Beste,

Ikzelf zit nu reeds bijna 5 jaar met chronische hyperventilatie klachten. Het is allemaal begonnen met een constant gevoel van ijlheid in het hoofd, alsof er een wolk in aanwezig is of dat ik onder een stolp leef. Initieel werd dit niet door de huisdokter gedetecteerd als hyperventilatie, maar na ettelijke onderzoeken over de eerste jaren (2 MRI's, hartfilmpje, bloedonderzoek etc.) die allen negatief waren werd tenslotte een capnografisch onderzoek gedaan waaruit de diganose chronische hyperventilatie werd afgeleid. Ik heb in de eerste jaren een heleboel klachten zien langskomen gezien ik een grote angst kende voor een ernstige ziekte. De laatste 2 jaren heb ik dit echter naast me neer kunnen leggen en heb ik periodes van beterschap gekend, echter nooit volledige genezing.

De laatste tijd ben ik weer veel lichthoofdig, ongeveer de hele dag door en heb ik nog steeds trillende spieren. Ik begin mijzelf wanhopig te voelen dat ik er nooit vanaf geraak of dat er nog iets anders speelt dan chronische hyperventilatie. Ik zou echter wel volluit willen gaan voor de HyperVen therapie en dit is zo ongeveer mijn laatste hoop. Intussen heb ik allerlei methodes geprobeerd, van psycholoog tot kinesist met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Uiteraard zou ik de oefeningen juist willen uitvoeren. Daarom volgende vraag:
Is het de bedoeling om de adem zo lang als mogelijk in te houden en hierbij echt tot het uiterste te gaan? Of moet je echt reeds bij de eerste 'hik' loslaten, want dit vind ik nogal vroeg, zeker als je de grens van inademing wil verleggen. Of is het ergens tussenin?

Zijn er reeds veel succesverhalen bekend van mensen die volledig symptoomvrij zijn geworden met enkel therapie?

Alvast bedankt voor het antwoord en succes aan iedereen!

Groetjes
Re: Voorstelling + vraag over therapie
11 February 2013 09:34
Hallo Mike,

Het is zeker niet de bedoeling om te forceren. Je kan het wel iets langer uitstellen dan het eerste hikje, maar forceer het niet. Wij vergelijken het altijd met iemand die duikt. Die gaat ook zeker niet tot het uiterste maar gaat om tijd naar boven om lucht te halen. Op diezelfde wijze moet je de therapie doen.

Voor successverhaslen, zie forum 4.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?