[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn verhaal

Gepost door Fervet Opus 
Mijn verhaal
17 February 2013 19:33
Hallo allemaal.

Vorig jaar in juni ben ik tijdens een stresserend evenement in een ziekenhuis in Frankrijk opgenomen. Ik zag spontaan zwart voor mij ogen, voelde mij duizelig, slap, en mijn hart ging abnormaal tekeer. Uren daar op spoed gelegen (foto's van longen, ECG, bloedonderzoek etc...). Zoals al vaker gelezen op dit forum was ik volgens die dokter redelijk gezond. ECG was normaal, longen zagen er goed uit en bloed was ook normaal. Enkel mijn bloeddruk was toen veel te hoog maar dat zou door de paniek van het moment komen. Gevolg ik mocht naar huis na wat beschreven werd als hyperventilatie door een paniekaanval...

Enkele dagen later contact opgenomen met mijn huisarts en hij zei dat ik terug iets meer moest bewegen en ook proberen een beetje gewicht te verliezen. Hierdoor zou ik mij gewoon gezonder voelen en zou de bloeddruk ook perfect normaal blijven. Door de shock van mijn 'aanval' en de bijkomstige zaken van de huisarts ben ik dan redelijk gezond gaan leven. Vervolgens ben ik meer dan 25kg afgevallen in de voorbije maanden en ben ik dus nu naar BMI normen kerngezond.

Mijn klachten zijn echter sinds juni nooit volledig overgegaan. Sterker nog ik besef nu ook dat ik toch al begin 2012 de eerste klachten ben beginnen hebben (duizeligheid). Nu heb ik vaak last van een drukkend gevoel op de longen, plotseling heel warm krijgen, een benauwd gevoel en last van duizeligheid. Zelfs als ik gewoon in de zetel zit kan ik plotseling last krijgen. Ik heb heel veel op dit forum gelezen en gezien mijn medische onderzoeken goed waren heb ik voor mijzelf uitgemaakt dat chronische hyperventilatie de enige oorzaken/'>oorzaak kan zijn.

3 dagen geleden ben ik begonnen met HyperVen en ik hoop dat ik binnen een paar weken effectief beterschap kan zien om vervolgens over te gaan tot genezing. Ik ga proberen deze topic up-to-date te houden om zowel mijzelf als anderen te kunnen motiveren.
Re: Mijn verhaal
17 February 2013 20:00

Meer weten over het HyperVen programma?