[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

1 maand verder

Gepost door Mike 
1 maand verder
18 February 2013 08:54
Beste,

Ik ben nu ongeveer 1 maand bezig met de therapie. Ik moet zeggen dat het wat op en af gaat. Sommige dagen merk ik een afname van de klachten (minder ijl in het hoofd etc.), maar andere dagen ervaar ik weer oude symptomen die ik al een hele tijd niet meer had. Ik merk ook dat ik op sommige momenten een heel angstig gevoel heb, terwijl op andere momenten dit snel weer verdwijnt. Is het normaal dat de angstige gevoelens door de therapie tijdelijk kunnen toenemen?

Veel van mijn hoop rust in deze therapie gezien ik al nagenoeg alles geprobeerd heb (behalve AD medicijnen), met steeds beperkt of onvoldoende resultaat. En ik zou na 5 lijdensjaren zo graag verlost geraken van dit akelig syndroom.

p.s. mijn score is van +- 70s bij het begin van de therapie naar +- 100s gegaan.


Groeten,
Michael
Re: 1 maand verder
18 February 2013 13:24
Beste Mike

Heel herkenbaar! Ook bij mij namen sommige klachten af, maar kwamen er net zo hard andere, oude, kwalen voor terug. Het was een komen en gaan van klachten, met de bijbehorende zorgen. Ook werd ik regelmatig overvallen door angstige gevoelens en zenuwachtige gevoelens. Ik heb toen besloten om 1x per dag te HyperVennen. Zodat ik wat minder bijwerkingen zou ervaren.

Het gaat nu heeeeeel goed met mij. Heb steeds langere periodes dat ik me gewoon fit voel (nu al 11 dagen achter elkaar!!!!). Ik durf dit bijna niet opte schrijven, maar doe het nu toch!
Wat ook helpt:
Minder op klachten focussen, steeds denken: "dit hoort erbij, de huisarts zegt dat ik volkomen gezond ben".
Gewoon ALLES door blijven doen, hoe ik me ook voel.
Bewegen (wandelen)
Regelmatig leven (eten, op tijd naar bed)

Zet ajb door! Ik heb ook vaak gedacht dat het nooooooooit meer goed zou komen.
Re: 1 maand verder
18 February 2013 19:36
Hey Maaike!

Dank voor je reactie en je opbeurende berichtje. Het doet deugd om zoiets te horen. Voor HyperVen heb ik nochtans periodes gehad dat het redelijk goed ging met mij. Ik was eindelijk over de gedachte dat ik een ernstige ziekte had. Maar nu is het vooral angst dat dit mijn laatste redmiddel is en dat ik er de rest van mijn leven mee opgescheept zal zitten. Op internet lees je zoveel over chronische hyperventilatie, zowel positieve als negatieve verhalen.

Nochtans zijn er al heel veel mensen verlost geraakt van chronische hyperventilatie/angststoornis, dus het moet wel degelijk mogelijk zijn. En ik ben heel blij voor je dat je op de goede weg zit! Ik hoop dat ik je snel kan vergezellen, maar denk dat ik geduldig moet zijn en mezelf niet teveel onder druk mag zetten.

Soms twijfel ik nog aan deze methode, maar er zijn reeds zovele positieve ervaringen dat het wel waar moet zijn! Neem jij AD medicijnen, of doe je het volledig natuurlijk?

Groetjes,
Michael
Re: 1 maand verder
18 February 2013 21:11
Beste Michael

Ik gebruik geen AD medicijnen. Heb er wel over getwijfeld, maar vind het nu niet nodig smiling smiley
Ik zal zeker mijn terugvalletjes hebben, gepaard met de nodige angst, maar het feit dat ik ook periodes ervaar waarin ik me goed en fit voel, geven wel veel vertrouwen.
Sterkte met jouw proces! Blijf geloven/vertrouwen dat het goed komt!

Meer weten over het HyperVen programma?