[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Terugval, help!

Gepost door Thea 
Terugval, help!
23 February 2013 11:29
Bah, bah, bah. Na een jaar van een (bijna) chronische hyperventilatie-vrij leven (met behulp van HyperVen) weer een terugval. Heb de griep gehad vorige week en voelde me sinds maandag al niet lekker in mijn hoofd en heel moe. Maar ja, kan ook van de griep komen. Nu al 4 nachten slecht geslapen (niet goed in slaap komen, om 4.00 uur wakker en niet meer kunnen slapen met een raar gevoel in mijn maag). Dit ken ik helemaal niet van mezelf! Gisteravond weer een hyperventilatie-aanval gehad. En maar een paar uur geslapen vannacht. Ga maar zo melatonine tabletjes halen, want nog zo'n nacht trek ik niet. Moet maandag ook weer aan het werk na de griep.

Ik dacht dat het zo goed ging, lekker aan het werk, leuke dingen doen. Ik baal hier echt als een stekker van. Hoe kom ik hier zo snel mogelijk weer doorheen? Kan je een terugval krijgen na een griep? Kan/moet ik weer gaan oefenen? Graag tips en een hart onder de riem... Slecht slapen heb ik nog niet eerder gehad, ik ben er erg van geschrokken.
Re: Terugval, help!
23 February 2013 12:51
Weet je wat ik denk? Als je last hebt (gehad) van chronische hyperventilatie, dan ben je door alle vage, steeds wisselende klachten die je hebt/gehad hebt, het vertrouwen in je licham kwijt. Het is ook erg naar om je naar te voelen. Aangezien we, denk ik, allemaal controlefreaks zijn, raken we min of meer in paniek elke keer dat we ziek zijn of ons ziekig voelen. Griep hebben is rot, daar kun je (weer) van schrikken. Bang om terugte vallen. Logisch, want je steeds naar voelen is beangstigend. Als ik jouw verhaal lees, denk ik dat je jezelf 'gewoon' moet toestaan om uit te zieken. Langzaam weer conditie/normale ritme oppakken. Hoe moeilijk het soms ook is, vertrouwen.
Re: Terugval, help!
23 February 2013 13:18
Hoi Maaike,

Bedankt voor je berichtje. Ik ben nu vooral bang dat ik vannacht weer slecht ga slapen. Heb bij de drogist nu tabletjes gekocht. Even ernaar toe gewandeld, ging best goed. Afleiding helpt wel. Maar ja, de komende nacht. Bang, bang.

Meer weten over het HyperVen programma?