[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

pijn aan de longen

Gepost door jirachi 
pijn aan de longen
08 March 2013 20:47
Hoi iedereen,

Vorig jaar werd bij mij na meer dan een jaar klachten te hebben chronische hyperventilatie vastgesteld na een gesprek met een psycholoog en een capnografietest.

Ik heb altijd ontzettende pijn aan mijn longen, mijn luchtpijp doet pijn, al mijn spieren zitten vast, ik heb ongelloflijke last van een soort van speldenprikkend gevoeld over heel mijn lichaam, ik ben moe, ik zie wazig en ik zou nog eindeloos kunnen doorgaan met klachten, want er komt elke dag wel iets nieuws bij. Het is echt vreselijk vermoeiend, ook psychisch begin ik stilaan echt op te raken. Ik heb mijn klachten nu iets minder dan 3 jaar denk ik. Ik zou eindeloos kunnen opsommen wat ik heb en voel, maar het lijstje is zo vermoeiend lang.

Ik ben al aan mijn tweede kinesist toe nu, ze doet het wel beduidend beter dan de vorige, ze focust echt wel op relaxatie en zo, maar ik begin zo stilaan te voelen dat het precies niet voldoende is. Ik heb gelukkig wel een erg begrijpvolle huisartse (ben veranderd nadat ik me door mijn eigen huisarts vreselijk onbegrepen voelde...).

Ik wil zo graag genezen maar de strijd is elke dag zo zwaar. Ik sta er letterlijk mee op (tintelingen overal...) en ga er mee slapen. Wat me wel relaxt is een bad nemen met een geurtje erin of sporten, maar dat sporten is ook zwaar omdat ik niet goed kan ademen...

Wat zijn jullie ervaringen hiermee en hebben jullie tips? Ik vind het allesinds al een opluchting om te lezen dat ik hierin niet alleen ben.

Liefs,

Jirachi
Re: pijn aan de longen
09 March 2013 12:21
Hai Jarachi,

Jouw klachten kunnen voortkomen uit chronische hyperventilatie.

Kijk eens op onze site www.hyperventilatie.info, daar vindt je alle informatie hierover.
Het ontstaan, welke klachten en wat je er aan kan doen.

Ook in forum 3 vindt je veel vragen die over chronische hyperventilatie gesteld worden.

Als je verder vragen hebt kan je ze altijd stellen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?