[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Al lang klachten

Gepost door jacsta 
Al lang klachten
18 March 2013 12:40
Het begon voor mij 12 jaar geleden toen ik in de supermarkt out of nowhere een flinke paniek/hyperventilatie aanval kreeg; verdoofd gezicht, trillende handen, paniek etc. Was doodsbang. Naar huisarts; die deed nogal laconiek; was niks ernstigs. hyperventilatie. In die 10 jaar later van alles gedaan: logopedie, psychotherapie, psycholoog, accupunctuur, haptopnomie. Niets hielp echt. De laatste 2 -3 jaren heb ik last gekregen van licht in het hoofd, onvast op de benen staan, suf/duf gevoel in hoofd. wattengevoel in hoofd, drukkend gevoel etc. Daar had ik de eerste jaren geen last van. Laatste therapie was de angstkliniek in Nijmegen waar je een boekwerk met oefeningen krijgt. Dit heeft tijdelijk geholpen. Baal enorm; mijn leven is niet leuk meer. Elke dag opstaan met de nagst voor de klachten. Kleine stukjes lopen zit er ook niet meer in. Heb de meeste klachten tijdens lopen. Heb regelmatig het gevoel dat ik gek wordt.
Wordt in mei 50 en ik denk: wat brn ik nu uiteindelijk een bange, onzekere, angstige man geworden.
Hoe moet ik verder???
Re: Al lang klachten
18 March 2013 14:20
Hai Jacsta,

Dit is nu precies de reden waarom ik op het forum ben ga helpen.
Ik lees jou verhaal en zie mijn verhaal.
Het is zo verschrikkelijk als je alles probeert en je kan maar niet van die verdraaide chronische hyperventilatie afkomen.
Bij mij precies hetzelfde totdat ik HyperVen tegen kwam.
Ik dacht: Na 12 jaar (ja precies hetzelfde getal als jij) baat het niet schaden doet het ook niet dus ben ik met HyperVen begonnen.
Omdat ik het al zolang had heb ik langer moeten oefenen dan een ander, maar na 7 maanden oefenen, 2x per dag (en dat is best zwaar) kan ik zeggen dat ik geen hyperventilatieklachten meer heb. In 2003 ben ik begonnen en daarna ben ik op het forum gaan helpen.
Ook ik word dit jaar 50 en ik zou het fantastisch vinden als jij dit ook chronische hyperventilatie vrij kan vieren.

Lees eens op onze site: www.hyperventilatie.info en kijk of je je kan vinden in de klachten en waar we voor staan.

Als je vragen hebt dan stel je ze maar gerust.

Hartelijke groetjes van Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?