[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ongewilde pogingen tot controleren ademhaling

Gepost door Herwieg 
Ongewilde pogingen tot controleren ademhaling
20 April 2013 14:10
Ik ben sinds kort (weer) chronisch aan het HyperVentileren. Ik heb dit dus al eerder gehad. Een van mijn problemen is dat ik zelf merk dat mijn ademhaling snel en onregelmatig is en daardoor ben ik er constant mee bezig. Ik probeer bewust of onbewust de hele tijd mijn ademhaling te controleren en word hier ondertussen een beetje gek van. Ondanks dat ik bij mezelf denk: "oke, ik hyperventileer een beetje, laat het maar zo zijn dan komt het vanzelf weer goed" kan ik er toch niet mee stoppen om aan mijn ademhaling te 'sleutelen'.

Heeft iemand een goede tip om hier van af te komen?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/04/2013 14:11 door Herwieg.
Re: Ongewilde pogingen tot controleren ademhaling
21 April 2013 22:50
Hai Herwieg,

Het heeft helemaal geen zin om je ademhaling te controleren, want dat wordt automatisch geregeld door je lichaam en je ademcentrum.
Wat je wel kan doen is je ademcentrum "resetten", zodat "hij weet" dat hij niet de vecht/vlucht functie hoeft aan te houden.
Je kunt hierover alle informatie lezen op onze site: www.hyperventilatie.info.

Het is wel logisch dat je het probeert om je ademhaling te controleren, want dat herken ik wel, alleen......het heeft geen zin, want zodra je afgeleidt wordt neemt je ademcentrum het weer over en die staat verkeerd "afgesteld".

Als je vragen hebt na het lezen van onze site, dan kan je ze gerust stellen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?